• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2021

13:21

NEUNIŠTIVI ĐOKOVIĆ! Bio na ivici ponora, vikao na trenera, polomio reket, pa slomio Cicipasa posle velikog preokreta za polufinale Rima! /VIDEO/FOTO/

Tenis

NEUNIŠTIVI ĐOKOVIĆ! Bio na ivici ponora, vikao na trenera, polomio reket, pa slomio Cicipasa posle velikog preokreta za polufinale Rima! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Novak Đoković je neuništiv. Bio je u velikom problemu, mnogi su ga otpisali, ali se plasirao u polufinale mastersa u Rimu pošto je posle velikog preokreta i dva dana igre pobedio Stefanosa Cicipasa sa 4:6, 7:5, 7:5

Meč je trajao dva dana. Tačnije, počeo je u petak, ali nakon što je  u dva navrata prekidan pomeren je za subotu.

Novak je bio u minusu set i brejk u drugom setu, što je posle žestoke borbe uspeo da nadoknadi i pobedi.

Prvi set je izgubio sa 6:4, potom je napravio dva brejka u drugom setu koji je gubio sa 2:4, ali na kraju dobio sa 7:5. U odlučujućem setu je viđena prava drama, borba i vhunski tenis, najbolji ove sezone. Cicipas je prvi napravio brejk i iznervirao Novaka, koji je posle borbe ipak uzvratio istom merom. Onda se još jednom vratiio iz minusa, pošto je Grk servirao za pobedu, uzeo mu je servis gem, a onda na njegov servis realizovao drugu meč loptu.


Već od 18.30 igraće Đoković polufinale protiv Sonega, koji je posle preokreta eliminisao Rubljova sa 2:1.

Foto: reuzers

 


Novak je imao nekoliko šansi u prvom setu, koji je odigran u petak, ali nije ih koristio. Grk je bio najbolji kada je bilo najpotrenije, imao je dve brejk lopte i obe je  iskoristio, dok je s druge strane Đokoviću bilo malo i šest prilika. 

Đoković je očajno otvorio prvi set. Izgubio je servis gem odmah na startu.  Mogao je da se vrati u set vec u narednom gemu, ali je prokockao dve brejk šanse.

Priliku da se vrati imao je i u četvrtom gemu. Medutim, opet je Grk bio bolji kada je bilo potrebnije. Prvi teniser sveta nije iskoristio tri brejk šanse da poravna rezultat, a onda je u petom gemu protivniku poklonio drugi brejk, pa je Cicipas poveo sa 4:1.

Konačno, posle pet propuštenih prilika, prvi teniser sveta je u šestom gemu vratio jedan brejk i smanjio rezultat na 3:4. Medutim, mec je tada prekinut  zbog kiše koja je padala od početka duela Đokovića i Cicipasa.

Foto: reuters

 

Duel je nastavljen posle pauze od tri i po sata. Ali, nije uspeo prvi teniser sveta da anulira prednost Grka koji je dobio prvi set sa 6:4.

Grk je prvu šansu za brejk u drugom setu iskoristio u trećem gemu i poveo sa 2:1, kad je duel opet prekinut zbog kiše, a igrači se nisu vraćali na teren, meč je nastavljen u subotu.  Čuvao je Cicipas brejk prednosti, vodio sa 4:2, ali je strpljivom igrom Đoković uspeo da slomi otpor rivala. Nije bilo lako, borio se Stefanos kao lav, međutim, Novak je realizovao petu brejk šansu u osmom gemu za 4:4. U nastavku je usledila drama. Prvo je Srbin spasio tri brejk šanse, a onda posle mnogo borbe i nakon što je Cicipas spasio tri brejka, sevnula je Novakova forhend paralela za 7:5 u drugom setu. 

Nažalost, Cicipas je prvi napravio brejk u trećem setu, a Novak je bio izuzetno besan pa je bacio reket u reklamu i dobio opomenu, a izribao je i trenere. Opet je morao da juri prednost rivala. 

Foto: ap photo

 

Već u narednom gemu je mogao da vrati servis gem, ali mi nisu bile dovoljne dve šanse, dok je u petom gemu jedva spasio živu glavu, Cicipas je imao četiri brejk lopte. Konačno je Đoković kaznio rivala, pa napravio brejk za 3:3.

Nije tu bio kraj, trajala je drama do kraja. Cicipas je ponovo izborio prednost, poveo 5:4 i servirao za pobedu. Međutim, s druge strane imao je "mentalno čudovište". Prvi teniser sveta je odigrao maestralno deseti gem, napravio brejk i potvrdio ga za 6:5, a onda dotukao Cicipasa, pošto je na njegov servis iskoristio drugu meč loptu.

 

Foto: reuters

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - STEFANOS CICFIPAS 4:6, 7:5, 7:5

 

 

 

TOK MEČA

 

Treći set 

7:5 - Kraaaaaj! Velika pobeda Novaka Đokovića - 4:6, 7:5, 7:5!

6:5 - Još jedan gem i opet je Cicipas imao brejk ali Đoković se spasao i potvrdio prednost. Sada Grk servira za opstanak u meču.

5:5 -  BREJK Đokovića! Ludnica u RImu! Vraća se Nole, dolazi do 40:15 i pravi brejk za novo izjednačenje u setu. Strašan tenis igraju Cicipas i Novak.Neverovatan meč!

 

 

4:5 - Šteta! Velika borba vodi se na terenu u Rimu, Grk pravi brejk i servisa za pobedu!

4:4 - Novi egal u trećem setu.

4:3 - Konačno! Jedan lak gem bez izgubljenog poena posle brejka i potvrđena prednost. Idemo Nole!

3:3 - Tooooo! Đoković pravi brejk i vraća se u treći set!

- Drama i na drugom meču četvrtfinala. Vratio se Sonego, izgubio je prvi set sa 6:3 protiv Rubljova, ali je uzvratil, dobio drugi set sa 6:4 i izborio odlučujući treći set. 

2:3 Novak se baš igra sa živicma navijača. Cicipas igra vrhunski tenis pa je imao čak četiri brejk prilike, ali je Nole nekako uspeo da se izvuče i osvoji gem na svoj servis. Inače, bio bi u velikom problemu.  

1:3 - Greši i Grk. I njemu smeta vetar kao i Đokoviću koji sada ima brejk priliku. Tačnije, imao je dve šanse Srbin, ali opet ne koristi prilike. Cicipas povećava prednost.

1:2 - Šteta! Brejk pravi Cicipas! Đoković je poludeo, bacio je reket i vikao na svoj boks! Novak je poslao lopticu u sam vrh mreže, odbila se na nesreću, na njegovu polovinu. Bacio je reket u reklamu sa strane i dobio opomenu sudije.

1:1 - Nastavlja Stefanos dobro da servira, izjednačenje u odlučujućem setu.

1:0 - Kako je završio drugi, tako je započeo treći set Đoković, koji lako dolazi do prvog gema.

 

 

 

 

 

Drugi set

7:5 - Nekoliko poena Novaka koji ubijaju samopouzdanje rivalima, ni Cicipas nije imun. Konačno! Osvaja set Novak i sada je 1:1 u meču! Nije bilo lako, Grk je spasio tri brejk i set lopte, ali ratnički mentalitet Novaka je presudio.

 

 

- Robljev je za 44 minuta igre dobio prvi set protiv Sonega sa 6:3. Pobednik će u polufinalu igrati protiv Đokovića ili Cicipasa. Taj duel je na programu danas od 18.30.

6:5 - Sjajan gem Novaka, forhend ga i dalje odlično služi, lagan gem za prvog tenisera sveta u finišu drugog seta.

5:5 - Ne predaje se ni Grk, žetoka borba Đoković i Cicipasa u Rimu!

5:4 - Navijači prvog tenisera sveta su u neverici. Napravio je Novak brejk, vratio se u set, pa odmah dozvolio Grku dve brejk lopte! Vratio se ipak Nole, zaigrao bolje kada je bilo najpotrebnije i potvrdio brejk. Novak jer na gem je od osvajanja drugog seta i ulaska u treći.
 

 

 

4:4 - Brejk Novaka! Loše je Cicipas ušao u gem pa je Đoković poveo 40:0 na servis rivala i izborio tri šanse za brejk. Grk se razornim servisima vratio u gem. Opet Đoković ne koristi tri vezane brejk lopte. Izborio je i četvrtu, a Cicipas se opet spasao servisima. Nije odustajao Đoković! Konačno, iskoristio je petu šansu i izjednačio rezultat u setu!

3:4 - Gem za Novaka bez izgubljeniog poena. Nije potrošio mnogo energije smanjio je prednost protivnika, ali čekamo brejk prvog tenisera sveta.

2:4 - Ne da se Cisipas, koji čuva brejk prednosti, a tačku na ovaj gem stavio je odličnim servisom.

2:3 - Sigurna i prvi teniser sveta, osvaja gem na svoj servis i smanjuje prednost Grka, ali i dalje ima brejk manje.

1:3 - Nije bilo lako, ali Cicpas osvaja prvi gem u nastavku meča!

Na servisu je Stefanos Cicipas!

 

 

- Nije najavljena kiša za danas u Romu, što su dobre vesti!

- Igrači su izašli na teren!

10.26 - Pobednik ovog meča će danas još jednom izaći na teren. Polufinale je na programu od 18.30 protiv pobednika duela Sonego - Rubljov.

10.23 - Đoković je prošle godine osvojio titulu u Rimu, a da bi došao u situaciju da je odbrani prvo će morati da preorkene rezultat protiv Cicipasa.

10.20 - Pratite dešavanja sa četvrtfinalnog okršaja mastersa u Rimu između Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa uz Informer.rs


sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija