• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.05.2021

13:01 >> 16:59

AGONIJA! MEČ ĐOKOVIĆA I CICIPASA nastavlja se u subotu!  Grk ima set i brejk prednosti

Tenis

AGONIJA! MEČ ĐOKOVIĆA I CICIPASA nastavlja se u subotu! Grk ima set i brejk prednosti

Podeli vest

Meč Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu mastersa u Rimu biće nastavljen u subotu nakon što je zbog kiše definitivno prekinut početkom drugog seta pri vođstvu Grka 6:4, 2:1

 

Kiša je u petak pošteno zagorčala život teniserima. Duel Novaka i Stefanosa prvo je prekinut pri rezultatu 4:3 za Grka. Nakon pauze od tri i po sata duel je nastavljen a set je dobio Cicipas sa 6:4.

Nastavio je u istom ritmu Cicipas, ponovo prvi napravio brejk sa 2:1, kada je usledio novi pljusak i novi prekid meča u Rimu. 

Foto: tanjug/ap photo

 

Posle druge pauze koja je trajala 60 minuta odlučeno je da će duel biti nastavljen u subotuČekalo se dok nije pao mrak, ali nije bilo naznake da će vreme biti dovoljno dobro da se igrači ponovo vrate na teren.

Duel Đokovića i Cicipasa, kao i mečevi Sonega i Rubljova i Švjontek i Svitoline biće odigrani u subotu.

 

 

TOK MEČA

NOVAK ĐOKOVIĆ - STEFANOS CICIPAS 1:2 (4:6)


Drugi set

Meč je odložen i nastavlja se u subotu, pa će Novak ukoliko preokrene i pobedi morati da  igra dva meča istog dana. Katastrofa!

 

 

Druga pauza traje već 50 minuta. Duel je prekinut u 19.20. Nema najava kada će i da li će biti nastavljen večeras.

Novi pljusak u Rimu, drugi put je prekinut meč Đokovića i Cicipasa.  Igrači su u svlačionici. Videćemo koliko će sada trajati pauza.

1:2 - Sjajno igra Grk ove sezone na šljaci, dokazuje to i protiv Đokovića. Opet Cicipas prvi pravi brejk i dolazi do prednosti u drugom setu. Sve šanse koristi Grk za razliku od prvog tenisera sveta.

1:1 - Uzvraća Stefanos istom merom, sa nulom osvaja gem.

1:0 - Sjajno otvara Đoković drugi set, osvaja gem bez izgubljenog poena.

 

 

 

 

Prvi set

4:6 - Prvi set pripao je Stefanosu Cicipasu nakon što je iskoristio drugu set loptu! 

4:5 - Lak gem osvaja Novak na svoj servis, sada će Cicipas servirati za prvi set.

3:5 - Cicipas je poveo 0:30 na svoj servis a je greškama vratio Novaka u gem. Ali, sa dva dobra servisa se iskupio i dobio gem.

Teniseri nastavljaju meč posle pauze od tri i po sata. Servira Cicipas. Nisu prijatni uslovi za igru, u Rimu je samo 15 stepeni.

Foto: AP photo/tanjug

 

Idemo ponovo! Kiša je stala i meč Novaka i Cicipasa se nastavlja! Teniseri se zagrevaju za nastavak duela.

Ovo je agonija za tenisere! Kiša je taman stala, Novak i Stefanos su se spremali da izađu na teren, ali zbog novog pljuska će morati na novu pauzu.

Đoković gleda da li ima sunca u Rimu.

 

 

 

Dobre vesti. Kiša je u Rimu stala,nastavlja se uskoro meč.

Prema trenutnim informacijama, meč bi trebalo da počne u 16.15.

Ovo je drugi meč Srbina koji je prekinut na turniru, a prethodno je protiv Tejlora Frica čak tri sata trajao prekid. Prema prvom informacijama prekid bi navodno trebalo da traje 40 minuta.

Prekid meča!

Kiša i dalje pada u Rimu, pa je glavni sudija meča prekinuo duel Đokovića i Cicipasa! Pitanje je da li će meč biti nastavljen, jer se pljuskovi u Rimu najavljuju do kraja dana.

 

 

3:4 - Odlično! Lak gem prvog tenisera sveta i potvrdio je brejk. Podigao je Novak nivo servisa i bez većih problema potvrdio brejk. 

2:4 - Još jednom je Đoković stigao 0:30, došao do nove brejk prilike koju  konačno koristi i smanjuje minus.

1:4 - Katastrofa! Cicipas opet koristi svoje brejk šanse i nadomak je osvajanja prvog seta. Nova dupla greška Novaka na 15:40 donosi Cicipasu drugi brejk u prvom setu. 

 

 

1:3 - Mogao je Novak da se vrati u set, ali opet propušta šanse! U ovom gemu imao je tri. Prvu brejk loptu je Grk spasio, a onda je Nole drop šot poslao u mrežu. Potom je Grk imao prednost, ali je Nole sa nekoliko fantastičnih poteza preokrenuo i došo do treće brejk šanse. Međutim, bekhend paralela donela je Cicipasu novi egal, a potom je posle desetak minuta igre i osvojio gem

1:2 - Za samo 69 sekundi Đoković osvaja prvi gem u meču na svoj servis, bez izgubljenog poena!

0:2 - Šteta! Mogao je Novak odmah da uzvrati ribrejkom, ali je Grk spasio dve brejk lopte, potvrdio brejk i duplirao vđstvo.

Kiša pada, ali Novak i Cicipas su i dalje na terenu. 

0:1 - Nije dobro počeo meč za Novaka. Imao je 30:15 na svoj servis, ali je Grk preokrenuo, došao do brejk lopte, uzeo je odmah servis Đokoviću i došao do prednosti u prvom setu.

Foto: reuters

 

Šteta! Samo što je počeo meč, počela je i kiša u Rimu!

Meč je počeo!

14.35 - Novak je rekordrer sa 36 masters titula, u Rimu je trijumfovao pet puta.

14.31 - Đoković i Cicipas izlaze na teren.

14.20 - Rafael Nadal je pobedio Aleksandra Zvereva sa 6:3, 6:4, pa ćemo uskoro na terenu videli Srbina i Grčka.

Foto: AP Photo/Markus Schreiber, Tanjug

 

13.31 - Meč neće početi pre 14 časova. Đoković i Cicipas će izaći na teren posle meča Nadal - Zverev.

13.30 - Grk je u glavni grad Italije doputovao sa peharom iz Monte Karla, poražen je u finalu Barselone, dok je podbacio u Madridu, eliminisan je u osmini finala od Kaspera Ruda.

13.20 - Cicipas je bez izgubljenog seta eliminisao je Čilića i Beretinija, pa je pun samopouzdanja dočekao Đokovića.

12.55 - Pratite dešavanja sa četvrtfinalnog okršaja mastersa u Rimu između Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa uz Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija