• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2021

11:51

HRVAT DOBIO NOVAKA 6:0, SRĐAN PREKINUO MEČ! Psovao je u svlačionici sve po spisku!

Tenis

HRVAT DOBIO NOVAKA 6:0, SRĐAN PREKINUO MEČ! Psovao je u svlačionici sve po spisku!

Podeli vest

Hrvatski muzičar Goran Belošević bio je velika nada tenisa, jedan od najtalentovanijih u čuvenoj akademiji Nikole Pilića u kojoj je bio i Novak Đoković

Novak Đoković postao je prvi teniser sveta, jedan od najboljih u istoriji ikada.  vreme kada su bili klinci, to nije bilo baš tako.

Goran Belošević otkrio je tajnu iz mladosti našeg tenisera. Sa 17 godina je otišao kod Pilića i upoznao Novaka Đokovića, koji je dve godine mlađi, a ističe da je u to vreme Gulbis bio ozbiljniji igrač od Srbina.

- On je dve godine mlađi od mene, ali je već bio perjanica u akademiji. Bio je prvi junior sveta do 16 godina, iako je imao nepunih 15. U drugoj fazi, tri godine posle, Novak je samo jednom svratio, a ja sam se više družio s Letoncem Gulbisom, na terenu i van njega. Po meni je Gulbis bio veći talent od Novaka, ali Đoković je puno veći radnik. Novak je znao da se probudi u tri ujutro i vežba servis, iako smo prethodnog dana osam sati trenirali. Upalio bi reflektore u dvorani i tukao servise. On je bio veliki talent i krvavi radnik, nešto kao naš Dražen Petrović - rekao je Belošević u intervjuu za Večernji list.

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković se priprema za Serbia open

Prisetio se da ga je Đoković pobedio jednom 6:4, a da li je u njemu tada video budućeg najboljeg na svetu?

- Ja sam tada gledao samo sebe, nisam se osvrtao na okolinu. Kad sam prvi put došao u akademiju, praktično iz auta, pobedio me sa 6:4. Potom smo otišli na jedan juniorski turnir, trebali smo da igramo parove, ali smo predali taj meč i to je ostalo zabeleženo.  I onda je 2004. stigao u Zagreb da odigra jedan Fjučers na Velesajmu, zvao me na trening i ja dobijem prvi set 6:0. Tad je došao njegov tata i prekinuo trening, a u svlačionici mu je psovao sve po spisku - nasmejao se Belošević:

Foto: Starsportphoto

 

- Ja nisam upao u kvalifikacije, a on je iz kvalifikacija stigao do polufinala.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17