• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.05.2021

09:30 >> 10:52

KO JE SADA "KRALJ ŠLJAKE"? Novak RAZBIO Španca za SAT vremena!

Tenis

KO JE SADA "KRALJ ŠLJAKE"? Novak RAZBIO Španca za SAT vremena!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Alehandra Davidoviča Fokinu sa 2:0 u trećem kolu mastersa u Rimu

Rutinski! Novak Đoković je izborio četvrtfinale turnira u Rimu pošto je za nešto više od sat vremena tenisa razbio Alehandra Davidoviča Fokinu sa 2:0 (6:2, 6:1) u setovima!

Imao je Đoković peh na startu kada ga je Davidovič Fokina "brejknuo". Nije sužio forhend najboljeg igrača današnjice, ali je posle prvog gema uspeo da se "sabere" i zaigra kako ume!

Foto: Starsportphoto

Srpski as je već u narednom gemu "ribrejkovao" Španca, a do kraja prvog seta uspeo je još dva puta da uzme gem na protivnički servis i povede sa 1:0. U drugom setu potpuna dominacija Novaka Đokovića!

Najbolji teniser sveta je u ranoj fazi uspeo da napravi dva brejka prednosti koje je održavao do kraja susreta. Davidovič Fokina je uspeo da smanji na 5:1, ali je Đoković već u narednom gemu završio posao i overio plasman u četvrtfinale gde čeka boljeg iz duela Mateo Beretini - Stefanos Cicipas. 

Foto: tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Tok meča:

Drugi set:

5:1 - Smanjuje Davidović Fokina!

5:0 - Novi gem za Novaka, serviraće Davidovič Fokina za ostanak na turniru!

4:0 - BREJK! Ponovo je Novak uspeo da oduzme gem na servis mladog španskog tenisera, čini se da je sve gotovo!

3:0 - Igra mačke i miša u ovim momentima, Đoković kontroliše sva dešavanja na terenu i rutinski rešava svoj servis gem!

2:0 - BREJK! Odmah na startu drugog seta Novak pravi osetnu prednost, četvrtfinale je na vidiku!

1:0 - Imao je Novak ponovo probleme u prvom servisu u setu, ali je uspeo da spasi dve brejk lopte i ponovo povede!

Foto: tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Prvi set:

6:2 - BREJK! Ništa ne prepušta Novak slučaju i koristi prvu šansu koja mu se "namestila"! Sjajno je Srbin reternirao nakon loših servisa Davidoviča Fokine i poveo sa 1:0 u setovima!

5:2 - Rutinski je Đoković uzeo gem na svoj servis, sada Španac mora da osvoji gem kako bi ostao u meču!

4:2 - BREJK! Odužio se šesti gem zbog ulaska navijača na stadion, ali je Novak uspeo da se koncentriše i napravi novi brejk u meču! Imao je Davidovič Fokina dve gem lopte, ali je najbolji igrač današnjice to uspeo da spasi i na kraju preokrene!

3:2 - Pokušava Davidovič Fokina da se brani duboko iza linije, ali kažnjava to najbolji teniser sveta sa lakim poenima na mrežu! Imao je Đoković sitnih problema sa prvim servisom, ali je bez problema rešio gem u svoju korist!

2:2 - Kao što se i očekivalo, neće biti lako Đokoviću da izađe na kraj sa Špancem! Siguran je bio Davidovič Fokina na svom servisu i lepih forhend viernom izjednačio!

2:1 - Za razliku od prvog servis gema Novaka Đokovića kada je prosuo 40:15, sada je najbolji teniser sveta bio siguran i prvi put poveo u meču!

1:1 - BREJK! Uzvraća Đoković istom meron, sjajno je koristio greške posle prvog servisa mladog Španca!

0:1 - BREJK! Iskoristio je Davidovič Fokina pet neiznuđenih grešaka Novaka Đokovića iz forhenda i uzeo gem najboljem teniseru sveta!

Davidovič Fokina izabrao je da Đoković prvi servira!

09:30 - Dobro došli na lajv prenos meča trećeg kola mastersa u Rimu između Novaka Đokovića i Alehandra Davidoviča Fokine! Sve detalje sa terena možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!
I TO MNOGO RANIJE

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!

Prema „Asia Timesu“, američki predsednik Džo Bajden čeka svoj reizbor, da bi potom zvanično naredio raspoređivanje trupa NATO-a na ukrajinskoj teritoriji. Kako oni navode, rukovodstvo Severnoatlantske alijanse izradilo je plan za sprečavanje potpunog poraza ukrajinskih oružanih snaga. NATO je odlučio da praznine u ukrajinskim redovima popune zapadni „savetnici“.

05.05.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija