• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2021

19:00 >> 23:58

FINALE PRE FINALA! Gledaćemo DUEL NOVAKA I RAFE na Rolan Garosu! /FOTO/

Reuters

Tenis

FINALE PRE FINALA! Gledaćemo DUEL NOVAKA I RAFE na Rolan Garosu! /FOTO/

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Matea Beretnija i plasirao se u polufinale Rolan Garosa

Finale pre finala na Rolan Garosu! Meč nad mečevima nas očekuje u petak kada će se na "Filip Šatrije" stadionu sresti Novak Đoković i Rafael Nadal, pošto je srpski teniser razbio Matea Beretinija u četvrtfinalu sa 3:1 (6:3, 6:2, 6:7, 7:5)!

Foto: Tanjug/AP

Mogao je Đoković mnogo ranije da reši pitanje pobednika, imao i minibrejk prednosti u trećem setu, ali je srpski teniser napravio nesvakidašnju grešku koja je otvorila priliku Beretiniju da produži učešće na Rolan Garosu. 

Potrajalo je to više od sat vremena zbog policijskog časa, kada su pri rezultatu 3:2 za Novaka morali da prekinu spektakl kako bi publika napustila kompleks u Parizu. Obojica su se vratila na teren u sjajnom ritmu, Beretini je prvi poklekao uprkos činjenici da je spasio dve meč lopte, ali više od toga nije mogao!

Foto: Tanjug/AP

Pretio je Mateo Beretini u prva tri gema na Novakov servis, imao je Italijan i četiri brejk lopte, ali je Đoković uspeo to da odbrani. 

Stigla je kazna za Beretinija koji nije iskoristio svoje šanse kada je Đoković u četvrtom gemu napravio brejk, a kasnije i rešio prvi set. U drugom, Italijan se nije pitao! Novak je ponovo napravio rani brejk, potom još jedan za sigurnih 6:2.

Foto: Tanjug/AP

Očekivano je bilo da Beretini posustane nakon perfektne igre Đokovića, ali je Italijan uspeo da se smiri. Pri rezultatu 4:4 imao je Novak brejk lopte za kraj meča, spasao je to deveti nosilac, te je meč otišao u taj-brejk.

нов

Novak Đoković - Mateo Beretini  3:1 (6:3, 6:2, 6:7, 7:5)

Tok meča: 

Četvrti set: 

7:5 - KRAJ! Gledaćemo sudar Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u polufinalu Rolan Garosa!

6:5 - Još jedan izuzetan gem Novaka Đokovića! Uspeo je Beretini da iznenadi reternom Srbina, ali je sa devetim i desetim as servisom obezbedio sebi taj-brejk!

5:5 - Iako je servirao pod pritiskom, Beretini je bio izuzetno siguran! Ponovo će se igrati na razliku!

5:4 - Ponovo vodi Novak! Beretini će sada servirati za ostanak u meču!

Foto: Tanjug/AP

4:4 - Izdržao je Beretin novi strahovit nalet Novaka Đokovića i izjednačio.

4:3 - Nije nezgodan pad uticao na igru Đokovića, a to je srpski teniser pokazao već u narednom gemu! Fanastični servisi i novo vođstvo.

3:3 - Imao je Novak brejk šansu, mogao da napravi odlučujući korak ka polufinalu, ali se Beretini ponovo izvukao! Na kraju je srpski teniser mogao i da se povredi kada je proklizao i pao. 

PAUZA! Napustili su Beretini i Novak teren zbog toga što je počeo policijski čas u Parizu, te treba vremena obezbeđenju da "isteraju" navijače sa tribina!

3:2 - Bilo je gusto! Zapretio je Beretini imao i "đus" i Novakov drugi servis kao šansu za brejk, ali je šampionsko srce ponovo izdominiralo, vodi Đoković!

2:2 - Sada i Beretini odgovara istom merom, nije imao Novak šanse za brejk!

Foto: Tanjug/AP

2:1 - Deluje Novak rešeno da završi posao već u četvrtom setu nakon što mu je Beretini zapretio u prvom gemu, Đoković je sada bio izuzetno siguran!

1:1 - Bilo je opasno po Beretinija! Poveo je Novak sa 30:15, ali je Beretini uspeo da se vrati!

1:0 - Razigrao se Beretini, pretio Novaku, imao čak i "đus" u rukama, ali je uspeo Đoković da se "otrezni" i povede u četvrtom setu!

Treći set: 

6:7 - Smanjuje Beretini u setovima na 1:2! Imao je Novak veliku šansu i mini brejk prednosti protiv Italijana, ali je prilikom izlaska na mrežu proklizao i pogodio mrežu!

Foto: Tanjug/AP

6:6 - TAJBREJK!

5:6 - Izborio je Beretini najmanje taj-brejk u trećem setu, pritisak je sada na Novaku!

5:5 - Nova "nula" na kontu Beretinija, igraće se na razliku trećem setu!

4:5 - Imao je Đoković brejk lopte koje bi rešile pitanje pobednika, ali je spasio to Beretini i ponovo poveo!

4:4 - Poravnava Novak sada, poveo je Beretini na startu gema, ali je vezao najbolji teniser sveta četiri poena i rešio gem u svoju korist!

3:4 - Nastavlja Beretini da bombarduje servisima Novaka u trećem setu, sada je Đoković preživeo "nulu"!

3:3 - Nova "nula" Beretinija na servisu Novaka Đokovića! Izuzetno siguran srpski teniser nakon male "krize" u četvrtom gemu!

2:3 - Siguran je još jednom bio Beretini na svom servisu, pritisak je ponovo na Novakovoj strani!

2:2 - Pretio je Beretini na Novakovom servisu nakon dugo vremena, ali je još jednom Đoković spasio brejk lopte!

1:2 - Sada je Beretini bio izuzetno siguran na svom servisu. Samo jedan poen je Novak uzeo u trećem gemu .

Foto: Tanjug/AP

1:1 - Još jedan gem za Novaka sa "nulom" i prvi egal u trećem setu!

0:1 - Prekida Beretini Novakovu seriju od pet vezanih gemova!

Drugi set: 

6:2 - Gotov je i drugi set, Novak je na pragu polufinala!

5:2 - Još jedan brejk za Novaka! Više od šest minuta se igrao sedmi gem, imali su i Beretini i Đoković šanse da reše gem ranije, ali je najbolji teniser današnjice ponovo bio mentalno jači!

4:2 - "Stiže" potvrda brejka, imao je Beretini brejk lopte po ko zna koji put, ali je još jednom Đoković bio bolji kada je najpotrebnije!

3:2 - BREJK! Pravi Novak brejk već posle pet gejmova i sada je sve bliži i drugom setu! Pretvara se Beretiniju četvrtfinale u košmar!

Foto: Tanjug/AP

2:2 - Ponovo "nula" na kontu Beretinija kada Đoković servira, razigrao se Novak sada i pogađa sve kada ima početni udarac!

1:2 - Još jedan lak servis gem za Matea Beretinija, Novak je sada bio opasniji, ali bez previše šanse za brejk na startu trećeg seta!

1:1 - Dominantno i sigurno! Sa "nulom" Đoković poravnava rezultat u drugom setu!

0:1 - Otvara Beretini sigurnim servisom drugi set! 

Prvi set: 

Foto: Tanjug/AP

6:3 - GOTOV JE PRVI SET! Igrao je Beretini dobro, ali je Novak mnogo bolji! 

5:3 - Mogao je Đoković da reši set već u osmom gemu, ipak, uspeo je Beretini da se odbrani i produži nadu. Sada Novak servira za vođstvo

5:2 - Igra Mateo Beretini neverovatno u prvom setu, ali je Novak preko mreže koji ne greši! Ponovo je Italijan imao brejk loptu i ponovo je Đoković odservirao as za 5:2!

4:2 - Uspeva Beretini da prekine Novakovu seriju u uzme jedan gem. Pretio je ponovo najboljij teniser sveta.

4:1 - Novače, bravo! Uspeo je Đoković da odoli i trećem naletu Beretinija i potvrdi brejk, čini se da je prvi set sve bliže osvajanju. 

Foto: Tanjug/AP

3:1 - Delovalo je da će Italijan prvi napraviti brejk nakon prva tri gema, ali se i Novak pita nešto! Fantastično je srpski as iskoristio greške Beretinija i uspeo da iskoristi drugu brejk loptu!

2:1 - Ponovo je Beretini imao brejk lopte, ali se još jednom Đoković izvukao! Nesigran Novak na prvom servisu za sada.

1:1 - Siguran je Italijan na svom prvom servis gemu, uspeo je Novak da uzme svega jedan poen.

1:0 - Ne baš najbolji start Novaka Đokovića, imao je Beretini brejk loptu posle "đusa", ali je srpski as uspeo da spasi to i asom reši prvi gem u svoju korist!

19:00 - Dobro došli na lajv prenos četvrtfinala Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Matea Beretinija! Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sta pisete

pre 2 godine

Nije ga jos pobedio. sta pisete lazi i budalastine. U cetvrtom setu je 3:2 za Novaka, mec prekinut zbog policijskog casa. Da li ti pisce gornjih redova uopste gledas prenos? si pijan, drogiran? koji ti je kurac, majmuncino nepismena?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17