• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.05.2021

07:16

NAVIJAČI TUGUJU JER JE DEFINITIVNO! Novak i Nadal NEĆE igrati FINALE Rolan Garosa! Svi se sada nostalgično prisećaju 2013. godine! /VIDEO/

Tenis

NAVIJAČI TUGUJU JER JE DEFINITIVNO! Novak i Nadal NEĆE igrati FINALE Rolan Garosa! Svi se sada nostalgično prisećaju 2013. godine! /VIDEO/

Podeli vest

Zbog poraza Rafaela Nadala od Aleksandra Zvereva u Madridu, Španac nije na poziciji drugog nosioca na Rolan Garosu, a to znači samo jedno - moguć susret sa Novakom Đokovićem već u polufinalu, a nikako u samoj završnici

Ove godine Rafael Nadal je pokazao da je ranjiv na omiljenoj mu podlozi, a poraz u četvrtfinalu turnira u Madridu mu je poremetio planove za Pariz.

Foto: Tanjug

 

Na Rolan Garosu, sjajni teniser će pokušati da osvoji 14. trofej, ali Nadal nije na poziciji drugog nosioca na tom grend slemu, tako da je moguć susret sa Novakom Đokovićem već u polufinalu.

Podsetimo, u istorijskom triler meču te 2013. godine, kada su se dva vrhunska tenisera sastala u polufinalu prestižnog grend slema u Parizu, posle lavovske borbe, slavio je Nadal! Meč je trajao čak četiri sata i 37 minuta, a rezultat je bio 6-4, 3-6, 6-1, 6-7, 9:7!

Novak Đoković pretrpeo je bolan, razarajući poraz u polufinalu Rolan Garosa, ali je Nole iz svega izašao jači, a danas je vladar planete! 

Tada je u završnici meča Novaka izdao udarac koji mu je i u prošlosti zagorčao život u važnim okršajima – smeč! Direktno ga je koštao pobede nad Nadalom na OI u Pekingu, a dobrim delom ’doprineo’ je i porazu od Federera na Vimbldonu 2012!

Pri vođstvu 4:3, uz brejk, na izjednačenju se ’upecao’ u mrežu posle smeča. Tu brejk loptu je spasao, ali je u nastavku izgubio gem, koji će se ispostaviti ključnim. Na 8:7 Novak je smeč na prvom poenu poslao daleko u aut, bilo je jasno da Nadalove šanse znatno rastu. Kratkotrajni pad samopouzdanja izazvao je nedovoljno hrabar napad forhendom u sledećem poenu, a zatim je Đoković poslao dva preduga forhenda za kraj meča posle skoro pet sati igre!

Nadal naredne nedelje na Mastersu u Rimu neće biti u stanju da doda nove poene! On je osvojio Rim 2019. godine, a Danil Medvedev je tad izgubio prvo kolo, a prošle sezone nije ni igrao.

Sve što Rus uradi u Rimu ide njemu u prilog, a pošto ne može da izgubi poene, biće pozicioniran na mesto drugog nosioca na Rolan Garosu!

Foto: Starsportphoto

 

Nadal može da se vrati na tu poziciju jedino ako pred drugi grend slem sezone izabere da igra neki turnir i osvoji nove poene! Za to su mizerne šanse!

Sigurno je da su se navijači nadali velikom finalu u Parizu između Noleta i Nadala! Ipak, ove godine, ukoliko ne bude bilo iznenađenja, moraće da ih gledaju malo ranije! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 2 godine

Najbolje bi mu bilo da se na vreme mane tenisa, jer "klinci" su počeli ga lupaju kao staru kantu.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17