• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.06.2021

19:24 >> 18:54

NOVAK UZEO ROLAN GAROS I ISPISAO ISTORIJU! E, SAD MOGU SAMO DA GA MRZE! Đoković je najbolji ikad! Džaba Rafi 13 pobeda! /VIDEO/FOTO/

Reuters

Tenis

NOVAK UZEO ROLAN GAROS I ISPISAO ISTORIJU! E, SAD MOGU SAMO DA GA MRZE! Đoković je najbolji ikad! Džaba Rafi 13 pobeda! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Novak Đoković je novi šampion Rolan Garosa nakon što je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa 6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4, posle četiri sata igre

Opet je Srbin dao prednost rivalu od dva seta i ponovo se  vratio nakon velikog preokreta i to protiv najboljeg tenisera ove sezone. Od 0:2, do 3:2 došao je kralj tenisa, osvojio drugi grend slem na Rolan Garosu, posle 2016. godine i 19. u karijeri i sada ima samo jedan slem manje od Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Novak je protiv Cicipasa ovom pobedom u Parizu ispisao istoriju!

Naš as je prvi igrač koji je svaki grend slem osvajao bar dva puta! Novak je devet puta osvajao Australijan open, pet puta Vimbldon, tri puta Ju Es opena, a sada ima i dva Kupa musketara.

Foto: Reuters

 

Po ko zna koji put je naš teniski genije dokazao kakva je mentalna gromada. Bio je van ritma, bez energije, delovao i bez motiva, ali kada je na kolenima, tada je naopasniji. A, kada se zver probudi, brutalno počisti rivala sa terena. 

Igrao je Cicipas kao u transi, pogađao linije, nije za njega bilo izgubljene lopte, ali ništa to nije vredelo.

Sa druge strane imao je zid! 

Izgleda da je Novak najopasniji kada je miran, kada ne seče rivala pogledom, ne urla, ne podiže visoku ruku... Imao je taktiku, kojom je samleo 22-godišnjeg Grka, kada je ovaj pomislio da je gotovo. A, lepo je Nole klincima posle Australijan opena rekao da će ih naterati da pomere zadnjice da bi ga pobedili! 

Foto: Reuters

 

Talentovani Cicipas odigrao je na visokom nivou prvi set, pa je bilo jasno da Novak mora iz sve snage da zaigra kako bi ga slomio. Međutim, nismo ništa od Novaka videli u drugom delu igre, prazan pogled, bez reakcije, srljao je iz greške u grešku, pa je Stevanos došao do 6:2 i 2:0 u meču. Ali, upalila se srpska mašina posle 0:2. Vodila se velika borba u trećem setu koji je ipak pripao Novaku. Cicpas se onda požalio na problem sa leđima! Ali, naša ajkula se probudila i ujedala nemilordno, pa je razgoropađeni Nole suvereno dobio i četvrti set. Odlučujući deo igre Đoković je otvorio brejkom za 2:1, a onda maestralno priveo meč kraju.
 

Foto: Reuters

 

Novak je u prvom setu imao sve u svojim rukama, bio nadomak osvajanja seta, ali je sve prokockao. Tek u četvrtom servis gemu je izgubio poen na svoj servis, ali je i Cicipas sjajno servirao. Imao je prvi teniser sveta dve brek  lopte već u prvom gemu koje nije iskoristio. Potom je malo zabrinuo navijače, ali nije to uticalo na Srbina. 

Foto: Reuters

 



Grk u desetom gemu dolazi do brejk i set lopte, ali je Nole uzvratio sjajnom igrom ostao u setu. Potom smo gledali neverovatan taj-brejk. Novak je od 2:5 došao do 6:5 i set lopte. Imao je sve u svojim rukama, ali nije se Grk predavao, stigao je ipak do set lopte i došao do prvog seta 7:6 (8:6).

Talentovani Cicipas odigrao je na vrlo visokom nivou prvi set, sjajno servirao, nije toliko grešio, pa je bilo jasno da Novak mora iz sve snage da zaigra kako bi ga slomio. 
Međutim, Grk je pun samopouzdanja bio nakon osvajanja seta, pa je otvorio drugi set brejkom i poveo sa 2:0. Nole nije ličio na sebe, izgubio je četiri gema u nizu, delovalo je da mu smeta vrućina, sunce, da ima problem sa sočivima... 

Grk je nastavio da pleše po terenu, udara snažno, precizno, nije grešio, napravio je novi brejk za 5:2, a postom i stavio tačku na set.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Nole je posle gubitka drugog seta otišao u svlačinicu i to mu je prijalo. Konačno je napravio brejk u četvrtom  gemu trećeg seta, potvrdio prednost, poveo sa 4:1 i na kraju dobio set sa 6:2.

Pred nastavak je Cicipas tražio pomoć doktora zbog problema na leđima pa je Đoković set otvorio brejk. Onda je Grk pokušao sa psihološim igricama i odugovlačenjem da utiče na Srbina, ali mu nije uspelo. Potvrdio je brejk Đoković, poveo 2:0, potom još jednom oduzeo servis Cicipasu i uzeo set sa 6:2. 

Razgoropađeni Nole suvereno je dobio i odlučujući peti set. Brejknuo je rivala u trećem gemu i do kraja bez mnogo problema sačuvao prednost jer Grčk više nije bio konkurentan našem šampionu.

TOK MEČA

NOVAK ĐOKOVIĆ - STEFANOS CICIPAS 6:7, 2:6, 6:3,6:2, 6:4

 

Peti set

6:4 - Gem, Set i Meč za Novaka Đokovića 

5:4 - Gem za Cicipasa, Đoković servira za pobedu i drugi Rolan Garos u karijeri.

5:3 - Na gem od titule je Novak! Oživeo je Cicipas u prošlom gemu ali je sada Novak odigrao u svom stilu.

4:3 - Šteta, mogao je sada da dokrajči Cicipasa koji je ipak spasio dve brejk šanse koje je imao prvi teniser sveta.

4:2 - Gazi Nole, još dva gema do pobede, trofeja i istorije!

2:2 - Ne predaje se Cicipas, boriće se do poslednjeg atoma snage!

3:1 - Lagan gem za našeg asa koji je potvrdio brejk. Gem bez izgubljenog poena!

Foto: Tanjug/AP Photo

 

2:1 - Brejk Đokovića! Strašan gem! Borio se Cicipas,  ali je Novak pogodio neverovatne poene na mreži i na kraju uzeo Grku servis gem.

1:1 - Dobar gem i za prvog tenisera sveta, koji uzvraća Cicipasu.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

0:1 - Spasao se Cicipas. Đoković je imao brejk šansu, ali je Grk sačuvao gem sjanim servisima.

 

Foto: Reuters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Četvrti set

6:2 - Nole osvaja četvrti set pošto je realizovao drugu set loptu! Izjednačio je rezultat u meču, vratio se posle 0:2 i izbrio odlučujući peti set!

5:2 - Novi gem za Cicipasa, sada prvi igrač planete servira za set i izjednačenje u meču.

5:1 - Razgiropadio se Đoković, juri ka četvrtom setu i izjednačenju.

4:1 - Gem za Cicipasa, prvi u četvrtom setu, prekida seriju prvog tenisera sveta.

4:0 - Mašina se upalila, gem bez izgubljenog poena i brejk je potvrđen.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

3:0 - Idemooooo! Novi brejk prvig tenisera sveta. Velika borba, imao je Novak dve brejk lopte ali se Cicipas izvlačio. ONda je usledio majstorski drop-šot i povećava Srbin vođstvo. 

2:0  - Potvrđen brejk! Pokušao je Cicipas igricama i odugovlačenjem sa pauzama da utiče na Novaka ali mu nije uspelo. Samo ga je naljutio pa je rutinski potvrdio brejk.

1:0 - Odmah brejk Novaka u četvrtom setu! Cicipas konačno posustaje počeo je gem sa dve greške. Potom napravio još dve i Novak je napravio brejk.

Foto: Reuters

 

Cicipas je tražio medicinski tajm-aut! Ima problem sa leđima!

Treći set

6:3 - Morao je Đoković da zaradi i ovaj gem, nije bilo lako ali dolazi do seta i smanjuje rezultat u meču.

5:3 - Šeta sada Novak Cicipasa po terenu, poveo je 30:0 na servis Grka. Ali, dva sjajna poena vraćaju Cicipasa u gem koji na kraju osvaja.

5:2 - Konačno prvi igrač sveta liči na sebe, dva vrhunska poenam osvjaa gem i sada je na korak od seta.

4:2 - Prekida Cicipas seriju prvig tenisera sveta u trećem setu i smanjuje prednsot.

4:1 - Serija Noleta od tri uzastupna gema, potvrdio je sada brejk i ako nastavi u istom ritmu ima treći set u rukama. 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

3:1 - Neverovatan je Cicipas danas, igra na visokom nivou od prvog gema i ne posustaje, sve vraća, nema za njega izgubljene lopte. Ali, konačno posle 11 minuta koliko je trajao ovaj gem Nole pravi brejk! Vodio je Cicipas 40:15 ali se Novak probudio, preživeo je Grk četiri brejk lopte, ali petu nije. 

2:1 - Osvojio je Novak i drugi gem u ovom setu na svoj servis zahvaljujući dobrim forhendima.

1:1 - Uzvraća i Grk, ne posustaje, rutinski poen i izjednačenje u trećem setu!

1:0 - Otvara Đoković treći set, lako dobija ovaj gem.

Potpuno je Đoković van ritma, nema energije, odmah je otišao u svlačionicu posle gubitka drugog seta.

 

 

 

Drugi set

2:6 - Prazan pogled, bez reakcije kod Novaka i pored toga što gubi, sve to mnogo više zabrinjava nego činjenica da je u minusu dva seta. Grk osvaja drugi set sa 6:2 i sada je samona set od pobede.

2:5 - Grk opet pravi brejk! Raspala se Novakova igra u finalu, gde je obaj čovek iz polufinalnog meča sa Nadalom? Cicipas dolazi do nove dve brejk šanse. Nekako je uspeo da se spasi Nole, međutim Cicipas igra hrabro i odvažno i pravi brejk!

2:4 - Cicipas nastavlja da gazi, as udarcem stavlja tačku na šesti gem.

2:3 - Ovao je Đokoviću potrebno, lak gem sa nulom i smanuje zaostatak, ali je i dalje u minusu jedan brejka.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

1:3 - Opet Cicipas bez problema osvaja svoj servis gem, Novak nije ni imao šansu da zapreti rivali, mnogo je grešio. 

1:2 - Konačno dobar gem za prvog tenisera sveta!

0:2 - Cicpas nastavlja samouvreneo da gazi, potvrđuje brejk i duplira prednost. Đoković mora mnogooo bolje ako ,isli da se vrati u meč.

0:1 - Brejk Cicipasa na otvaranju drugog seta! Novak nastavlja da greši posle gubitka seta, Cicipas dolazi do 40:0 na servis Novaka, koji odmah ostaje bez servis gema.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

 

Prvi set

6:7 - Vodi Stefanos Cicipas 1:0 u setovima u finalu Rolan Garosa! Neverovatan taj brejk...

Opet greši Nole i Cicipas ekspresno dolazi do 4:0 u taj-brejku. Jedan mini brejk Đoković je vratio, ali Cicipas nastavljda da briljira pa dolazi do 5:2. Ali, dva sjajna poena Srbina i Novak dolazi do 4:5.

Pomisli Cicipas da je gotovo ali kraj je kada Nole kaže, koji je od 2:5 došao do 5:5 i set lopte. Ali, Grk ne posustaje ni kada je pod pritiskom. Grk dolazi do set lopte koristi je i dobija  taj brejk sa 8:6 set 7:6.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

6:6 Jaooo šta Nole radi. Neveratno! Tri poena na svom servisu poklonio je Grku koji je poveo 0:40. Ali, prodio je prvi servis, međutim, Cicipas ipak koristi šansu i uzvraća ribrejkom! Igleda da Novak ima problem sa vidom ili sočivima. Gledaćemo taj-brejk! Opet je publika uz Novakovog rivala, u transu su nakon ovog brejka. 

Foto: Tanjug/AP

 

6:5 - Nije iskoristio šansu Cicipas, a Nole to odmah kažnjava. Doalzi Srbin do 40:30 na servis rivala i odmah pravi brejk. Idemooooo...

5:5 - Kada je najteže i najbitnije Đoković je najbolji.  Brejk i set loptu imao je Cicipas, ali Srbin se vratio u gem sjajnom igrom i podigao navijače na noge.

4:5 - Odlično igra Cicipas, dobija gem bez izgubljenog poena. Servis ga savršeno sluša i opet vodi u gemu. Uživaju navijači na Filip Šatrijeu.

4:4 - Novi egal, Nole je izgubio prve poene na svoj servi gem. Iako je izgubio dva poena nije pad poremetio prvog tenisera sveta.

3:4 -  Pokušava Cicipas da šeta Novaka po ternu. Pao je Nole u ovom poenu, zapela mu je noga u pokušaju da stigne jednu loptu. Na sreću odmah je bacio reket, dobro je prošlo.  Prekid je trajao minut, dok se obrisao i uzeo reket.

 

 

3:3 - Ponovo savršen gem za Đokovića i ponovo nije izgubio nijedan poen!

Cisipas još nije osvojio poen na servis šrvog tenisera sveta!

2:3 - Nije ovo dobro, Novak je poklonio dva poena. S druige strane Cicipas servira sjano, već ima pet as servira. 

2:2 - Sada gem Novaka  bez izgubljenog poena.Sve je funkcionisalo sjajno, servis, forhend...

1:2 - Cicipas nastavlja sjano da servira na početku meča.

Foto: Reuters

 

1:1 -Ekspresno Đoković poravnava rezultat u prvom setu, sa nulom.

0:1 - Maratonski gem i dve šanse za Novaka prokockane! Krenuo je Novak žestoko, odmah je izvršio pritisak na servis Cicipasa, koji se izvukao prvi put zahvaljujući Srbinu koji je pogrešio. Ali, dolazi Đoković do brejk šanse sjajnim riternom, međutim spasio je Cicipas dve prilike za brejk, imao tri asa u nizu i osvojio gem.

Foto: Reuters

 

Meč je počeo, Grk prvi servira!

Meč Novaka i Cicpasa sudi  Aurelija Turt, koja je bila u stolicu i kada je naš as diskvalifikovan na Ju Es openu prošle sezone jer je slučajno lopticom udario linijskog sudiju.

15.04 - Novak i Cicipas izlaze na teren!

14.50 - Ovako se Cicipas zagreva za meč sa Đokovićem.

 

 

 

14.46 - Poslednje pripreme Đokovića pred meč.

 

 

14.11 - Na Novakom putu do finala padali su Tenis Sandgren, Pablo Kuevas, Rikardas Berankis, Lorenco Muzeti, pa Mateo Beretini i u polufinalu Rafael Nadal. 

 

 

14.07 - Oglasila se i Ana Ivanović pred veliko finale u Parizu i na Instagramu pitala fanove šta misle ko će pobediti - Đoković ili Cicipas.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

 

 

14.00 - Što se tiče kladionica, kvOta na pobedu Đokovića je 1,30, a na Cicipasa 1,78.

 

 

 

Foto: tanjug/AP Photo/Thibault Camus

 

14.22 - Prošle godine Đoković i Cicipas su se sreli u polufinalu. Srpski as je dobio prva dva seta, ali Stefanos je uzvratio, ali je u petom ostao bez goriva. Tako Nole lomi svoje rivale, najspremniji teniser sveta, u fizičkom i u psihološkom smislu, uništava protivnike i na kraju ih nokautira.  Ove godine u četvrtfinalu mastersa u Rimu Cicipas je dobio prvi set, pa Đoković naredna dva po 7:5. Jasno je , neće biti lako. 

 

 

 

 

14.01 -Do sada su odigrali Novak i Stefanos sedam mečeva, a Srbin vodi 5:2, dobio je i dva poslednja duela.

14.00 - Pratite iz Informer.rs finalni meč Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Drasko

pre 2 godine

Ima Grk sa ga brutalno zgazi I unisti sa 3:0 u setovima I da mu sa konacni zavrsni udarac.

Ivan

pre 2 godine

Bravo majstore.Sad cu da s....m litar lozovace.SA DJOLETOM NAPRED

dera

pre 2 godine

Nesmete ni jednog Srbina da dovedete u poziciju da mu proradi inat - naje.li ste !!!

Joker

pre 2 godine

Baš me nervira ovo kad im NOLE daje set ili dva fore,pa ih onda pokida.E pa nraćo cicipas aj sad ismejavajte NOVAKA.

Milan63

pre 2 godine

Novak je pokazao i ovoga puta zašto je najbolji teniser sveta. Osim fenimenalne igre on ima i nesalomiv srpski duh. Nikada se ne predaje i kada gubi. Zato je nepobediv. Idemooo, breee!

Rale

pre 2 godine

On je i prvi igrač koji je osvojio Grand slem u Parizu a da je pri tome lično izbacio i Rafaela Nadala. Wawrrinka i Federer to nisu uspeli jer su to za njih uradili Đoković i Soderling.

Knezevic Zoran

pre 2 godine

Mislim da bi, ove Novakove pobede, u svojim kolumnama, trebala da obradi čuvena Snežana Čongradin, poznatija kao "prva srpska balegarka" inače, kolumnistkinja u listu "Danas", sa posebnim osvrtom kako pobede Novaka Djokovića utiču na širenje srpskog nacionalizma i medjunacionalnih sukoba na Balkanu. Zamislite Srbi se raduju i slave pobedu Novaka a sve u kontekstu velikosrpskih hegemonističkih intencija?! Mislim da bi Bajden mogao, čak, i Novaka da sankcioniše u duhu one njegove liberalne i progresivne rezolucije.

Djak

pre 2 godine

Gde su dezurni pljuvaci Novakovi....oni sto ga zovu Nolo...jbmlga zasto? Zavukli se u misje rupe, tamo gde im je i mesto.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija