• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2021

16:00 >> 21:10

SENZACIJA! ĐOKOVIĆ BEZ FINALA U BEOGRADU! Rus posle MARATONSKOG meča pobedio NOVAKA i plasirao se u FINALE! /FOTO/

Tenis

SENZACIJA! ĐOKOVIĆ BEZ FINALA U BEOGRADU! Rus posle MARATONSKOG meča pobedio NOVAKA i plasirao se u FINALE! /FOTO/

Podeli vest

Aslan Karacev je posle velike borbe savladao Novaka Đokovića rezultatom 2:1 - 7:5, 4:6, 6:4 u polufinalu Srbija opena, posle tri sata i 27 minuta igre

Rus je odigrao sjajan meč protiv prvog tenisera sveta kome definiticno nešto ne šjaka na šljaci. Posle šokantnog porata od Evansa u Monte Karlu, i u Beogradu je stao pre finala. 

Odigrao je Karacev vrhunski tenis, upisao najveću pobedu u karijeri  i tako se revanširao Đokoviću za poraz u Melburnu. Viđene su ukupno čak 44 brejk-lopte, priredili su veliki spektakl u Beogradu, koji je nažalost pripao Rusu. 

Nešto ne šljaka na šljaci

Novak nije osvojio titulu u svom gradu, a pored toga je i zabrinuo navijače pred glavni događaj koji ga očekuje ovog leta na šljaci - Rolan Garos.

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković bez titule u svom gradu

Novak je već na početku meča napravio brejk i poveo sa 3:0 i delovalo je obećavajuće. Ali, Srbin je stao, a Rus je vezao naredna tri gema i došao do izjednačenja 3:3.  Nakon osmog gema, videli smo tri vezana brejka. Prvo je ruski teniser pri rezultatu 5:4 servirao za set, a Novak je uzeo brejk. U sledećem gemu je izgubio svoj servis, da bi Karacev spasio tri brejk lopte i došao do prvog seta.

Novak je krenuo furiozno u drugom setu i odmah osvojio brejk, ali je kao i u prvom setu, Rus stigao do izjednačenja. Potom je Rusuzeo novi brejk i poveo sa 3:2. Pri rezultatu 5:4, Novak je iskoristio prvu set loptu i izjednačio rezultat u setovima.

Foto: Starsportphoto

 



Delovalo je da je Novak konačno pronašao igru i slomio otpor Rusa. Ali, samo je delovalo. U prvom gemu odlučujućeg seta Srbin je spasio dve brejk lopte, potom u četvrtom prokockao tri šanse da uzme servis gem Karacevu. U petom gemu je Rus propustio tri prilike za brejk, pa je naš as nastavio da propušta šanse. Imao je čak pet brejk prilika u šestom gemu.

Rus je kaznio silne šanse Novaka, napravio brejk u sedmom gemu, a onda poveo 5:3. Đoković je u devetom gemu spasio prvu meč loptu,zatim je u 10. gemu imao dve brejk šanse (40:15), nije ih iskoristio, a Karacev je nakon izjednačenja osvojio oba poena i došao do najveće pobede u karijeri.

Foto: starsport

Aslan Karacev, finalista Serbia open


Aslan Karacev će u nedelju u finalu igrati sa pobednikom meča između Taro Daniela i Matea Beretinija.

Foto: Starsportphoto

 

 

 

TOK MEČA:

 

 

Treći set:

4:6 -KRAJ MEČA! Novak je imao dve vezane brejk lopte, ali je osvojio četiri uzastopna poena i došao do pobede.

4:5 - Spasio je Novak meč loptu! Smireno je osvojio tri vezana poena, a Karacev je dolazio još dva puta do izjednačenja. U narednom gemu, pokušaće da spreči Rusa da dođe do pobede!

3:5 - Karatsev osvaja gem bez izgubljenog poena i tako potvrđuje brejk.

3:4 - BREJK KARACEVA! Novak je osvojio prvi poen, ali je Rus osvojio naredna četiri poena i osvojio bitan gem!

3:3 - Najduži gem u meču! Naš teniser je imao čak pet brejk lopti, od toga dve vezane, međutim Rus nije izgubio svoj servis.

3:2 - KAKAV GEM! Karacev je imao tri vezane brejk lopte, ali je Novak uspeo da spasi sve tri i dobije peti gem trećeg seta.

2:2 - Imao je Novak šansu da brejkne Karaceva, ali je Rus uspeo da izjednači!Spasio je tri brejk lopte!

2:1 - Ponovo teško dolazi do gema na svoj servis Nole! Ipak, uspeo je da povede u trećem setu!

1:1 - Uspeo je da izjednači Karacev! Odličan je Rus! Već dva i po sata traje meč na Dorćolu!

1:0 - Ponovo je uz mnogo muke Novak osvojio gem na svoj servis! 11 minuta je trajao ovaj gem! Kacarev je pokazao da je mentalno jak i igra izvanredan tenis na Serbia Openu!

Drugi set:

 

6:4 -  Ogromna borba se vodi u srpskoj prestnici! Sat vremena se igralo u drugom setu! Sat i 10 je trajao prvi! Prelep poen je viđen u ovom gemu, a osvojio ga je Novak! Majstorki je to bilo! 1:1 u setovima!

 

 

5:4 - Konačno brejk sa nulom! Ovo je trebalo Novaku!

4:4 - Napokon! Uspeo je Novak da osvoji gem na servis protivnika! 

3:4 - Novak je brzinski osvojio gem na svoj servis! Ali i dalje gubi!

2:4 - Osvaja gem na svoj servis Aslan Karacev! Igra verovatno najbolji meč u životu!

2:3 - Neprepoznatljiv je Novak! Karacev igra sjajno i vodi! Servira Rus u narednom gemu!

Foto: starsport

 

2:2 - Najduži poen na meču pripao je Karacevu! Odličan tenis je viđen u ovom gemu! Sve teže i teže i jedan i drugi teniser uspevaju da osvoje gem na svoj servis! Velika borba se vodi na Dorćolu! 

2:1 - Uspeo je da uzvrati Rus! Sada je on oduzeo set Novaku!

2:0 - Brejknuo je Novak Kacareva! Sve miriše na početak prvog seta, ali se Noletovi navijači nadaju da će ishod biti drugačiji! 

1:0 - Vodi Novak u drugom setu!

Prvi set:

5:7 - Karacev je totalno preokrenuo meč! Odlično igra Rus! Vodi 1:0 u setovima! Inače, selektor fudbalera Srbije, Dragan Stojković Piksi, sa suprugom bodri Novaka sa tribina! 1:0 za Aslana Karaceva u setovima!

 

 

5:6 - Peta šansa za brejk Rusa viđena je na ovom meču! Iskoristio je! Treći put je Karacev oduzeo servis Novaku!

5:5 - Protraćio je šansu Karacev!Fenomenalno je krenuo Novak, poveo 3:0, onda je postao nervozan, a Karacev je to sjajno iskoristio! Malo je falilo Rusu da osvoji prvi set! Ipak, ne predaje se Novak tako lako!

5:4 - Karacev pravi brejk drugi put u ovom setu! Sada servira za osvajanje prvog seta!

4:4 - Od furioznog starta Novaka, došlo se do situacije da se najbolji teniser sveta muči za svaki poen protiv sjajnog Karaceva u ovim momentima!

4:3 - Uz mnogo muke Novak osvaja ovaja ovaj gem! Nezadovoljan je Srbin zbog nečega, ali nije poznat razlog!

3:3 - Izjednačio je Rus i igra sve bolje i bolje protiv nervoznog Novaka! 

3:2 - U ovom gemu viđena je prva servis greška Novaka! Vikao je Nole na nekog na tribinama! Uzvikivao je "ŠTA, ŠTA, ŠTA? Ali nije poznato kome se obraćao! Dopustio je Đoković Rusu da dođe do brejk šanse, ali je nije iskoristio Karacev. Ovo je bio najduži gem od početka meča! Ponovo je Karacev imao brejk šansu, Novak je bio nervozan i psovao, pre svega jer mu nije išao servis! Na kraju je Aslan brejknuo Novaka!

Foto: Starsportphoto

 

3:1 - Dobar gem za Rusa! Smanjio je prednost Đokovića!

3:0 - Mnogo neiznuđenih grešaka Karaceva! Nole lagano dolazi do lepe prednosti!

2:0 - Vodi prvi teniser sveta! Agresivno igra Karacev, bolji je bio nego u uvodnom gemu! Đoković je ipak uspeo da osvoji gem i na servis protivnika! Prvu priliku za brejk nije iskoristio, ali jeste drugu

1:0  - Vodi Novak! Osvojio je gem na svoj servis bez izgubljenog poena!

17:21 - Meč je počeo! Đoković prvi servira!

17:17 - Zagrevanje je u toku...

17: 12 - Upravo su oba igrača izašla na teren kompleksa na Dorćolu... 

17:09- I dalje se čeka početak meča. U drugom polufinalnom susretu sastaju se Mateo Beretini (Italija) i Taro Daniel (Japan).

 

 

17:00 - Svakog trenutka očekuje se početak meča...

16:47 - Nema sumnje da je Aslan Karacev najprijatnije iznanđenje u svetskom tenisu ove godine. Preko kvalifikacija je stigao do Australijan opena, a onda se probio među četiri najbolja! Bio je anoniman do 27. godine, a pre dolaska na turnir u glavnom gradu Srbije osvojio je i turnir u Dubaiju. Ima učinak ove godine od 16 pobeda i četiri poraza.

16:36 - Pre malo više od dva meseca prvi i 28. reket sveta ukrstili su rekete u polufinalu Australijan opena, gde je srpski teniser bio ubedljiv. Đoković je za sat i 55 minuta počistio Karaceva u njihovom prvom međusobnom okršaju (6:3, 6:4, 6:2) i tako došao do finala turnira u Melburnu, koji je kasnije i osvojio.

16:14 - Đoković i Karacev su bili oslobođeni obaveza u prvom kolu, pa su takmičenje počeli od osmine finala. Srpski teniser je sa 2:0 (6:1, 6:3) savladao Kvona Sunvua, dok je Karacev teže nego što se očekivalo do četvrtfinala stigao preko Slovenca Aljaža Bedenea (2:1 - 6:3, 4:6, 7:6). U minuloj rundi su obojica bili ubedljivi, Novak je u srpskom okršaju rutinski savladao Miomira Kecmanovića (6:1, 6:3), dok ruski teniser nije imao većih problema sa Đanlukom Magerom (6:3, 6:4).

16:07 - Podsetimo, Novak je uoči meča izneo mišljenje o Rusu. - Karacev je neko ko više voli tvrdu poldogu. Njegova igra je komplementarnija na toj podlozi. Zato što je pobedio dosta mečeva od početka godine, igrao je mnogo, samouveren je. Na ovom centralnom terenu loptica dosta odskače, teren je dobro urađen. Gledao sam ga juče, oseća lopticu dobro, ali ako bih morao da biram podlogu protiv njega, bila bi to šljaka. Dobro sam se snašao protiv njega u Melburnu. On je u velikoj formi. Igra mu se zasniva na brzini i snazi. Na šljaci mogu da ga izbacim iz ritma, ali videćemo kako će se sve biti, ako naravno dođe do tog meča - poručio je Đoković.

16.00 - Dobar dan i dobro došli na lajv prenos polufinala Serbia Opena između Novaka Đokovića i Aslana Karaceva. Sve detalje sa današnjeg meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
veljke

pre 3 godine

Dokle vise to SENZACIJA. Svi igraju tenis, i normalno je da CAR nole nekad izgubi kao i Nadal ili svojevremeno Federer. A svaki put kad novinari uknjize bodove Noletu pre pocetka turnira on se "oklizne". Nole je najbolji svih vremena za mene i to ce ostati a na zalost stizu mladji i mora nekad i da izgubi.

Miro

pre 3 godine

Novakje prezivlo Koronu, jedino antivakseri se nadaju da ce biti onaj od pre.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija