• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2021

20:42

ŠOK U PARIZU! Osaka se POVUKLA zbog MENTALNIH PROBLEMA!

Tenis

ŠOK U PARIZU! Osaka se POVUKLA zbog MENTALNIH PROBLEMA!

Podeli vest

Druga teniserka sveta, Naomi Osaka povukla se sa Rolan Garosa, a tu odluku je obrazložila na tviteru

Kako je navela, mediji nemaju razumevanja za mentalno zdravlje sportista, a oglasila se i njena sestra koja je rekla da se Naomi konstantno suočava sa kritikama kako loše igra na šljaci.

Japanka je ostala dosledna da se neće pojavljivati na konferencijama za medije čak i po cenu da napusti turnir.

Hej svi. Ovo nije situacija kakvu sam bilo kada zamislila ili poželela kada sam objavila poruku pre nekoliko dana. Mislim da je najbolja stvar za turnir, za druge igračice i za moju dobrobit da se povučem, tako da svi mogu da se opet fokusiraju na tenis u Parizu", počela je saopštenje Japanka.

- Nikad nisam htela da budem smetnja i prihvatam da vreme za moju objavu nije bilo idealno, kao i da je moja poruka mogla da bude jasnija. Još važnije je da nikad ne bih relativizovala mentalno zdravlje, niti bih koristila taj termin površno. Istina je da sam patila od napada depresije od 2018. godine i imala sam zaista težak period dok sam se suočavala sa tim. Svi koji me poznaju znaju da sam introvertna i svako ko me je video na turnirima primetio je da često nosim slušalice, koje mi pomažu u borbi protiv društvene anksioznosti - objašnja Osaka.

- Kroz tenisku karijeru, mediji su uvek bili prijatni prema meni (i hoću da se izvinim, pre svega super novinarima koje sam možda povredila). Nisam neko ko se oseća komotno dok javno priča i imam velike nalete anksioznosti pre nego što pričam za svetske medije. Zaista se iznerviram i stresno mi je da uvek pronalazim najbolje odgovore -iskrena je bila grend slem šampionka.

Foto: Reuters

 

Zbog svega toga, u Parizu sam se osetila ranjivo i anksiozno i pomislila sam da je bolje da probam da brinem o sebi i da preskočim konferencije za novinare. Objavila sam to preventivno, jer smatram da su pravila dotrajala u nekim delovima i htela sam da to istaknem. Pisala sam privatno organizatorima turnira i rekla da bih bila više nego srećna da posle turnira pričala sa njima, jer su grend slemovi veoma intenzivn - nastavila je Naomi.

"Sada ću provesti neko vreme van terena, ali kada dođe vreme zaista želim da razgovaram sa Turom, da bismo pokušali da popravimo stvar za igrače, novinare i navijače. U svakom slučaju, nadam se da ste svi dobro i da ste bezbedno. Volim vas i vidimo se kada se vidimo", zaključila je druga teniserka sveta koju nećemo gledati u Parizu


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija