• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.07.2021

16:55

NOVAK JE U POLUFINALU VIMBLDONA! Mađar je bio tvrd orah, ali je Srbin DOKAZAO da je KLASA!

Tanjug

Tenis

NOVAK JE U POLUFINALU VIMBLDONA! Mađar je bio tvrd orah, ali je Srbin DOKAZAO da je KLASA!

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković savladao je Martona Fučoviča u četvrtfinalu Vimbldona sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:4) i plasirao se u polufinale gde će igrati sa pobednikom duela Hačanov - Šapovalov

Posle dva sata i 16 minuta Novak je savladao Mađara sa 3:0! 

Najbolji teniser sveta odigrao je 12. četvrtfinale u Londonu, a 50. na grend slemu, dok je teniseru iz Mađarske ovo bio prvi plasman među osam najboljih na grend slemu!

Nole će posle ovog trijumfa deseti put igrati u polufinalu Vimbldona! Delovalo je na početku da će to biti jedan brzinski meč, ali Mađar se posle lošeg starta trgnuo i zaigrao bolje, pa je ceo meč trajao ukupno 137 minuta! 

Lako je Novak išao kroz prvi set,a posle  18 minuta imao je velikih 5:0 uz dva brejka, ali onda je pao! Prvo nije irkoristio dve set lopte na servis Fučoviča koji je smanjio na 5:1, a onda je propustio još dve na svoj seris, kada je Marton osvojio pet poena u nizu, vratio jedan brejk i smanjio na 5:2.

Imao je i u narednom gemu Đoković jednu set loptu na servis protivnika, bio je to najduži gem u kom je Fučovič uspeo da se izvuče i smanji na 5:3, ali to je bilo to!

Novak se konsolidovao, iskoristio je prvu narednu set loptu i posle 43 minuta igre osvojio je prvi set, 6:3. Fučovič se probudio, počeo je bolje da igra, znatno ofanzivnije, bio je sigurniji i na servisu. Nije Novak uspevao da dođe do brejka u toj prvoj polovini trećeg seta, ali nije gubio svoj servis. Čekao je Srbin svoju šansu i dočekao je u devetom gemu! Prvu brejk loptu nije iskoristio, ali jeste drugu i posle tih 5:4 rutinski je odservirao u narednom gemu za vođstvo od 2:0 u setovima.

Nastavio je Đoković i u trećem setu na isti način, strpljivo i to je reuzultiralo pobedom! Ruku na srce, namučio je Mađar Srbina, ali je Novak sa razlogom najbolji teniser sveta!

Pobednik ovog duela u polufinalu igra sa boljim iz meča Hačanov – Šapovalov.

NOVAK ĐOKOVIĆ - MARTON FUČOVIČ 3:0 (6:3, 6:4, 6:4) 

 

Tok meča

Treći set: 

6:4 - Kraj! Novak Đoković je u polufinalu Vimbldona!

5:4 - Siguran je Fučovič na svoj servis i smanjuje Novakovu prednost! 

5:3 - Sjajan gem za Novaka! Samo jedan poen je prepustio Mađaru!

4:3 - Prelepi poeni viđeni su u ovom gemu, pre svega Fučovič je izazvao oduševljenje publike u nekoliko navrata i na kraju uspeo da osvoji gem!

4:2 - Povisio je Novak prednost! Siguran je bio na svoj servis, a gem završio asom! 

3:2 - Stigao je Novak do 30:30, ali ne i da dođe do nove šanse za brejk. Sada mui je najbitnije  da drži taj jedan koji ima.

Foto: AP PHOTO

 

3:1 -   Još tri gema do pobede. Igra se sat i 52 minuta, a Novak čuva prednost brejka u trećem setu.

2:1 - Smanjuje prednost Novaka Mađar! Osvaja gem na svoj servis! Novak je i u ovom gemu imao 30:40 i šansu da dođe do brejka, ali nije uspeo da je iskoristi! 

2:0 - Potvrdio je Nole brejk! Imao je Fučovič svoje brejk lopte, ali se Novak konsolidovao i uspeo na kraju da osvoji gemna svoj servis! Preko osam minuta je trajao ovaj gem! Sa 0:40 i tri brejk lopte do 40:40 i onda preokret Novaka!

1:0 - Brejk Novaka! Kao da poručuje Mađaru da nema šta da traži u ovom meču više! 

Drugi set

 

 

6:4 - Osvojio je Novak drugi set! Vodio je Fučovič sa 30:15, ali je Novak preokrenuo fenomenalnim drop-šotom i završio posle toga set! Olakšanje na licu i stisnuta pesnica i još jedan korak ka polufinalu.

5:4 -Brejk za Đokovića! Sada će servirati za vođstvo od 2:0 u setovima! Muči se Nole, a Mađar je definitivno tvrd orah! Dobro parira najboljem teniseru sveta danas! 

4:4 - Opet egal, prvi teniser sveta osvaja lagan gem bez izgubljenog poena.

3:4 - Još jednom Fučovič stiče prednost u drugom setu, ali nema brejka.

Foto: AP PHOTO

3:3 - Novo izjednačenje u drugom setu! Ne funkcioniše sve sjajno, ali čuva svoj servis dok ne uhvati ritam.

2:3 - Gem mađarskog tenisera bez izgubljenog poena. Lak gem Fučoviča.

2:2 - Mučio se Novak u ovom gemu, koji na kraju ipak osvaja. Fučovič ne liči na onog tenisera sa početak meča, igra sa mogo više samopouzdanja, agrsivnije...

Foto: Reuters

 

1:2 - Pretio je Đoković, ali novi gem za Mađara, drugi as Fučovića, kojim stavlja tačku na ovaj gem.

1:1 - Prvi gem za prvog tenisera sveta u drugom setu koji traje 15 minuta.

Katastrofa! Od deset brejk lopti u dosadašnjem delu meča, Đoković je iskoristio  dve.

0:1 - I drugi set Đoković je mogao da otvari brejkom. Ali, nije iskoristio čak četiri prilike, Fučovič osvaja gem i vodi prvi put u meču.

 

 

 

Prvi set

6:3 - Konačno! Posle pet prokockanih šansu, Đoković sada koristi priliku i dobija set posel 43 minuta, mada je sve moglo da bude gotovo posle 22.

5:3 - Probudio je Nole Mađara, koji sada igra sa više samopouzdanja, spasio je i petu set loptu, uzeo gem i ostao u setu.

5:2 - Neverovatno! Novak je prokockao dve set lopte u prethodnim gemu, potom još dve na svoj servis, a onda mađarski teniser vratio jedan brejk i smanjio minus!

5:1 - Imao je Novak dve set lopte u ovom gemu, šansu da sa nulom dobije set, ali uspeo je nekako Mađar da dođe do prvog gema u meču. Šteta za propuštenu šansu, mogao je prvi ser+t već sada da bude gotov.

Foto: Tanjug/AP

 

5:0 - Dominira Srbin, brzo je potvrdio brejk i to gemom bez izgubljenog poena. Posle 18 minuta Đoković vodi sa 5:0 i blizu je osvajanja prvog seta.

4:0 - Sve funkioniše u igri Novaka Đokovića, kretanje, servis, lako dolazi do drugog brejka u setu i povećava prednost. S druge strane, izuzetno je nervozana Mađar, odbrusio je treneru u svom boksu tokom pauze između gemova. 

3:0 - Opet se Nole okliznuo i poen je pripao Mađaru za 30:15 na servis našeg asa. Ali, potom je usledio as za izjednačenje, a onda osvajanje gema kojim je Đoković potvrdio brejk.

Foto: Reuters

 

2:0 - Brejk Novaka! Imao je Nole 30:0 na servis Mađara, nije dozvolio Martonu da se vrati i došao do dve brejk šanse. Đoković koristi prvu priliku, idealno otvara meć, pošto odmah pravi brejk. 

1:0 - Počeo je meč dugim razmena, dozvolio je Novak protivniku dva poena, ali prvi teniser sveta bez drame osvaja prvi gem u četvrtfinalu.

Počeo je meč na Centralnom terenu!

14.32 - Novak Đoković će prvi servirati.

14.31 - Ovacije za Novaka Đokovića na Centralnom terenu! 

 

 

14.13 - Novak Đoković igra svoje jubilarno, 50. četvrtfinale na grend slem turnirima. Samo je četvoro imena u istoriji sporta imalo više plasmana među osam najboljih. U pitanju su - Rodžer Federer (57), Kris Evert (54), Serena Vilijams (54) i Martina Navratilova (53).

13.51 - Evo kako izgleda preostali deo "kostura" u muškom singlu. 

 

 

13.50 - Pratite uz Informer.rs meč između Novaka Đokovića i Martona Vučovića u četvrtfinalu Vimbldona.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija