• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2021

09:28

REGION NA NOGAMA! SRĐAN ĐOKOVIĆ O SRBIMA I HRVATIMA! Mi smo jedna zemlja, jedan narod! Neka se ljute!

Tenis

REGION NA NOGAMA! SRĐAN ĐOKOVIĆ O SRBIMA I HRVATIMA! Mi smo jedna zemlja, jedan narod! Neka se ljute!

Podeli vest

Srđan Đoković, otac prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, u intervjuu za Sportske novosti otvoreno je pričao o bliskosti srpskog i hrvatskog naroda

Srđan Đoković će ovim rečima možda neke i naljutit, ali svestan je toga.

Srbi i Hrvati su jedan naros

- Za mene je sve to isto, pa nek se ljute ko hoće i kako god hoće. Za mene je to bila i ostala jedna zemlja i jedan narod. I jednostavno mi moramo zajedno, jer pojedinačno ne možemo ništa da uradimo. Niko nas ne smatra ozbiljno, osim ako ne napravimo neku vrstu unije, ekonomske, bilo kakve, mi smo onda ozbiljan faktor i neće moći da se igraju s nama kao što se sada igraju - kaže Srđan Đoković u intervjuu za Sportske novosti.

- Nemam niti jednu jedinu zamerku i kažem da se ni ne družim s ekstremistima kojih ima i kod vas i kod nas, ja se obraćam normalnom narodu.

Osvrt je onda bio na konstantno negativno pisanje engleske štampe o Novaku, pogotovo u vreme Adrija tura, pa i pitanje da je Novak Đoković uzeo britanski pasoš koji mu je nuđen u nekoliko navrata, da li bi onda bila jednaka merila?

Foto: tanjug

 

- A šta vi mislite!? Pa da li oni odgovaraju za njihove sportiste, pa kako su napravili da njihovi sportisti ne moraju odgovarati i ne moraju ići na doping kontrolu!? To je samo jedan primer. Na Olimpijskih igrama. Oni i dalje misle da je to njihov svet, a da smo mi svi ostali eto tako, sitniš za potkusurivanje. A nije tako, i mi smo deo evropske civilizacije. I normalnog sveta! I nemamo čega da se stidimo. To što se događalo u prošlosti s jedne i druge strane, ja samo kažem, neka svako nosi svoj krst. Ali mi moramo zajedno, nemamo kud! Nemamo izbora. Mi moramo biti zajedno. Apsolutno i jedino tako možemo se izboriti da nas promatraju kao ravnopravne ljude.


Pričao je i o saradnji i uticaju Gorana Ivaniševića na Novakovu igru.

- Mislim da je to Novaku leglo kao kec na desetku! To Goranovo pojavljivanje u stručnom štabu. Pogodio je kao uvek! Novak je fantastičan u svakom pogledu i zna koje su mu mane, vrline su ogromne, ali ima i mane koje je tokom čitave karijere pokušavao da ispravi. Sam i uz pomoć stručnjaka, bivših tenisera iz prošlosti, kao što je Ivanišević za servis. To je živa istina kako mu je popravio servis. Podigao mu je preciznost i procenat i jačinu. Ni on više ne baca tako visoko, Čilić je bacao možda i previsoko, a Novak je isto imao problema, izvijao se poput Čilića i on mu je to ispravio. To je fantastična stvar. Njihova saradnja dovela je do fantastičnog osvajanja titule u Australija.

Novak je najbolji svih vremena

Na pitanje da li će Novak zaista biti najbolji u istoriji tenisa, Srđan nije mogao da bude jasniji.

- Mislim da vam je pogrešno pitanje, on nema tendenciju, on je već najbolji svih vremena. Po broju nedelja provedenih na broju 1, pa u međusobnim susretima, po broju Masters titula, jedino mu nedostaje Olimpijsko zlato i te dve (grend slem) titule koje će već ove godine osvojiti. On je najbolji i sve u svetskom tenisu zavisi od njega. On može da izgubi, ali ne zato jer ga je protivnik nadigrao, nego zato jer mu je on dozvolio da ga protivnik pobjedi - uveren je Srđan.

Foto: Grad Beograd

 

- On neće još da napusti tenis, njegova karijera će trajati još godinu i po, dve, do tri najviše kada će svi mogući parametri biti u njegovom vlasništvu. On je i sada najbolji teniser na svetu i jedan od najboljih sportista svih vremena. Pa evo i jedan engleski novinar je izjavio prošle nedjelje, iako su oni ljuti protivnici njegovi, da njegovi takmaci više nisu Federer i Nadal, nego ga upoređuju s Tajgerom Vudsom i Majklom Džordanom. On vam je ta kategorija.

A zapadni svet i dalje veliča Federera i Nadala… Čak je i u Melburnu, gde je prethodno osam puta bio šampion, publika bila protiv Novaka.

- Neverovatno... Ali vidite šta je Novak, on je mentalna gromada kojoj ne možete ništa, jer kad se on koncentriše, niko mu ništa ne može! Zašto u Kini igra najbolji tenis? Pa zato jer tamo oseća ljubav i privrženost, on je u Indiji božanstvo, u Južnoj Americi, u Africi! Pa nije taj zapadni svet - celi svet!? Pa oni su petina čovečanstva, jedna osmina, jedna desetina! Oni su izmislili taj sport, svaka im čast na tome, ali i mi iz drugih delova sveta imamo pravo da se bavimo tim sportom. Samo priznajte ono što je - kazao je Srđan Đoković u intervju za Sportske novosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dera

pre 3 godine

Srdjane neka Hrvata tamo gde jesu , druzili smo se vise puta i uvek su koristili noz , koliko ima dobrih koliko losih nisam brojao , no neka ti dobri dovedu u red ove lose , to bi bilo ono pravo , ne bih ja da im pravim red u kuci niti da se druzim dokle god mi je u glavi vrisak poklane dece u II sv. ratu , njih preko 20 000 , ne mrzim ali ne bih da ispadnem budala po ko zna koji put . Zato ne savetuj ,zivi svoj zivot i voli ih koliko hoces . Ja volim iskljucivo dobre ljude !

smrt jugoslaviji

pre 3 godine

To moze da prica zato sto mu je supruga iz Hrvacke, ali da promovise pomirenje sa naj vecim dusmanima Srbskog naroda to nikako.

australija

pre 3 godine

zasto mislis dasmo isti sa ustasima zato stotile zena ustasica,a ustvari ti jesi ist sa ustasima zato ti nise srbin tisi crno gorac i ti nemas nista sa srbijom ti mozes samo za sebe da kazes da si ist kao ustasima

laki

pre 3 godine

Sto se trtis u odno se Srbije i Hrvatske, kad te niko nista nepita na tu temu.

flegmatik

pre 3 godine

Naravno da je najbolji svih vremena, ili će to uskoro postati po svim parametrima. Nevjerojatno je kako ga dočekuju i maltretiraju, ali badava im. Ima nevjerojatnu mentalnu snagu. Ja ih psujem iz svojeg dnevnog boravka, za njega :) Ostatak teksta neću komentirati, nisam ovdje da raspravljam o politici. Pozdrav iz Hrvatske.

maks

pre 3 godine

Navijaj za koga god hočeš ali NE u ime Hrvatske. Ti NISI Hrvatska, i ne sramoti nam zemlju. Hrvati NE navijaju ni za koga od srpčadi. Nikad nisu i nikad neče. A što se tiče ovog opanka koji kaže da smo "JEDAN" narod, JA mu poručujem, Prste DALJE od Hrvatske, jer češ ostati bez njih. U HR NISTE dobrodošli, ni TI ni tvoj SIN, ni ITKO iz srpskog pašaluka. U HR više niste građani DRUGOG, nego PETOG reda. NIKAD i NIGDJE prihvačeni niti dobrodošli. I to čete osjetiti na SVAKOM koraku.

maks

pre 3 godine

NIŠTA mi nismo "ISTO" niti želimo biti. I odgmižite od nas koliko je NEBO od ZEMLJE. Hrvati vas NE podnose, i NISTE dobrodošli. Tutanj, i držite se svog pašaluka.

maks

pre 1 godinu

Sanjati možete da smo "jedan narod" ili da smo "isti". Ali SAMO sanjati. I to je SVE što možete. San vam se NEČE ostvariti. :))))

maks

pre 1 godinu

Nemojte se nadati opanci. NIŠTA tu nema "ISTO" i to svi jasno vide. Kao što vide i to da se OČAJNIČKI pokušavate prišlepati Hrvatima da bi kao nekad u vašoj "sfrj" mogli iza nas sakrivati svoju BEDU i zatucanost. I govoriti da smo "jedan narod", da smo "ISTI". NIŠTA od toga opanci. Hrvati vas NE podnose, i ne žele imati NIKAKVE veze s vama. Vi ste za nas ZAVRŠENA PRIČA. Za SVA vremena. I otkačite se više od Hrvatske, jer koliko se god nadali i trudili, nemate NIKAKVE šanse.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija