• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2021

17:30 >> 21:10

OVAJ ČOVEK JE NESTVARAN! BRAVO MAJSTORE! POSLE DRAME I LAVOVSKE BORBE NOVAK JE U FINALU RIMA! Neka se spremi NADAL!

Tenis

OVAJ ČOVEK JE NESTVARAN! BRAVO MAJSTORE! POSLE DRAME I LAVOVSKE BORBE NOVAK JE U FINALU RIMA! Neka se spremi NADAL!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je u polufinalu mastersa u Rimu sjajnog Italijana Lorenca Sonega 2:1 (6:3, 6:7, 6:2), a u finalu ga čeka Rafael Nadal

Drugi meč Novaka Đokovića u jednom danu, ulog je bio finale mastersa u Rimu, a rival žilavi italijanski talenat Lorenco Sonego!

Nije bilo lako najboljem teniseru da se domogne borbe za trofej, prvenstveno zbog umora nakon više od tri sata tenisa protiv Stefanosa Cicipasa, a potom i naklonjenosti publike prema Sonegu!

Đoković i Sonego su se do sada susretali samo jednom i tada je Italijan bio u spešniji. Bilo je to na turniru u Beču pred kraj prošle godine kada je Sonego počistio najboljeg tenisera sveta i prepustio mu samo tri gema - 6:1, 6:2!

Meč života odigrao je sjajni Sonego! Namučio je najboljeg igrča sveta, a gotovo sigurno bi i savladao svakog drugog protivnika onakvom igrom! Ali ne i Novaka!

Poveo je Novak u setovima, osvojivši prvi sa 6:3! A onda je Italijan dodao gas, i odigrao fantastičan drugi set!

Posle taj-brejka rešio ga je u svoju korist i munjevito, osokoljen krenuo u naredni, treći! A onda je Srbin pokazao zašto je rođeni šampion! 

Kao da se ništa nije desilo! Novak je mirno i staloženo ušao u treći servis i rešio ga u svoju korist (6:2)!

Ovom pobedom obezbedio je sebi duel u finalu protiv Rafaela Nadala u nedelju! Nema sumnje da će Nadal biti odmorniji i da svežiji, ali Novak je "PRINC RIMA"... 

Foto: reuzers

Tok meča:

Treći set:

6:2 - Zato je Novak tu gde jeste! Mentalno najjači i definitivno najbolji teniser sveta plasirao se u finale rima! 

5:2 - Novak ima osetnu prednost! Još malo mu fali do finala!Servira Sonego za ostanak u meču!

4:2 - Au kakav gem za Sonega! Furiozno je krenuo i dopustio Novaku samo jedan poen!

4:1 - Bravo za Novaka! Nije ga poremetio prethodni set! Ima lepu prednost u ovom momentu!

3:1 - Novak je brejknuo Sonega! Sada može malo lakše da diše!

2:1 - Vodi Novak! Poprilično lako za razliku od nekih ranijih gemova je osvojio ovaj!

1:1 - Izjednačio je Italijan! Igra meč života! Sjajno polufinale! Publika je očekivano na strani Novakovog protivnika! 

 

 

1:0 - Važan gem osvaja Novak u odlučujućem setu! Tri brejk lopte viđene su za Sonega! Adrenalin je prisutan kod Italijana! A kako i ne bi bio! Odličan je protiv prvog reketa sveta!

Drugi set:

 

 

Taj-brejk:

Nije uspeo Novak! Izjednačio je sjajni Sonego!

Treću set loptu je spasio Novak! 5:6!

Dve set lopte za Sonega! 4:6

Prvi put vodi Sonego u taj-brejku! 4:5!

Izjednačenje u taj-brejku! 4:4!

Uzavrela atmosfera u Rimu! 4:3! Servira Sonego!

Sada je 4:2 za Srbina!

Vodi novak 3:2 u taj-brejku i servira!

6:6 Ništa još nije gotovo! Brejknuo je Sonego Novaka! Očekuje nas taj-brejk! 

6:5 - Napravio je Novak brejk! Osmu brejk loptu iskoristio je najbolji teniser sveta! Poveo je Srbin i sada je na korak do finala!

5:5 - Dve set lopte viđene su za Sonega u ovom gemu! Krajnjim naporom spasio se Novak i izjednačio! Koliko je samo mentalno snažan Srbin!

4:5 -Kakav gem! Strašan gem! Sjajno igra Novak, ali i Sonego je odličan! Skoro sat i po nije Italijan napravio duplu grešku! A sada je u ovom gemu dve! Ipak, osvojio je domaći igrač ovaj gem!talijanski teniser je uspeo da spase još dve brejk lopte!

4:4 - Uspeo je Nole da osvoji gem na svoj servis i izjednači! Četiri poena u nizu za najboljeg na svetu!

 

 

3:4 - Ponovo je Novak imao tri brejk lopte, mogao da reši pitanje pobednika, ali je još jednom Sonego odservirao tri vinera i uspeo da "preživi" novi nalet!

3:3 - Zapretio je Sonego prvi put ozbiljnije Novaku večeras, ali je srpski as uspeo da odoli pritisku i izjednači!

2:3 - Fantastičan meč u polufinalu Rima! Dvojica momaka koja su pre samo pet sati završili svoje čatvrtfinalne duele prijuštili su malobrojnoj publici na terenu meč sa pamćenje! Sada je Sonego bio agresivan posle servisa i prepustio Novaku samo jedan poen!

 

 

2:2 - Ne podiže Novak nogu sa gasa! Rešio je najbolji teniser sveta da završi ovaj meč što pre može i sjajno mu za sada ide! Sonego nije na pravi način zapretio Đokoviću za sat vremena tenisa u Rimu!

1:2 - Preživeo je Sonego! Imao je Novak brejk loptu nakon sjajnog "dropšota", ali je Italijan pogodio servis viner i osvojio gem!

1:1 - Imao je prvi put Đoković sitnih problema na svom servisu, nakon što je odservirao duplu grešku, Sonego je pripretio, ali je srpski as odoleo njegovom naletu i poravnao rezultat!

0:1 - Prvi put na meču vodi Sonego, makar u setu! Lako je Italijan došao do svog servis gema!

Foto: reuters

Prvi set:

6:3 - Koristi Novak svoj servis gem i dolazi do prvog servisa! Nešto više od pola sata bilo je potrebno najboljem teniseru sveta!

5:3 - Uspeva Sonego da pokaže da nije slučajno u polufinalu! Italijan je uspeo da ostane u prvom setu!

5:2 - Teniski čas Novaka Đokovića u prvom setu polufinala ATP-a u Rimu! Srpski as dominira u svakom segmentu igre, Samogo servira da ostane u setu!

4:2 - Prvi "čist" i sigurno dobijen servis gem za Italijana!

4:1 - Ponovo je najbolji teniser sveta bio siguran na svom servisu! Imao je Sonego dobru priliku pri rezultatu 30:30, ali je srna iskustvo rešio i ovaj gem u svoju korist!

3:1 - BREJK! Nije izdržao Sonego prvi nalet Novaka Đokovića i već posle tri gema dozvolio je brejk najboljem teniseru sveta!

2:1 - Ponovo gem sa "nulom" za Đokovića! Srpski teniser bez greške igra na startu polufinala protiv Sonega! Sjajno služi forhend najboljeg tenisera sveta na startu meča, čak četiri vinera u gemu!

1:1 - Uzvraća Sonego istom merom u svom prvom servis gemu! Imao je Đoković u jednom momentu 30:15, ali je Italijan uz malo sreće uspeo da okrene rezultat u svoju korist!

1:0 - Ako se po prvom gemu može suditi, čini se da nema razloga za brigu! Bio je Đoković izuzetno siguran na servisu i na kraju bez izgubljenog poena poveo sa 1:0!

Novak Đoković četvrti put na turniru svojim servisom otvara meč!

Foto: reuzers

18:32 - Teniseri su tek sada izašli na teren, te se očekuje da će početak meča kasniti desetak minuta!

17:30 - Dobro došli na lajv prenos polufinala mastersa u Rimu između Novaka Đokovića i Lorenca Sonega. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 2 godine

U istoriji tenisa, najlošiji dropšot ima Novak Djoković. Ali, važno da je dosadan.

Penzionerj

pre 2 godine

Sve cestitke, ti si olicenje Srbije. Najcrnja stvar je da nasa nazovi nacionalna televizija rts ne prenosi Srpskog prvaka Sveta. Sramota. Najurite tu djubrad sa televizije. Molim Predsednika Srbije da jedanput zavrsi taj problem pod hitno. Neka mu neko prenese ovu molbu a to moze Dragan, vlasnik Informera. Velika sramota. Koja Drzava nebih prenosila da ima ovakvog Svetskog dzina. Velika sramota i zalosno.

Alek

pre 2 godine

Ovakav covek, odnosno Srbin se radja jednom u 100 godina. Nole, ispunio sve svoje sportske snove do kraja karijere.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija