• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.06.2021

08:25

NOVAKOVU IZJAVU ĆE DOČEKATI "NA NOŽ"! Svet bruji o njegovim rečima, pričao je o Osaki, psihičkim problemima... Opet će ga napasti!

reuters

Tenis

NOVAKOVU IZJAVU ĆE DOČEKATI "NA NOŽ"! Svet bruji o njegovim rečima, pričao je o Osaki, psihičkim problemima... Opet će ga napasti!

Podeli vest

Novak Đoković je u prvom kolu Rolan Garosa pobedio Tenisa Sandgrena, a potom podržao mladu koleginicu Naomi Osaku i njenu odluku da se povuče sa Rolan Garosa zbog brige o mentalnom zdravlju

Đoković tokom većeg dela karijere trpi udarce od stane zapadnih medija, pa je pohvalio Osaku zbog hrabre odluke koju je donela.

- Mogu da je razumem. Saosećam sa njom. I ja sam tokom karijere mnogo puta bio sa pogrešne strane "mača" kada su mediji u pitanju. Znam kakav je osećaj - iskren je bio Đoković što se bez sumnje neće dopasti pojedinim medijima.

- Podržavam je, mislim da je bila veoma hrabra što je to učinila. Veoma mi je žao što prolazi kroz bolan period i što ima psihičkih problema, koliko sam čuo. Nisam razgovarao sa njom, ali se čini da se muči. Želim joj sve najbolje i nadam se da će se oporaviti.

Foto: reuters

 

Prvi teniser sveta je istakao koliko je mlada Japanka važna za tenis.

- Ona je važan igrač, važan brend i osoba za naš sport. Potrebno je da nam se vrati. Moram reći da je ovo veoma hrabra odluka koju je donela, ali ona najbolje zna kako se oseća. Ako treba da uzme neko vreme da se osvrne na sve, da se oporavi i napuni baterije, to je dobar izbor. Potpuno podržavam i nadam se da će se vratiti jača.

Japanka je pre početka takmičenja na društvenim mrežama objavila da zbog nerazumevanja i mentalnog zdravlja neće dolaziti na konferencije za medije posle mečeva. Turnir ju je kaznio sa 15.000 dolara i zapretio diskvalifikacijom, novinari su osuli paljbu jer je ustaljena praksa da igrači sarađuju sa medijima, pa je sve preraslo u veliki problem.

Foto: ap photo

Neomi Osaka

Krajnji rezultat je odustajanje Osake koja je do sada u karijeri osvojila četiri grend slema i trenutno drži drugo mesto na VTA rang-listi.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
penzos

pre 2 godine

zapadnjaci znaju samo da prave od sportista mašine za pravljenje novca za njih , oni ne poznaju ni emocije , ni kako se ponašaju mladi ljudi kad se nađu u toj njihovoj mašini, koliko godina ima kembel, da li ona može da izdrži taj pritisak, mesto da je shvate i dajoj pomognu oni je kažnjavaju, to je pravi zapad.pare, pare, i samo pare!!!!!!!!!!!!!!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija