• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2021

08:52

314. NEDELJA I NASTAVLJAMO DA BROJIMO! Đoković sve bliži novom rekordu!

Tenis

314. NEDELJA I NASTAVLJAMO DA BROJIMO! Đoković sve bliži novom rekordu!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavlja vladavinu, započeo je 314. sedmicu na prvom mestu ATP rang-liste

Novak Đoković je zadržao učinak od prošle nedelje, kada je zvanično zakoračio u sedmu godinu kao svetski "broj 1".

Ali, ako se računa i ženska konkurencija, tu je neprikosnovena Nemica Štefi Graf, koja je provela 377 nedelja na prvom mestu. Ispred Novaka su u ovoj kategoriji i Martina Navratilova sa 332 nedelje i Serena Vilijams sa 319 nedelja. Da bi stigao Štefi Graf, Novaku će biti potrebno da ostane na prvom mestu još najmanje godinu i tri meseca.

Foto: Tanjug/AP

 

Novak Đoković je ostao na 12.008 bodova i ima sigurnu prednost u odnosu na drugoplasiranog Danila Medvedeva, koji je na 9.940.

Međutim, Medvedev će imati priliku da razliku spusti na manje od 2.000 bodova, ukoliko ostvari dobar rezultat na mastersu u Majamiju, poštp novak ne igra u Americi. 

Osvajač 18 grend slem trofeja obezbedio je najmanje 317 sedmica na prvom mestu rang-liste, ali je izvesno da će taj učinak biti i veći zbog rasporeda turnira i promenjenog sistema bodovanja.

Foto: tanjug

 

Iza Medvedeva nalazi se Rafael Nadal sa 9.670, a kako promena u vrhu ove nedelje nije bilo, slede Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Rodžer Federer, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Dijego Švarcman i Mateo Beretini.

I ostali srpski teniseri su zadržali svoje pozicije – Dušan Lajović je 26. sa 1.895 bodova, Filip Krajinović je devet mesta iza, Miomir Kecmanović je 46, dok Laslo Đere zauzima 57. mesto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija