• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2021

16:55

NOVAK ODUŠEVLJEN SVOJOM SAVRŠENOM IGROM! Uvek želim da igram OVAKO! MENTALNO ZDRAVLJE SE POTCENJUJE!

Tenis

NOVAK ODUŠEVLJEN SVOJOM SAVRŠENOM IGROM! Uvek želim da igram OVAKO! MENTALNO ZDRAVLJE SE POTCENJUJE!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković uspeo je rutinski da pobedi Argentinca Federika Koriu sa 2:0 (6:1,6:0) u setovima za samo 57 minuta igre

Prvi reket sveta Novak Đoković rekao je da je odigrao najbolju partiju na šljaci ove sezone!

- Savršena igra, uvek želimda igramo ovako. Sve je išlo savršeno od prvog poena. Igrali smo prvi put, pokušao sam da nametnem agresivan tenis od samog početka, da mu ne dozvolim vreme da igra. Igrao sam fenomenalno taj drugi set, gotovo bez greške. Ispunjava me to samopouzdanjem pred polufinale i nastavak sezone -kaže Novak.

Tema tokom dana u svetu tenisa bila je izjava četvorostruke grend slem šampionke, Naomi Osake da neće davati izjave tokom Rolan Garosa.

- Nisam to znao, prvi put čujem. Ne znam šta da kažem...Nisam siguran koji je njen razlog, verovatno zna zašto to radi. WTA ima pravila, na njima je da je kazne ili ne kazne. Nisam siguran, ne znam šta da mislim o svemu tome. Razumem da konferencije za medije ponekad mogu da budu neprijatne, da to nije nešto u čemu uvek uživate, posebno ako izgubite, ali to je deo sporta, života na Turu, nešto što moramo da radimo ili ćemo biti kažnjeni. Tako je barem kod nas tenisera.

Foto: Starsportphoto

 

Indijan Vels, koji se tradicionalno igra u martu, prebačen je za jesen i pada neposredno pred Masters u Šangaju. Novak je pričao i o tom preklapanju i kako će to uticati na igrače.

- Nije idealno. Mnogo igrača voli da igra u Šangaju i Indijan Velsu, ali su to turniri na dve različite strane sveta. Ako igrate Šangaj i recimo idete tamo do finala, imate samo dva dana da stignete u Indijan Vels. Tamo su drugačiji uslovi, više je od deset sati razlike u vremenu. Biće mnogo igrača koji će birati između dva. To će biti slučaj. Ne znam kakav će biti moj raspored posle US Opena, tamo planiram da igram, posle toga ću videti. Verovatno ću igrati nešto u dvorani pre Torina i Dejvis kupa. Videćemo još - otkrio je Novak.

Još jednom se osvrnuo i na tu poruku o važnosti mentalnog zdravlja u tenisu i koliko se o tome (ne)razgovara.

- Tema mentalnog zdravlja se dodatno potcenjuje na Turu, naročito u poslednjih 15 meseci, posebno sa ovim virusom i svim što se dešava. Ovde imamo ove nedelje mogućnost da posle nekog vremena spavamo kod kuće, da nismo u mehuru, što je nešto lepo, ali na kraju, zaboravili smo šta to znači. Inače, imate obavezu da budete u sobi, da idete na teren, to je u redu nedelju dana, ali je tako iz nedelje u nedelju, troši vas mentalno. Kao ljudi, želimo slobodu kretanja, tako da sam ja bio iskreno od početka bio protiv mehura i takvog okruženja, jer nisam video logiku zašto ne biste sleditli pravila države u kojoj se igra. ATP je prihvatio pravila i to će ostati tako. Ipak, ako nam u Francuskoj ograničavaju da se krećemo i možemo samo do hotela do terena, to ćemo poštovati, ali ako ima zemlja koja ima recimo blaža pravila, daje nam više prostora, onda bismo to trebali slediti. To je moje mišljenje od početka.

Foto: Starsportphoto

 

Novak kaže da je situacija delikatna i da nije lako naći najbolje rešenje.

- Srećan sam da smo sada ovde. Istina je da se mentalno zdravlje potcenjuje, mora se više pričati o tome. Razumem šta treba kolektivno da radimo da bismo se svi osećali bolje, ali ima mnogo faktora. Igrači gube dosta novca za putovanja, a moraju da se bore za poene ili će pasti na listi. I onda moraju da budu zatvoreni nedeljama u hotelima, a to se normalno odrazi na njihovo mentalno stanje. Ne možemo se previše žaliti, igramo, putujemo, nije odealni i lako ni za koga ko je u tenisu. Mora mnogo toga da se uzme u obzir, ima tu raznih faktora, ali to je jedna od stvari o kojoj stalno treba biti svestan, kako bi se donosile najbolje odluke -zaključio je prvi igrač sveta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija