• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.04.2021

08:59

DEMONSTRACIJA SILE! Novakova 315. nedelja na tronu, Rodžer tone!

Tenis

DEMONSTRACIJA SILE! Novakova 315. nedelja na tronu, Rodžer tone!

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković počeo je 315. nedelju na prvom mestu ATP liste

Novak Đoković nastavlja domininaciju, pa je siguran na tronu još četiri sedmice, bez obzira na rezultate.

Novak Đoković je prvi na ATP listi sa 11.963 boda, drugi je Danil Medvedev sa 10.030, a treći Rafael  Nadal sa 9.670 bodova. Četvrto mesto pripada Dominiku Timu (8.660), potom Stefanosu Cicipasu (7.040), a na šestom je Aleksandar Zverev (6.125) koji je smenio Rodžera Federera (5.875). Osmu poziciju drži Andrej Rubljov (5.400), devetu Dijego Švarcman (3.720), dok je deseti Mateo Beretini (3.453).

Foto: Reuters

Novak Đoković nastavlja dominaciju

Najveći skok i prvi put plasman u prvih 20 ostvario je Humbert Hurkač, osvajač mastersa u Majamiju, koji je sa 37. došao na 16. mesto svetske liste. Tinejdžer iz Italije Janik Siner je popravio rejting za osam pozicija, pa je od danas 23. teniser planete.

Najbolji srpski igrač posle Đokovića je Dušan Lajović na 29. mestu, sledi ga Filip Krajinović na 36, Miomir Kecmanović je 46, a Laslo Đere je57. teniser sveta.

Foto: Reuters

 

Posle duge pauze Novak će igrati u Monte Karlu, koji je na programu od 11. do 18. aprila i tu će imati priliku da popravi bodovni saldo na ATP listi. Na poslednjem izdanju tog takmičenja ispao u četvrtfinalu od Danila Medvedeva. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija