• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.06.2021

23:40 >> 23:18

VIMBLDON, 3. DAN! Novak SIGURAN, ali kraj za DVA Srbina!

Tanjug/AP Photo

Tenis

VIMBLDON, 3. DAN! Novak SIGURAN, ali kraj za DVA Srbina!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona pošto je danas pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:3, 6:3, 6:3

Đoković je u potpunosti kontrolisao meč i do pobede u reprizi finala Vimbldona iz 2018. godine stigao je posle sat i 40 minuta igre, napravivši samo pet neiznuđenih grešaka. Američki teniser Denis Kudla savladao je Andreasa Sepija sa 3:0 i tako zakazao treći duel sa Novakom Đokovićem, prethodna dva pripala su srpskom teniseru. 

Foto: Tanjug/AP

Deveti teniser sveta Mateo Beretini plasirao se u drugo kolo Vimbldona pošto je danas u Londonu savladao Argentinca Gvida Pelju sa 6:4, 3:6, 6:4, 6:0.

Italijan je do pobede nad 59. teniserom sveta došao za dva sata i 18 minuta igre. U prva tri seta vidjen je po jedan brejk, dok je u četvrtom setu Beretini napravio tri brejka i iskoristio drugu meč loptu.

Foto: reuters

 

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se večeras u treće kolo Vimbldona, nakon što je pobedio Južnoafrikanca Lojda Harisa u tri seta 6:1, 6:2, 7:5. Rubljov, sedmi igrač sveta, pobedio je Južnoafrikanca, 51. na ATP listi, nakon sat i 25 minuta igre.

Žeremi Šardi, Ilja Ivaška, Kei Nišikori, Džordan Tompson, Aljaž Bedene, Grigor Dmitrov, Lorenco Sonego, Marin Čilić, Tejlor Fric, Feliks Ože-Alijasim, Gael Monfis, Đanluka Mager, Džordan Tompson, Botik Van De Zandšup, Mikael Imer, Karlos Alkaras, Sem Kveri i Markos Giron takođe su obezbedili narednu fazu takmičenja. 

Nažalost, to nije pošlo za rukom Laslo Đereu i Dušanu Lajoviću koji su poraženi u drugom kolu Vimbldona. 

Australijski teniser Nik Kirjos uspeo je da izbaci Uga Embera na startu turnira u Londonu posle velike borbe pet setova i više od tri i po sata tenisa. U narednom kolu Australijanac će igrati protiv Italijana Đanluke Magera, koji je bio bolji od Huana Londera sa 3:1.

Foto: Tanjug/AP

U ženskom delu žreba najveće iznenađenje je napravila Aliz Konre pošto je u prvom kolu savladala sedmu teniserku sveta Bjanku Andresku sa 6:2, 6:1. 

Foto: Tanjug/AP

Ruskinja Anastasija Pavljučenkova, 19. teniserka na WTA listi u drugo kolo je prošla pobedom nad Rumunkom Anom Bogdan sa 6:2, 6:2, i igraće u narednoj rundi protiv Čehinje Kristine Pliškove, koja je posle tri seta pobedila Australijanku Astru Šarmu.

U narednu fazu još su prošle i Badosa, Pliskova, Linet, Putinceva, Đorđi, Mučkova, Tomljanovićeva, Svitolina, Sevatsova, Hibino, Soribes Tormo, Kirstea, Vondurusova, Vandevege, Kasatkina, Siniakova, Sabalenka, Mertens, Burel, Azarenka, Juvan, Ribakina, Radukanu, OStapenko, Švjatek, Samsonova, Muguruza, Martincova, Begu, Osorio Serano, Brengle, Golubić, Pliskova, Kiz, Jebur i Stivens. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija