• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.06.2021

12:30 >> 15:49

SUROVI NOVAK "OBRISAO PATOS" SA BERANKISOM! Srbin sa POLA GASA do osmine FINALA! /FOTO/

Tanjug/AP

Tenis

SUROVI NOVAK "OBRISAO PATOS" SA BERANKISOM! Srbin sa POLA GASA do osmine FINALA! /FOTO/

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Ričardasa Berankisa u trećem kolu Rolan Garosa sa 3:0

Mogu da se čute i pitaju kritičari zašto je Novak igrao u Beogradu pre Rolan Garosa, ali će on svaki put da ih demantuje! Đoković je sa tri ekstremno ubedljive pobede izborio svoje mesto u osmini finala na Rolan Garosu pošto je sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:1) razbio Ričardasa Berankisa. 

Foto: Tanjug/AP

Ne samo da je Đoković bio ubedljiv protiv Litvanca, nego je meč završio u najkraćem mogućem roku kada je šljaka u pitanju. Najbolji teniser sveta je svoj meč trećeg kola završio za sat i po vremena igre, te će mnogo odmorniji dočekati početak druge nedelje i duel sa Lorencom Muzetijem iz Italije koji je danas više od tri sata igrao sa Markom Čekinatom. 

Foto: Tanjug/AP

Košmarno je počeo meč za Berankisa, Novak je poveo sa 5:0 posle manje od 20 minuta tenisa, ali je Litvanac uzeo makar jedan gem i ublažio brodolom. U drugom setu je viđena mnogo veća borba, igralo se u egalu do 2:2, kada je Đoković napravio brejk i rešio i drugi set u svoju korist. 

Đoković je igrom u poslednjem, trećem, setu "obrisao patos" sa rivalom i poslao poruku svim rivalima, da je na Rolan Garos došao po trofej i da ga ništa se 19. grend slem titule ne zanima!

Foto: Tanjug/AP

 

Novak Đoković - Ričardas Berankis 3:0 (6:1, 6:4, 6:1)

Tok meča:

Treći meč:

5:1 - Prvi put je Litvanac pripretio Novaku na njegov servis, u dva navrata je bio "đus", ali više od toga nije mogao! 

4:1 - Uspeva Berankis da smanji zaostatak u poslednjem setu!

Foto: Tanjug/AP

4:0 - Bez problema! Utisak je da Berankis jedva čeka da se meč završi, dok Đoković rutinski dobija poene i gemove!

3:0 - Novi brejk za Đokovića, drugi u ovom meču! Potpuna katastrofa preti Berankisu!

2:0 - Pitanje pobednika davno je rešeno, ostaje da se vidi sa kojim rezultatom će Novak u narednu rundu takmičenja!

1:0 - Brejk na startu trećeg seta, Đoković deluje nezaustavljivo!

Drugi set:

6:4 - Posle sat vremena igre Novak Đoković već vodi sa 2:0! Neverovatna igra najboljeg tenisera sveta!

5:4 - Razigrao se Berankis u drugom setu osim slabosti pri rezultatu 2:2. Vezao je Litvanac nekoliko dobrih servis -vinera i smanjio zaostatak. Novak sada servira za set.

Foto: Tanjug/AP

5:3 - Gotovo deset vezanih poena za Đokovića nakon prvog servisa, ponovo je napao Berankisa na mreži i lako dobio novi gem!

4:3 - Smanjuje Berankis zaostatak bez izgubljenog poena!!

4:2 - Fantastični napadi srpskog tenisera posle ubitačnih prvih servisa i još jedan prelak gem!

3:2 - Evo ga novi brejka za Novaka, a prvi u trećem setu! Neverovatna igra za sada

2:2 - Totalna dominacija Novaka kada servira. Nije Berankis za sad uzeo više od dva poena kada se brani na startu poena.

1:2 - Teško da se i sam Berankis nadao nakon natastrofe u prvom setu može da osvoji dva vezana gema, ali je uspeo. Ponovo je Litvanac čekao grešku i dočekao je.

1:1 - As za kraj Novakovog servis gema, još jednom je srpski as bio siguran protiv Litvanca.

Foto: Tanjug/AP

0:1 - "Vodi" Berankis prvi put na meču protiv Novaka nakon što je bio siguran na svom servisu!

Prvi set:

6:1 - Nešto manje od pola sata trebalo je Novaku da povede sa 1:0 u setovima! Iako je najbolji teniser sveta lako došao do vođstva, deluje da zaista igra sa pola gasa!

5:1 - Upisao se i Berankis u meč nakon košmarnih pet gemova!

5:0 - Još jedan lagan gem za Đokovića, uspeo je Berankis da uzme dva poena i do sada najviše ugrozi servis najboljeg tenisera sveta!

4:0 - Loše se piše Berankisu! Atomski tenis Novaka na startu i dva brejka prednosti!

3:0 - Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo lak zadatak za najboljeg tenisera sveta! Deluje da Novak igra sa pola gasa protiv Berankisa!

Foto: Tanjug/AP

2:0 - Tek što je počeo meč, Novak već ima brejk prednosti! Rizikovao je Berankis u svom prvom servis gemu, a većina udaraca završila je van polja! 

1:0 - Uspeo je Đoković da uzme prvi servis gem na meču, ali ne ubedljivo kako nas je navikao u dosadašnjem delu turnira!

Novak je izabrao da prvi bude na servisu!

13:40 - Veliku borbu bode Barbara Krajčikova i Elena Svitolina, te je Novakov meč pomeren još deset minuta napred - 14:10!

13:07- Kako početak duela Novaka i Berankisa zavisi od kraja meča Svitoline i Krejčikove, a tamo je tek sada završen prvi set nakon više od sat vremena tenisa, organizatori su saopštili da se Novakov "sudar" sa Litvancem neće destiti pre 14 časova!

12:30 - Dobro došli na lajv prenos meča trećeg kola Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Ričardasa Berankisa. Sve detalje sa stadiona "Filip Šatrije" možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17