• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.04.2021

12:31 >> 15:27

SENZACIJA U MONTE KARLU! Evans eliminisao NOVAKA!

Tenis

SENZACIJA U MONTE KARLU! Evans eliminisao NOVAKA!

Podeli vest

Novak Đoković u osmini finala Monte Karla poražen je od Danijela Evansa sa 2:0 (6:4, 7:5)

Ne pamti se ovako bledo izdanje srpskog tenisera, a ovo je ujedno i najveća pobeda Britanca u karijeri

Danijel Evans je u drugom kolu pobedio Huberta Hurčaka u dva seta - 6:4, 6:1 za samo 66 minuta igre, a sada je ostavio najveći trijumf u karijeri pobedivši Novaka Đokovića!

Ovo je bio prvi međusobni meč Britanca, koji je 33.na ATP listi i Srbina! 

Pristup meču, taktika i sve je bilo na strani Danijela Evansa! Novak sada mora da se okrene narednim mečevima i da što pre zaboravi ovo bledo izdanje! Đoković je pretrpeo prvi poraz ove godine posle 10 pobeda u nizu, na turniru na koji je došao posle pauze od skoro dva meseca.

Foto: reuters

 

Prvi teniser sveta koji je u drugom kolu bio bolji od Janika Sinera nije ličio na sebe. U prvom setu je odmah izgubio gem, Evans je brzo poveo 3:0 sa dva brejka, ali je svetski broj jedan uspeo do osmog gema da vrati oba.

Ipak, već u narednom viđen je ribrejk, pa je Evans dobio prvi set. Očekivalo se da će Novak preokrenuti stvari u drugom setu. Poveo je 2:0, ali i dalje je mnogo grešio, to je Britanac koristio, napravi brejk u petom gemu, potom ključni u 11. i stigao do najveće pobede u karijeri.

 

TOK MEČA:

Drugi set: 

5:7 - Kraj! Evans je dobio Novaka Đokovića! 2:0! 6:4 7:5

5:6 - Imao je Evans dve brejk lopte! Prvu nije iskoristio, ali drugu jeste!

5:5 - Drugi gem za redom u kojem Đoković ne krositi brejk loptu! Evans je izjednačio!

5:4 - Osvaja Nole gem na svoj servis! Sada Evans servira za ostanak u setu! Đokovićeva 35. neiznuđena greška dovela je 33. tenisera sveta do 15:30, ali srećom po Srbina Britanac je zicer poslao u mrežu. Novak je posle toga vezao dva poena i došao na korak do seta!

Plasman u četvrtfinale je obezbedio David Gofan pobedivši Zvereva 6:4, 7:6

 

 

4:4 - Odličan je Evans danas! Ne da se Britanac i zarko želi najveći trijumf u karijeri! Ali pita se i Nole! Britanac je prokockao četiri gem lopte, ali dobar drop-šot bio je dovoljan da peta bude iskorišćena.

4:3- Ponovo vodBritanac je prokockao četiri gem lopte, ali dobar drop-šot bio je dovoljan da peta bude iskorišćena.i Nole! Muči se Srbin, Evans je odličan, a Novak ispod svog nivoa! Daleko ispod!

3:3 - Uspeva da izjednači Britanac! Novak se ponovo muči! Britanac se razigrao, pogađao je linije i potvrdio je brejk.

3:2 - Definitivno ovo nije Noletov dan! Evans je odličan! Na Novakov servis ponovo se igrao neizvestan gem! Zabeležio je i treću duplu servis grešku na meču! Odličnim drop-šotom Evans je dobio priliku za brejk, ponovo je  (četvrti put u meču) iskoristio!

3:1 - Smanjuje Evans prednost Novaka! Neće se predati tako lako u ovom setu!

3:0 - Ovo je Nole na kojeg smo navikli! Zamenile su se uloge u drugom setu!

2:0  - Imao je Novak dve brejk lopte i iskoristio je drugu! Bravo! Sve je bolji Srbin!

1:0 -  Vodi Novak napokon! Budi se najbolji igrač sveta! Sada Nole izlazi na mrežu, ofanzivan je, počeo je da upisuje vinere!  Ipak, Evans je i dalje u ritmu... svakako hrabri što Đoković deluje bolje...

Ne pamtimo kada je Novak ovako slabo ušao u neki meč! Slabo šta mu polazi za rukom, a Evans to znalački koristi! Nadamo se da će se srpski as probuditi u pauzi! 

Foto: Reuters

 

4:6 - Preko 20 grešaka Novaka u prvom setu! Neverovatno! Na set loptu Evansa, Nole je pogodio liniju, ali nije uspeo da brejkne Britanca! Evans vodi 1:0 u setovima! 

 

 

4:5 -  Đoković NIKAKO ne liči na sebe! Vratio je brejk pa ponovo na svoj servis osvojio samo poen. Evans je dobio dve brejk prilike bez da je imao neki dobar potez. Britanac sada servira za set!

4:4 - Napokon brejk! Povratak Noleta u meč! I dalje se muči, ali je napokon stigao Evansa! Novak je imao zicer, ali je sudija rekla da je dobra lopta Evansa, a zapravo deluje da je bio aut. Ipak, Nole je reagovao mirno i konačno izjednačio!

3:4 - Smanjuje prednost Evansa Novak! Rutinski osvaja Đoković gem na svoj servis!

Foto: Reuters

 

2:4 - Ponovo Britanac siguran na svom servisu! Deluje da je Nole sam sebi najveći protivnik! Došao je Novak do dve prilike za brejk, ali obe olako proputio! Poslao je forhende u aut. Treba reći da je Srbin osvojio najlepši poen na meču! Prelepo je skratio loptu i dobio aplau Evansa za drop-šot viner! Uživajte:

 

 

2:3 - Novak sada već liči na sebe! I dalje gubi, ali je brzinski osvojio ovaj gem! 

1:3- Vratio je jedan brejk i smanjio prednost protivnika Novak! Katastrofalno je otvorio meč, ali se polako vraća! Rival je imao 40:15 i gem loptu, ali je Srbin spasao sve i uspeo da brejkne rivala.

0:3 - Mnogo greška Novaka od početka meča! Ništa ne polazi srpskom teniseru za rukom! Jedva "preživljava" neke poene Novak! 

 

 

0:2 - Britanac pokušava sa raznolikim udarcima da stvori prednost i polazi mu za rukom! Nije on toliko dobro ušao u meč, koliko je Đoković loše! Previše grešaka prvog tenisera sveta!

0:1 - Prvi gem pripao je Evansu! Novak je imao dve duple servis greške! Ramom je odigrao forhend i poklonio Britancu dve brejk lopte! On je prvu iskoristio. 

Počeo je meč! Nole servira prvi! Meč nije ni krenuo Evans je dobio opomenu jer se nije na vreme pojavio na terenu!

13:10 - Počinje meč svakog trenutka! Evans prvi prima servis! Igrači se zagrevaju...

12: 57 - Uskoro se očekuje početak duela Đoković-Evans!

12:49 Meč između Stefanosa Cicipasa i Kristijana Garina završen je pobedom grčkog tenisera! Po setovima je bilo 2:0 (6:3, 6:4 )!

 

 

 

 

 

12.45 - Evo kako se između ostalog Novak priprema za svoje mečeve!

 

 

12:44 - Na teren će ovog četvrtka oko 14:30 i Filip Krajinović! Njegov rival je Italijan Fabio Fonjini! Krajinović je do osmine finala stigao dobivši Huana Ignasija Londera (6:0,6,3) koga je savladao za manje od sat vremena! 

12:42 - Stefanos Cicipas nalazi se u Novakovom delu žreba, Grk je na korak od trijumfa protiv Garina, pa će se ukoliko sve bude po planu srpski as i peti teniser sveta sastati u polufinalu Monte Karla! Trenutno Cicipas vodi 1:0 u setovima, a u drugom je 4:3 za njega!

12. 39 - Novaku šljaka nije omiljena podloga. Posebno je u Monte Karlu spora, servis ne radi toliko posla koliko može na betonu, ali bitno je da je Đoković dobro prošao u prvom meču i spremno čeka ovaj susret.

 

 

12.30- Dobrodošli na portal Informer.rs, koji će uživo pratiti duel Novaka Đokovića i Danijela Evansa u osmini finala mastersa u Monte Karlu


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
laki

pre 3 godine

E bre vi novinari, prrstamitr da naduvavate Djokovica. On nemoze da pobefi mijednlg iole jačeg protivniks. Odsvno nebi bio broj 1 da se prosla sezona bkdovala kako treba. Samo koroni moze da zahvali sto je jos prvi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija