• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.06.2021

12:17

ATP PROZVAO ĐOKOVIĆA! Podeljenost pravi PRETNJU za tenis!

Reuters

Tenis

ATP PROZVAO ĐOKOVIĆA! Podeljenost pravi PRETNJU za tenis!

Podeli vest

Svetska teniska asocijacija (ATP) istakla je da će učiniti sve kako bi sprečila podele u tenisu

Ovo se posebno odnosi na Novaka Đokovića i njegovu tenisku asocijaciju PTPA za koju kaže da deli tenis.

Prvi teniser sveta je rekao da ga podržavaju tri četvrtine tenisera, što ATP ne veruje.

- Zaštita i unapređivanje interesa igrača osnovni je princip ATP otkako je udruženje osnovano 1972. Ovo je unapređeno 1990. formiranjem ATP tura, ravnopravnhog partnerstva igrača i turnira. Kroz ovo su igrači dobili nešto jedinstveno u sportu; jednako pravo glasa. Danas ATP, zajedno sa Odborom i Savetom igrača, čije predstavnike igrači biraju demokratski, radi iz nedelje u nedelju na poboljšanju interesa igrača - saopštili su iz ATP.

Foto: Tanjug/AP

 

Iz ATP-a su istakli da su se izborili za podelu dobiti, povećane nagrade kao i dugoročnu stabilnost.

- Stvaranje posebnog entiteta igrača pruža jasno preklapanje, deli igrače i dalje fragmentira sport. Tu podeljenost su vodeći stručnjaci, iz sporta i van njega, identifikovali kao najveću pretnju za potencijalni rast tenisa. Ovaj problem ATP rešava kroz Strateški plan zajedno sa WTA, Grend slemovima i ITF-om.

Novak Đoković i kanadski teniser Vasek Pospišil su napustili ATP savet igrača prošlog septembra i osnovali PTPA.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija