• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2021

07:55

ĐOKOVIĆU GORI POD NOGAMA! Izgubio je bodove, evo do kada je siguran na tronu!

Tenis

ĐOKOVIĆU GORI POD NOGAMA! Izgubio je bodove, evo do kada je siguran na tronu!

Podeli vest

Novak Đoković je poražen u finalu mastersa u Rimu od Rafaela Nadala, ali je ostao na prvom mestu na ATP listi

Novak Đoković je izgubio 400 ATP poena posle mastersa u Rimu, ali je lidaer karavana sa11.063 bodova.

Primakao mu se Rus Danil Medvedev, koji je drugi sa 9.793 bodova, dok je treći Rafael Nadal. Španac je ostao na istom broju bodova kao prošle sedmice (9.630).

Takođe, nije na odmet pomenuti da je Đoković počeo 321. nedelju na prvom mestu na ATP listi. 

Foto: tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Novak Đoković bez trofeja u Rimu

Što se tiče ostatka Top 10 nije bilo nikakvih promena. Dominik Tim je na četvrtom mestu (8.445), sledi Stefanos Cicipas (7.430),  šesti je i dalje Nemac Aleksander Zverev (7.115), Rus Andrej Rubljov (6.090) sedmi, a nekada prvi reket sveta, Švajcarac Rodžer Federer osmi sa 5.605 ATP bodova. Italijan Mateo Beretini je zadržao deveto mesto sa 3.958 bodova, a Argentinac Dijego Švarcman deseto sa 3.465.

Siguran je Novak na prvoj poziciji do 14. juna, ali mogao bi Medvedev da ga svrgne posle Rolan Garosa.  Drugi gren slem sezone koji startuju 30. maja. Rafael Nadal u Parizu će braniti 2.000 ATP bodova, a Novak Đokovića 1.200 pošto je poražen u finalu prošle sezone. Sa druge strane, Danil Medvedev je prošle godine ispao već u prvom kolu Rolan Garosa i teoretski ima šanse da posle  turnira u Parizu smeni Đokovića na čelu ATP liste. 

Srpski teniseri su pokvarili svoje plasmane u odnosu na protekli ponedeljak. Dušan Lajović je trenutno 40, Filip Krajinović 41, Miomir Kecmanović 47, a Laslo Đere 54. na svetu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija