• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2021

12:11

UZIMAJU VELIKE PARE TENISERIMA! Otkriveno koliko zarađuju, ovo je prava istina!

Tenis

UZIMAJU VELIKE PARE TENISERIMA! Otkriveno koliko zarađuju, ovo je prava istina!

Podeli vest

Svi su uvereni da teniseri zgrću milione, ali ruski teniser Danil Medvedev kaže da to nije baš tako

Danil Medvedev bio je pozitivan na koranavirus, pa nije igrao na mastersu u Monte Karlu. 

On je dlake na jeziku za ruske medije pričao koliko je novca do sada zaradio, kao i na koje sve strane mu on "odlazi".

- Brojevi mogu da izgledaju impresivno, to je tačno. U mom slučaju, trenutno sam zaradio 16 miliona dolara igrajući tenis, ali nije tako jednostavno - kazao je Rus, a onda otkrio našta troši novac.

- Na svakom turniru na kojem osvojite novac, morate da platite porez na dohodak. U Rusiji je to 13 odsto, 30 posto za one koji nemaju pasoš, u Francuskoj 15, u Americi 30, a u Engleskoj 20 odsto. Ali ovo je samo vrh ledenog brega. Ako zaista počnete da zarađujete novac, morate imati na umu da ćete na kraju godine da platite i vrlo visoku stopu poreza. 

Foto: USA Today

Danil Medvedev je zaradio 16 miliona dolara u karijeri

Teniseri na poreze daju najviše novca.

- Ako u Francuskoj zaradite milion evra, morate da platite porez od 45 odsto, ako se ne varam. Možete doći do finala Rolan Garosa i sigurno je da ćete biti srećni jer ste osvojili milion i po evra. Od tog iznosa moraćete da platite porez i ostaće vam 1,3 miliona. Naravno, na kraju sezone platićete novi porez od 400 ili 500 hiljada evra Francuskoj. Kada izračunate poreze, putovanja, plate trenera, ostaće vam polovina od toga što ste zaradili na turnirima - dodao je on.

Otkrio je Rus i kolika je plata vrhunskih trenera, kao i načine na koje može da se isplaćuje.

- Zavisi od svakog slučaja. Ako govorimo o igračima iz Top 100 ili Top 50, igračima sa kojima treneri putuju privatno. Možete da se dogovorite o mesečnoj plati ili procentu od dobijene novčane nagrade. Otprilike između 6 i 10 odsto od nagrade, što je 6.000 ili 15.000 evra. Zatim su tu i drugi načini, da se treneri plaćaju prema broju nedelja tokom kojih prate igrače na turnirima...- otkrio je Medvedev neke malo poznate detalje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija