• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.05.2021

18:27

NOVAKOVA ŽELJA ZA ROĐENDAN! Da ZAŽIVI Adria tur i odigram meč u svakoj državi bivše Jugoslavije!

Tenis

NOVAKOVA ŽELJA ZA ROĐENDAN! Da ZAŽIVI Adria tur i odigram meč u svakoj državi bivše Jugoslavije!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković spreman je za nastup na Serbia Openu 2

Kako je kalendar Rolan Garosa pomeren za sedam dana kasnije, Beograd je dobio još jedan turnir ove godine, a Novak nije krio zadovoljstvo što će ponovo nastupati pred domaćom publikom. On je istakao da mu je važno da Beograd i Srbija imaju što više turnira, kako ATP tako i fjučersa na kojima bi mladi teniseri mogli a napreduju.

- Veliko je zadovoljstvo igrati ovde u svom gradu pred Rolan Garos. Ovaj drugi turnir je došao iznenada, upravo posle pomeranja Garosa za nedelju dana kasnije. Uspeh nacije u tenisu zavisi od turnira koje igrači igraju u zemlji - rekao je Novak Đoković i nastavio. 

Foto: tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

- Trudimo se da organizujemo osim ATP turnira i dosta fjučersa za muškarce i žene da mogu da igraju tokom cele godije i to je pravi put za nas. Jer što više turnira igrate u svojoj zemlji, manji su troškovi za roditelje i bolje je za mlade igrače da napreduju jer znaju podlogu i atmosferu. Ako nemamo to, onda je teže za njih i moraju da biraju turnire i samim tim manje da igraju.

Nakon turnira u Beogradu sledi Rolan Garos, novinare je zanimalo kako treku pripreme za drugi grend slem u sezoni?

- Radim specifični fitnes, nekako približniji meču. Nema dizanja tegova rada na snazi i ostalih stvari. Imam teniski trening, fitnes trening, što bi se reklo fino podešavanje za meč i za ono što je neophodno za igranje na visokom nivou. Trudim se da trening bude dinamičan - istakao je najbolji teniser sveta.

Foto: reuters

Na pitanje da li bi voleo da se Gren Slemovi smanje na dva dobijena seta ili da se igra na tri kao do sada, naš as je rekao iskreno.

- Više volim da igram na 5 setova, osećam se fit, imam više iskustva, stavlja me u bolju poziciju sa mlađim igračima. Ako su motivisani i ako igraju dobro na početku dva, tri seta, to može da bude problem za mene. Što je duži meč oni lakše padaju psihološki i može da se iskoristi sa moje strane za dobijanje meča. Ja bih uvek izabrao na tri dobijena seta - kazao je srpski teniser. 

Đoković ima svoju tenisku akademiju u Beogradu, a jedno od pitanja ticalo se toga. 

- Razumem šta grači žele i šta im treba i zato mi je važno da se osećaju dobro. Dali smo sve od sebe da dobiju sve uslove i da će doći sledeće godine da osete Beograd mnogo bolje, jer ove godine zbog restrikcija nismo mogli mnogo da se šetamo. Inače, mi smo u vazi razvoja akademije, verovatno ćemo je osnovati tokom zime. Ja imam multidisciplinarni pristup svemu i i želim da, sve što sam iskusio i osetio tokom karijere, stavim u tu Akademiju. Imaćemo trenere za tenis, fitnes trenere, psihologe, fizioterapeute i sve što je potrebno za igrače. Čuli smo pozitivne misli igrača i ovo je prvi put da sam ove zime dve nedelje radio kao trener, a onda počeo da treniram za turnire. Tenis je moja ljubav i to želim da radim. To je zahtevan projekat, ali isto i moja zaostavština koju želim da ostavim.Tu su Goran Ivanišević, Viktor Troiski, tu je moj fizio, moj fitnes trener. Razvijamo metodologiju rada - dodao je Đoković. 

Foto: tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Šta je ono što bi poželeo za rođendan?

- U ovo vreme bih zdravlje poželeo najviše, pored toga ljubav i mir. Ljubav prema sebi, Bogu prema bližnjima i poželeo bih da više vremena kvalitetnog provedem sa najdražim ljudima u životu. Trudim se da uravnotežim  život da izbalansiram vreme sa dragim ljudima. Od želja vezanih za tenis, voleo bih da se dogodi Adria tur i da ponovo zaživi. Prošle godine smo smo doveli ljude u Zadar i Beograd i sama ta ideja je prirasla meni za srce, da se pomogne tenisu u regionu. Ta ideja je da ujedinjujemo ljude. Žao mi je što u Makedoniji nisam otišao da odigram meč, Sarajevu, Banja Luci, Sloveniji, Crnoj Gori. Ne znam kako će se odvijati sve, ali ako bude prilike da to ostvarimo u budućnosti.

Đoković se zatim osvrnuo i na svoja putovanja po raznim mestima između turnira

- Tek sam krenuo nisam dovoljno posetio da bih mogao da dajem preporuke. Generalno, pozvao bih sve ljude da dođu u Srbiju, a sve naše ljude  koji žive ovde pozivam sve da odu u prirodu, jer je to naše najveće bogatstvo. Naše planine, jezera, pećine i reke. Ja sam odrastao na planini tako da mene planine najviše privlače. Izdvojio bih Rtanj kao omiljenu planinu za sada, pored Kopaonika. Pošto volim planinu i da planinarim, praktikovaću da to radim sad kad imam manje trunira. Volim da budem napolju, a Srbija ima mnogo lokacija. Definitivno Rtanj i Soko Banja su za preporuku, taj deo je prelep - podvukao je srpski as. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15