• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2021

13:21

NEUNIŠTIVI ĐOKOVIĆ! Bio na ivici ponora, vikao na trenera, polomio reket, pa slomio Cicipasa posle velikog preokreta za polufinale Rima! /VIDEO/FOTO/

Tenis

NEUNIŠTIVI ĐOKOVIĆ! Bio na ivici ponora, vikao na trenera, polomio reket, pa slomio Cicipasa posle velikog preokreta za polufinale Rima! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Novak Đoković je neuništiv. Bio je u velikom problemu, mnogi su ga otpisali, ali se plasirao u polufinale mastersa u Rimu pošto je posle velikog preokreta i dva dana igre pobedio Stefanosa Cicipasa sa 4:6, 7:5, 7:5

Meč je trajao dva dana. Tačnije, počeo je u petak, ali nakon što je  u dva navrata prekidan pomeren je za subotu.

Novak je bio u minusu set i brejk u drugom setu, što je posle žestoke borbe uspeo da nadoknadi i pobedi.

Prvi set je izgubio sa 6:4, potom je napravio dva brejka u drugom setu koji je gubio sa 2:4, ali na kraju dobio sa 7:5. U odlučujućem setu je viđena prava drama, borba i vhunski tenis, najbolji ove sezone. Cicipas je prvi napravio brejk i iznervirao Novaka, koji je posle borbe ipak uzvratio istom merom. Onda se još jednom vratiio iz minusa, pošto je Grk servirao za pobedu, uzeo mu je servis gem, a onda na njegov servis realizovao drugu meč loptu.


Već od 18.30 igraće Đoković polufinale protiv Sonega, koji je posle preokreta eliminisao Rubljova sa 2:1.

Foto: reuzers

 


Novak je imao nekoliko šansi u prvom setu, koji je odigran u petak, ali nije ih koristio. Grk je bio najbolji kada je bilo najpotrenije, imao je dve brejk lopte i obe je  iskoristio, dok je s druge strane Đokoviću bilo malo i šest prilika. 

Đoković je očajno otvorio prvi set. Izgubio je servis gem odmah na startu.  Mogao je da se vrati u set vec u narednom gemu, ali je prokockao dve brejk šanse.

Priliku da se vrati imao je i u četvrtom gemu. Medutim, opet je Grk bio bolji kada je bilo potrebnije. Prvi teniser sveta nije iskoristio tri brejk šanse da poravna rezultat, a onda je u petom gemu protivniku poklonio drugi brejk, pa je Cicipas poveo sa 4:1.

Konačno, posle pet propuštenih prilika, prvi teniser sveta je u šestom gemu vratio jedan brejk i smanjio rezultat na 3:4. Medutim, mec je tada prekinut  zbog kiše koja je padala od početka duela Đokovića i Cicipasa.

Foto: reuters

 

Duel je nastavljen posle pauze od tri i po sata. Ali, nije uspeo prvi teniser sveta da anulira prednost Grka koji je dobio prvi set sa 6:4.

Grk je prvu šansu za brejk u drugom setu iskoristio u trećem gemu i poveo sa 2:1, kad je duel opet prekinut zbog kiše, a igrači se nisu vraćali na teren, meč je nastavljen u subotu.  Čuvao je Cicipas brejk prednosti, vodio sa 4:2, ali je strpljivom igrom Đoković uspeo da slomi otpor rivala. Nije bilo lako, borio se Stefanos kao lav, međutim, Novak je realizovao petu brejk šansu u osmom gemu za 4:4. U nastavku je usledila drama. Prvo je Srbin spasio tri brejk šanse, a onda posle mnogo borbe i nakon što je Cicipas spasio tri brejka, sevnula je Novakova forhend paralela za 7:5 u drugom setu. 

Nažalost, Cicipas je prvi napravio brejk u trećem setu, a Novak je bio izuzetno besan pa je bacio reket u reklamu i dobio opomenu, a izribao je i trenere. Opet je morao da juri prednost rivala. 

Foto: ap photo

 

Već u narednom gemu je mogao da vrati servis gem, ali mi nisu bile dovoljne dve šanse, dok je u petom gemu jedva spasio živu glavu, Cicipas je imao četiri brejk lopte. Konačno je Đoković kaznio rivala, pa napravio brejk za 3:3.

Nije tu bio kraj, trajala je drama do kraja. Cicipas je ponovo izborio prednost, poveo 5:4 i servirao za pobedu. Međutim, s druge strane imao je "mentalno čudovište". Prvi teniser sveta je odigrao maestralno deseti gem, napravio brejk i potvrdio ga za 6:5, a onda dotukao Cicipasa, pošto je na njegov servis iskoristio drugu meč loptu.

 

Foto: reuters

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - STEFANOS CICFIPAS 4:6, 7:5, 7:5

 

 

 

TOK MEČA

 

Treći set 

7:5 - Kraaaaaj! Velika pobeda Novaka Đokovića - 4:6, 7:5, 7:5!

6:5 - Još jedan gem i opet je Cicipas imao brejk ali Đoković se spasao i potvrdio prednost. Sada Grk servira za opstanak u meču.

5:5 -  BREJK Đokovića! Ludnica u RImu! Vraća se Nole, dolazi do 40:15 i pravi brejk za novo izjednačenje u setu. Strašan tenis igraju Cicipas i Novak.Neverovatan meč!

 

 

4:5 - Šteta! Velika borba vodi se na terenu u Rimu, Grk pravi brejk i servisa za pobedu!

4:4 - Novi egal u trećem setu.

4:3 - Konačno! Jedan lak gem bez izgubljenog poena posle brejka i potvrđena prednost. Idemo Nole!

3:3 - Tooooo! Đoković pravi brejk i vraća se u treći set!

- Drama i na drugom meču četvrtfinala. Vratio se Sonego, izgubio je prvi set sa 6:3 protiv Rubljova, ali je uzvratil, dobio drugi set sa 6:4 i izborio odlučujući treći set. 

2:3 Novak se baš igra sa živicma navijača. Cicipas igra vrhunski tenis pa je imao čak četiri brejk prilike, ali je Nole nekako uspeo da se izvuče i osvoji gem na svoj servis. Inače, bio bi u velikom problemu.  

1:3 - Greši i Grk. I njemu smeta vetar kao i Đokoviću koji sada ima brejk priliku. Tačnije, imao je dve šanse Srbin, ali opet ne koristi prilike. Cicipas povećava prednost.

1:2 - Šteta! Brejk pravi Cicipas! Đoković je poludeo, bacio je reket i vikao na svoj boks! Novak je poslao lopticu u sam vrh mreže, odbila se na nesreću, na njegovu polovinu. Bacio je reket u reklamu sa strane i dobio opomenu sudije.

1:1 - Nastavlja Stefanos dobro da servira, izjednačenje u odlučujućem setu.

1:0 - Kako je završio drugi, tako je započeo treći set Đoković, koji lako dolazi do prvog gema.

 

 

 

 

 

Drugi set

7:5 - Nekoliko poena Novaka koji ubijaju samopouzdanje rivalima, ni Cicipas nije imun. Konačno! Osvaja set Novak i sada je 1:1 u meču! Nije bilo lako, Grk je spasio tri brejk i set lopte, ali ratnički mentalitet Novaka je presudio.

 

 

- Robljev je za 44 minuta igre dobio prvi set protiv Sonega sa 6:3. Pobednik će u polufinalu igrati protiv Đokovića ili Cicipasa. Taj duel je na programu danas od 18.30.

6:5 - Sjajan gem Novaka, forhend ga i dalje odlično služi, lagan gem za prvog tenisera sveta u finišu drugog seta.

5:5 - Ne predaje se ni Grk, žetoka borba Đoković i Cicipasa u Rimu!

5:4 - Navijači prvog tenisera sveta su u neverici. Napravio je Novak brejk, vratio se u set, pa odmah dozvolio Grku dve brejk lopte! Vratio se ipak Nole, zaigrao bolje kada je bilo najpotrebnije i potvrdio brejk. Novak jer na gem je od osvajanja drugog seta i ulaska u treći.
 

 

 

4:4 - Brejk Novaka! Loše je Cicipas ušao u gem pa je Đoković poveo 40:0 na servis rivala i izborio tri šanse za brejk. Grk se razornim servisima vratio u gem. Opet Đoković ne koristi tri vezane brejk lopte. Izborio je i četvrtu, a Cicipas se opet spasao servisima. Nije odustajao Đoković! Konačno, iskoristio je petu šansu i izjednačio rezultat u setu!

3:4 - Gem za Novaka bez izgubljeniog poena. Nije potrošio mnogo energije smanjio je prednost protivnika, ali čekamo brejk prvog tenisera sveta.

2:4 - Ne da se Cisipas, koji čuva brejk prednosti, a tačku na ovaj gem stavio je odličnim servisom.

2:3 - Sigurna i prvi teniser sveta, osvaja gem na svoj servis i smanjuje prednost Grka, ali i dalje ima brejk manje.

1:3 - Nije bilo lako, ali Cicpas osvaja prvi gem u nastavku meča!

Na servisu je Stefanos Cicipas!

 

 

- Nije najavljena kiša za danas u Romu, što su dobre vesti!

- Igrači su izašli na teren!

10.26 - Pobednik ovog meča će danas još jednom izaći na teren. Polufinale je na programu od 18.30 protiv pobednika duela Sonego - Rubljov.

10.23 - Đoković je prošle godine osvojio titulu u Rimu, a da bi došao u situaciju da je odbrani prvo će morati da preorkene rezultat protiv Cicipasa.

10.20 - Pratite dešavanja sa četvrtfinalnog okršaja mastersa u Rimu između Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa uz Informer.rs


sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija