• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2021

10:17

RAFA, PAZI! NOVAK GAZI! Kada Đoković iz Beograda krene u osvajanje RUŠI BEZ MILOSTI SVE PRED SOBOM!

Tenis

RAFA, PAZI! NOVAK GAZI! Kada Đoković iz Beograda krene u osvajanje RUŠI BEZ MILOSTI SVE PRED SOBOM!

Podeli vest

Počinje 125. izdanje Rolan Garosa, drugog grend slema u sezoni, a sve oči uprte su u Novaka Đokovića i Rafaela Nadala

Prvi grend slem u sezoni Australijan open osvojio je Novak Đoković. Cilj našeg asa je da ove sezone pokuša da stigne dva najveća rivala, Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju grend slem trofeja. Nole ima 18, a Španac i Švajcarac po 20. 

Đoković može da im priđe na "-1" već u Parizu. Već u Londonu bi dobio šansu da se izjednači sa najvećim protivnicima. Takođe, ukoliko bi Novak osvojio Rolan Garos postao bi jedini teniser koji je svaki slem osvajao makar po dva puta.

Težak posao za Novaka u Parizu

Ali, neće biti lako doći do cilja. Novak nije blistao ove sezone na šljaci. Razočarao je u Monte Karlu gde je u osmini finala poražen od Danijela Evansa, da bi onda na Serbia openu u polufinalu izgubio od Aslana Karaceva. Propustio je Madrid, ali je  poražen u finalu Rima od Nadala posle velike borbe. 

Foto: Starsportphoto

 

 

U Parizu, da bi došao do trofeja Đoković će morati možda i preko Federera i preko Nadala. U drugoj polovini žreba su mlade snage Danil Medvedev, Dominik Tim, Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas...

Na početku turnira Novak Đoković se sastaje Amerikancem Tenisom Sandgrenom, kojeg je pobedio u prethodna tri meča. Sandgren je 66. na svetu, na šljaci se ne snalazi najbolje, pa je jasno da je Novak veliki favorit. 

Đokoviću prete Federer i Nadal

U drugoj rundi Đoković se sastaje sa pobednikom meča Luka Puj - Pablo Kuevas. Projektovani Novakovi rivali u trećem kolu su Igo Imber i Salvatore Karuzo. I jedan i drugi vole da igraju na šljaci, ali teško da mogu da pariraju najboljem na svetu. Posebno  jer  Karuzo ima pet poraza u nizu, a Imber četiri.

Đokovićevi potencijalni protivnici u osmini finala su David Gofan i Aleks De Minaur. Protiv Belgijanca Srbin ima skor 7-1, dok se sa Australijancem još nije sastao.

Četvrfinale bi moglo da nam donese sudar sa Federerom, ali je veliko pitanje hoće li Švajcarac uopšte stići do te faze takmičenja imajući u vidu da se nalazi u jako lošoj formi.

U polufinalu nas očekuje spektakl - Novak Đoković protiv Rafaela Nadala. Biće to finale pre finala. Pariz je Rafina kuća, šljaka, uslovi, atmosfera....sve ide u korist Španca. Ali, on je ove sezone pokazao da malo "kašljuca" na omiljenoj podlozi. Svakako nije nepobediv na šljaci kada je s druge  strane mreže Novak Đoković.

Foto: Starsportphoto

 

Đoković ga je jedini put na Rolan Garosu pobedio 2015. godine kada su se sastali u četvrtfinalu. Prošle godine je treći teniser sveta održao Novaku lekciju u finalu pobedivši ga u tri seta. Ove sezone su igrali u finalu Rima i "bik sa Majorke" je slavio sa 2:1.

Đoković je posle osvajanja Beograd opena posle poruku Nadalu pred Rolan Garos.

- Nadajmo se da će do to tog polufinala i doći. Dug je put do tog meča. Znam da svi to priželjkuju, kao i četvrtfinale sa Federerom. Treba sve to prebroditi. Na žreb ne može da se utiče, ali mogu na usmerenost pažnje ka narednom danu, ka tome da se dovedem u optimalno fizičko i psihičko stanje. Znam da kada sam u tom nekom uravnoteženom stanju, mogu da pobedim bilo koga i na bilo koji podlozi. To sam dokazao u prošlosti, radujem se velikom izazovu u Parizu. Nadamo se najboljem, nisam jedini koji želi trofej i biće izazovno, ali sam spreman - kazao je naš šampion nakon što je uzeo trofej u Beogradu.

A, sećate li se šta se desilo kada je Nole uzeo Dejvis kup u Beogradu 2010. godine?

Čuvaj se svete, jer ako i sada ubaci u šestu brzinu niko osim njega do kraja godine neće doći do trofeja.

 

Foto: tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

 

Podsećanja radi, nakon što je sa saigračima iz reprezentacije uzeo veliko trofej 2010, Nole je imao najbolju sezonu u istoriji. U 2011. godinu pobedio je na Australijan openu, Vimbldonu i Ju Es openu, osvojio masterse u Indijan Velsu, Majamiju, Madridu, Rimu i Kanadi, vezao je 41 pobedu, završio je sezonu na prvom mestu sa skorom 70-6. Svi bi gledali reprizu u 2021!

Rafa ima mane

Rafael Nadal je postavljen za trećeg nosioca, ali je apsolutni favorit za novu titulu na Rolan Garosu. Osvojio je "Kup musketara" 13 puta i verovatno ne postoji veći izazov u tenisu nego pobediti njega na ,"Filip Šatrijeru".

Porazi u četvrtfinalima Monte Karla (od Andreja Rubljova) i Madrida (od Aleksandra Zvereva), titule u Barseloni i Rimu nisu rezultati na koje nas je navikao Nadal. Videli smo da ima mana, čak i na šljaci. 

Foto: tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

 

Turnir otvara protiv Australijanca Alekseja Popirina, kojeg je nedavno pobedio u Madridu. Zatim se u drugom kolu sastaje sa pobednikom meča Igo Gaston - Rišar Gaske. Prvi nešto teži test mogao bi da ima u trećem kolu, gde mu je projektovani rival Italijan Lorenco Sonego. 

U osmini finala Nadalov projektovani rival je talentovani Janik Siner, koji je znao da ga namuči u ranijim mečevima, ali je teško očekivati da mladi italijanski teniser može da ugrozi Rafu u meču na tri dobijena seta. Četvrtfinale bi moglo da bude repriza meča iz Monte Karla, kada je Rus Rubljov savladao Španca. 

Može li Federer do čuda? 

Foto: reuters

 

Svi se pitaji može li Federer do čuda u Parizu. Teško! Ali, navijača Novaka Đokovića bi radi da dođe bar do finala i meča sa Srbinom. Nema swumnje da bi naš as bio favorit. Mada, to je Rodžer, nikada ga ne smete otpisati. 

Ipak, daleko je od prave forme,a li radi se o jednom od najboljih ikada, čoveku koji je osvojio  20 grend slem titula i jednom od najboljih tenisera svih vremena. Federer se u prvom kolu sastaje sa kvalifikantom Denisom Istominom. Ukoliko bude uspešan na startu, u drugom kolu će se najverovatnije sastati sa Hrvatom Marinom Čilićem, koji je takođe u prilično lošoj formi.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija