• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2021

16:14

ZBOG OVIH STVARI NOVAK NIJE BEZ ŠANSI PROTIV NADALA! Srbin jedini na svetu koji može da se pohvali učinskom protiv Španca!

Tenis

ZBOG OVIH STVARI NOVAK NIJE BEZ ŠANSI PROTIV NADALA! Srbin jedini na svetu koji može da se pohvali učinskom protiv Španca!

Podeli vest

Sudar teniskih titana Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u Parizu zakazan je za petak (ne pre 17.30 časova)

Finale pre finala, a kada se igra na šljaci, posebno na stadionu "Filip Šatrije", usuđuju se svi da protiv Nadala otpišu čak i prvog tenisera sveta.

Đoković je teniser sa najviše pobeda protiv Nadala, jedini igrač koji je pobedio Španca na sve četiri podloge i jedini kome je uspelo da savlada Nadala u sedam vezanih finala.

Novak je jedini ko je pobedio Nadala u tri vezana finala grend slema i jedini ko je pobedio Nadala na svim grend slemovima. Ali, i pored svega "kralj šljake" je u Parizu skoro nepobediv.

Foto: tanjug/AP Photo/Michel Euler

Novak protiv Nadala juri drugu pobedu u Parizu i drugi Rolan Garos

Ne ide tradicija u korist našem asu, ali samo na šljaci i i na "Kupu musketara". Na šljaci je rezultat 19:7 za Španca, a 7:1 u Parizu.

Ali, bez obzira na sve, Novak ga je već pobeđivao, ne samo na šljaci nego i u Parizu, pa je jedini koji opet može da ga sruši. Posebno jer ima strašan motiv. Rafael Nadal i Rodžer Federer imaju 20 grend slem trofeja, dva više od Srbina, koji želi i taj rekord u svojim rukama. 

Biće ovo čak 58. susret velikih rivala, a Đoković trenutno vodi 29:28. Od ovoliko njihovih međusobnih okršaja, 27 je odigrano na tvrdoj podlozi, 26 na šljaci i četiri na travi. S obzirom na to da se Rolan Garos igra krajem maja, sada je zbog pandemije pomeren nedelju dana, Đoković i Nadal nikada nisu igrali meč u Parizu u junu. 

Anketa


Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su osam mečeva na Rolan Garosu. Prvi još davne 2006. godine u četvrtfinalu kada je Srbin predao meč pro rezultatu 6:4, 6:4 za Španca. 

Igrali su i naredne sezone u Parizu, opet je Rafa slavio i to u polufinalu 7:5, 6:4. 6:2, kao i 2008. godine takođe u borbi za finale 6:4, 6:2, 7:6. 

Foto: tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Rafael Nadal

Naredni duel u Parizu između Đokovića i Nadal bio je 2012. godine.  Španac je opet pobedio Srbina u finalu 6:4 6:3, 2:6, 7:5, a naš as je tada prvi put uspeo da uzme Rafi set na Rolan Garosu.
Nadal je naravno bio bolji i 2013. godine u polufinalu 6:4, 3:6, 6:1, 6:7, 9:7. Bio je to legendarni meč rešen posle pet setova. Rafael je preživeo najjači napad Đokovića, a odluka je pala u 16. gemu petog seta kada je Španac iskoristio pad koncentracije kod Đokovića i rešio duel! 

Nastavio je "Bik sa Majorke" seriju pobeda i naredne sezone, tada je trijumfovao  bio bolji u finalu 3:6, 7:5, 6:2, 6:4.

Đoković je konačno posle šest poraza uspeo da pobedi Nadala 2015. godine u četvrtinalu Otvorenos prvcenstva Francuske i to bez izgubljenog seta 7:5, 6:3, 6:1. Kralj šljake je dočekao revanš tek prošle godine u Parizu, kada je dominantno slavio 6:0, 6:2, 7:5. Sada je vreme da prvi teniser sveta uzvrati udarac.


Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija