• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.03.2021

12:26

SRPSKI TENISER JASAN! Ko ima IMALO MOZGA mogao je da razume NOVAKA!

Tenis

SRPSKI TENISER JASAN! Ko ima IMALO MOZGA mogao je da razume NOVAKA!

Podeli vest

Jedan od najboljih srpskih tenisera, Dušan Lajović, uspeo je ove sezone da stigne do osmine finala Australijan opena, pobedio je drugog tenisera sveta Danila Medvedeva u Roterdamu, a sada je progovorio o ličnim ambicijama, Đokoviću, Troickom i ostalim aktuelnim temama iz sveta tenisa

Dušan Lajović, drugi najbolje rangirani teniser Srbije, sumirao je utiske o dosadašnjem delu sezone.

Dobro sam igrao na Australijan openu, nakon toga sam pobedio Medvedeva u Roterdamu, što je opet super pobeda, ali drugi meč sam odigrao loše. To je tenis. Mislim da sam dobro igrao ove godine, sada je jako teško planirati bilo šta zbog cele situacije. Zadovoljan sam imajući u vidu da nismo imali dva i po meseca mečeve- rekao je Lajović za Telegraf.

Foto: tanjug/ap

 

On smatra da se Viktor Troicki dobro snašao na poziciji srpskog selektora...

- Mislim da se dobro snašao, nezgodno je bilo što je bio u ono teškom kovid karantinu, morao je da igra i one teške mečeve, prilično se izmorio. Što se tiče same njegove uloge, smatram da je skroz dobro podneo, a sa naše strane, mislim da su svi zadovoljni njime.

Jasno mu je zašto se digla hajka na Novaka nakon "pisma" kojim je apelovao na pomoć kolegama u Australiji?

To su bile već neke političke stvari, ali onaj ko ima imalo mozga, mogao je da pročita njegovu izjavu i da shvati da je to molba, a ne nekakav zahtev. Ne za njega, već za druge kojima je to bilo i potrebno, ali se to na kraju uvek izokrene u medijima. Ne bih previše davao značaja tome.

Foto: tanjug/ap

 

Dotakao se Lajović i turnira nakon Australije.

Inače sam posle Australije išao stalno u Južnu Ameriku, ovo je prvi put da sam išao na te turnire zatvorenog tipa u Evropi. Izgubio sam jedan meč u Monpeljeu gde sam bio favorit, a onda sam u Roterdamu dobio jedan gde nisam bio favorit. Mislim da je to sledeći zadatak, da napredujem u dvoranama na betonu, moraću da prelomim u glavi da i tu mogu dobro da igram. Bila je borba na Bliskom istoku, igrači se zamaraju zbog tih "bablova", nikad ne znaš gde je ta granica, kad hoćeš da pukneš i ne možeš više. Ali, dok god se osećam ovako dobro, nema potrebe da pravim neke veće pauze. Krenulo je dobro.

Pobedio je Medvedeva u Roterdamu i otkrio kako je to uspeo i zašto je Rus toliko dobar...

Odigrao sam kvalitetan meč, imao sam prostora da igram svoju igru i uglavnom, kada osećam da mogu da dobro odigram, javljaju mi se šanse. Možda mu malo ne odgovaram. U prvom setu sam igrao kvalitetno, u drugom je on malo izgubio rešenja, to se meni desilo u meču protiv Borne. Veoma je opasan igrač, dobro se kreće za svoju visinu, igra dobro iz odbrane, popravio je napad... Mislim da je on jedan od boljih ritern igrača. Ako bi rekli da je Nole najbolji, on je tu na jedno-dva mesta od njega. Teško mu je ostvariti as, sve stiže, sve dohvati, ima jako malo mana koje mogu da se ekploatiše.

Foto: Tanjug/AP

Lajović je slavio protiv Medvedeva....

Srbin koji je 27. na ATP listi, nije krio šta mu pomaže da da maksimum.

- Najviše radim na mentalno-emotivnom stanju pored ostalih tehničkih stvari. To je ono što bi mi dalo da pobedim svoje emocije na terenu, mislim da mi je to aspekt u kojem mogu da napredujem. Upravo to može da napravi razliku gde sam sada i gde mogu da budem. Iskreno, verujem da ovo nije moj maksimum.

Foto: Reuters

Novak i Lajović su prijatelji i saigrači u reprezentaciji

Nije štedeo reči na Novaka Đokovića.

To što Nole radi će bilo ko i bilo kada teško oboriti. Mi koji smo iz Srbije bi trebalo to da cenimo, jer je to istorija koja je njegova, a onda i srpskog tenisa. Ako uspe da obori rekord i u Grend slem titulama, onda je to stvarno već fascinantno. Trenutno su u prednosti Nole i Rafa zbog godina i videćemo kako će se Rodžer vratiti. Da li će moći da igra, ali svako od njih trojice ima tu šansu, mi se nadamo da će to biti Nole. Imaju ogroman pritisak kako se polako bliži kraj karijera i što se više trka zahuktava - zaključio je Duci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17