• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.06.2021

12:56

NEMAC PODIGAO PRAŠINU! NOVAK - DOBRI VITEZ ILI U ULOZI MOĆNOG ZLA čija je misija uništavanje neprijatelja!

reuters

Tenis

NEMAC PODIGAO PRAŠINU! NOVAK - DOBRI VITEZ ILI U ULOZI MOĆNOG ZLA čija je misija uništavanje neprijatelja!

Podeli vest

Nemački mediji pišu o prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću koji na Vimbldonu juri 20. grend slem u karijeri

Ukoliko osvoji treći veliki trofej ove sezone izjednačiće se prvi teniser sveta sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federer, a samo će mu Ju Es open nedostajati da dođe do sve čestiti slema u 2021. godini. 

- Postoji dobri Novak i onaj koji prelazi u modus Dart Vejdera - ocenjuje u autorskom tekstu za "Tenis magazin", bivši nemački teniser, a danas trener, Aleksander Vaske. Za njega, Đokovićeva igra na terenu može da se poredi sa sagom "Ratova zvezda"

Foto: reuters

 

- S jedne strane, Srbin je dobar vitez džedaj, fer i sportski raspoložen. Ali, Nole može da pređe i u režim Dart Vejdera. Tada je u ulozi moćnog zla, čija je misija uništavanje neprijatelja – samo što se ne bori svetlosnim mačem, već reketom.

Autor u tekstu pod naslovom "Nevoljeni kralj", ističe da Đoković energiju crpi iz borbe protiv svih, pa čak i 15.000 gledalaca, kao i da se u njegovim gestovima i izrazima lica često može pročitati: "Ne možete da me slomite", prenosi B92. Za razliku od boksera koji krije bradu da bi se zaštitio od protivnika, Đoković podiže glavu i svojim sportskim protivnicima provokativno nudi bradu. "Kao da time kaže: Nudim vam moju slabu tačku, ali nema šanse da do nje dođete". To po Vasketa deluje "arogantno, prljavo i, da, nesimpatično".

Foto: reuters

 

Autor teksta srpskog šampiona poredi sa Ivanom Lendlom, kojeg je američki magazin "Sports Ilustrejted" opisao kao "šampiona za kojeg nikoga nije briga". Bivši nemački teniser ističe da, iako Đoković ima navijače širom sveta, on nikada neće biti popularan kao Rodžer Federer koji je "elegantan, elokventan i ljubimac masa", a ni Rafaela Nadala koji "nikada ne želi da uništi svog protivnika".

Aleksander Vaske smatra da će Đoković imati više od 20 titula. On mu, piše na kraju, "od srca želi da osvaja srca ljudi širom sveta". I da – ’sila bude sa njim’!"

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 2 godine

Izrazito glup nacin gledanja, ali ni ne cudi od Svaba. Cuj Nadal ne gazi protivnike, jok.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija