• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.06.2021

19:31

NIKOME OVO NIJE USPELO PRE NOVAKA! Samo je on ovo uradio! Sva četiri grend slema podigao bar po dva puta!

tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Tenis

NIKOME OVO NIJE USPELO PRE NOVAKA! Samo je on ovo uradio! Sva četiri grend slema podigao bar po dva puta!

Podeli vest

Kakav je vikend za Novaka Đokovića, ispisao je opet stranice istorije belog sporta nekon pobede protiv Stefanosa Cicipasa sa 3:2 u finalu Rolan Garosa

Prvo je u petak uradio nešto što je najteže u tenisu, pobedio je kralja šljake Rafaela Nadala na njegovom terenu, nokautirao ga je u njegovom ringu, a onda se u nedelju preko Stefranosa Cicipasa domogao 19. grend slema u karijeri.

To nije sve. Ovo je Đokoviću drugi Rolan Garos u karijeri, prethodno je trijumfovao 2015. godine.
U teniskoj Open eri nijedan igrač nije uspeo da svaki grend slem turnir osvoji po dva puta osim Novaka Đokovića. Nadal je samo jednom slavio u Australiji, Federer jednom na Rolan Garosu. 

Foto: tanjug/AP Photo/Christophe Ena

 

Đoković je u nedelju ušao u tenisku istoriju. Novak je devet puta osvajao Australijan open, pet puta Vimbldon, tri puta Ju Es opena i sada ima i dva Kupa musketara.

Samo četiri tenisera su u Open eri uspeli da svaki od četiri najveća turnira osvoje bar po jednom, ali niko dvaput. Federeru fali jedan Rolan Garos, Nadalu jedan Australijan open, Andreu Agasiju su nedostajali Rolan Garos i Vimbldon. Rod Lejver to prvi put uradio 1962, dakle pre nego što su se 1968. na teniskim turnirima “ujedinili” profesionalci I amateri.

Foto: tanjug/AP Photo/Christophe Ena

 


Prvi teniser sveta samo da ima jedan grend slem manje od Nadala i Federera, a mogao bi do kraja sezone i da postavi rekord ako osvoji Vimbldon i Mu Es open i postane jedini u Open eri sa sva četiri grend slema osvojena u istoj sezoni.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

Đoković je prvi i jedini igrač koji je osvojio svih devet turnira iz ATP Masters 1000 serije, jedini koji je bar dva puta osvajao sve masterse 1000. Oborio je rekord Rodžera Federera po broju nedelja u kojima je bio "svetski broj 1", Novak je već  na vrhu ATP liste 320 nedelja i ne vidi se kraj njegovoj vladavini.  Osvojio je sa Srbijom i Dejvis kup.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

U Trgovištu vanredna situacija zbog požara: U Lebanu gorelo 15 hektara
Hronika

U Trgovištu vanredna situacija zbog požara: U Lebanu gorelo 15 hektara

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova angažovani su na gašenju požara na otvorenom prostoru u Trgovištu, Tutinu, Lebanu i Prijepolju, a njihovom brzom i efikasnom akcijom juče su ugašeni požari na otvorenom kod manastira Crna Reka, u Ivanjici i kod Despotovca, dok je požar u Prijepolju u mestu Gojakovići lokalizovan.

16.04.2024

11:10

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija