• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.07.2021

19:46 >> 20:28

NOVAK JE U FINALU VIMBLDONA! Sjajni Šapovalov MUČIO Noleta, ali Srbin ide na megdan Italijanu! /FOTO/

Tanjug

Tenis

NOVAK JE U FINALU VIMBLDONA! Sjajni Šapovalov MUČIO Noleta, ali Srbin ide na megdan Italijanu! /FOTO/

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković u finalu је Vimbldona! Uz mnogo muke je najbolji svetski teniser savladao Kanađanina Denisa Šapovalova 3:0 (7:6, 7:5, 7:5) i zakazao meč sa Italijanom Meteom Beretinijem! Još samo jedan stepenik ostao je Noletu da ispiše istoriju i pridruži se Federeru i Nadalu sa magičnom brojkom od 20 osvojenih Gren slem titula!

Sjajan meč viđen je u polufinalu Vimbldona između Novaka Đokovića i Denisa Šapovalova! Nije Novak bio na svom prepoznatljivom nivou, a razlog tome bio je fenomenalni Kanađanin koji je dao i poslednji atom snage i pošteno namučio Srbina!

Foto: Tanjug

Uspeo je Šapovalov da dokaže da nije slučajno stigao do svog prvog gren slem polufinala u karijeri! Meč je trajao 163 minuta i bio je uzbudljiv kao i prethodna dva meča sa Kanađaninom! Prvi set je rešen nakon taj-brejka, a upravo je odlični igrač iz Kanade napravio brejk na samom početku prvog seta! Uspeo je Novak da se vrati i na kraju reši set u svoju korist, nakon što je bio bolji taj-brejku 7:3!

I drugi set je doneo velike muke Srbinu! Šapovalov je servirao danas brutalno! Gotovo da Nole nije imao šanse kada je bio perspektivni teniser na servisu! Ipak, napravio je Novak brejk u samom finišu seta i rešio ga u svoju korist 7:5!

A onda ponovo neizvestan treći set! Nije se dao fenomenalni igrač koji je rođen u Izraleu, a čija je majka Ukrajinka, a otac Rus !

Foto: Tanjug/AP

Pritisnuo je Denis Šapovalov Novaka na startu trećeg seta, nakon što je lako rešio gem na svoj servis pokušao je da napravi brejk, ali se najbolji teniser današnjice nije dao. Uspeo je da spasi nekolicinu brejk lopti i na kraju odoli naletu Kanađanina. 

Igralo se u egalu u natavku, ispostaviće se, poslednjeg seta sve do 5:5 kada je Novak iskoristio jednu od velikog broja brejk lopti, a već u narednom servis gemu završava posao za svoje sedmo finale na Vimbldonu!

Foto: Tanjug

Sve u svemu, iako Novaku nije bio dan, uspeo je da ispuni cilj i sada je na samo korak do titule na Vimbldonu! Tamo ga čeka poslednja i izuzetno teška prepreka u vidu Italijana Matea Bertinija, u nedelju, 11. jula!

Bila je ovo Novakova 101. pobeda na travi, 78. na Vimbldonu i 316. kada je reč o grend slem turnirima, a u nedelju će igrati u svom jubilarnom 30. grend slem finalu.

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - DENIS ŠAPOVALOV 2:0 (7:6, 7:5, 7:5)

 

TOK MEČA:

Treći set: 

6:5 - BREJK! Uspevao je Šapovalov da se izvuče nekoliko puta, ali ne i sada! Đoković je na servisu i ima šansu da uđe u sedmo finale na VImbldonu!

5:5 - Nema šta da traži Šapovalov na terenu kada Novak servira i treći put u ovom setu Đoković bez izgubljegno poena dobija gem!

4:5 - Imao je mnogo sreće Šapovalov, često se desi da loptica "krzne" mrežicu i potom pređe na Novakovu stranu, tako je bilo i sada. Đoković će servirati za ostanak u setu! 

4:4 - Siguran je bio Đoković na svom servisu, još jedna "nula" na kontu Šapovalova posle Novakovog gema!

3:4 - Spasio je Šapovalov dve nove brejk lopte koje je imao Novak i rešio još jedan gem u svoju korist. 

Foto: Tanjug

3:3 - Nije imao mnogo problema najbolji teniser današnjice na servisu nakon nesigurnosti i duple greške, nerešeno je!

2:3 - Još jednom je Novak bio u prilici da napadne Kanađanina, ali je Šapovalov dobro odreagovao na 30:30 i ponovo ima prednost!

2:2 - Sa "nulom" Đoković rešava svoj servis gem, tri dobra prva servisa i lagan posao za najboljeg tenisera sveta!

1:2 - Preživeo je Šapovalov tri brejk lopte za Novaka Đokovića i ponovo poveo u trećem setu. Mnogo Kanađanin zavisi od svog servisa, a nakon duple greške, dva servis vinera!

1:1 - Sjajan gem! Trajao je sedam i po minuta, a Đoković je spasao tri brejk lopte, pa na svoju gem loptu čist zicer poslao u mrežu! Onda je Šapovalov napravio dve neiznuđene greške i sada je nerešeno! 

0:1 - Šapovalov je prvi servirao i bez problema kao i skoro svaki put danas dobio prvi gem. Neće se predati Kanađanin sigurno! A Novak mora da se pomuči da uzme i ovaj set!

Drugi set:

7:5 - Osvojio je Novak i drugi svet! Teško, ali najvažnije je da je uspeo! Buni se Šapovalov i kritikuje sudiju, ali džabe mu...

 

 

 

 

 

 

 

6:5 - Pravi brejk Đoković! Odličan gem i sada servira za vođstvo do 2:0! 

5:5 - Izjednačuje Novak! Velika borba u Londonu!

4:5 - Ponovo vodi Šapovalov! Muči se danas Nole više nego što se očekivalo...

4:4 - Kao da nas je čuo Novak! Uspeo je sada Srbin da osvoji gem bez izgubljenog poena! 

3:4 - Kao brzi voz! Ekspresno je Kanađanin dobio svoj servis gem. Novak se muči na svoj servis, a Šapovalov to rešava po kratkom postupku... 

3:3 - Dve vezane brejk lopte za Šapovalov nije iskoristio! Publika mu daje krila u Londonu! Ovaj gem je bio pretežak za obojicu, ali ga je na kraju Novak uz tešku muku osvojio! 

2:3 - Sjajno služi Šapovalova servis! Kada se uđe u razmene Novak je najčešće bolji, ali  mnogo dobrih servisa Kanađanina srpski as ni ne uspe da vrati - 2:3.

2:2 - Uspeo je Novak da dobije gem na svoj servis! Uzeo je Novak poslednjih pet poena i njegovi navijali se nadaju da će zaigrati punim kapacitetom!  

Foto: Tanjug

 

1:2 - Muči se Novak! I dalje Srbin ima mnogo problema u igri, promašuje, a Šapovalov sa nulom dolazi do još jednog gema!

1:1 -  Neverovatno! Šapovalov je prekinuo poen i tražio čelendž, ubeđen da je aut, a ispostavilo se da je bila dobra lopta i time je pomogao Novaku da izjednači - 1:1.

Foto: Tanjug

 

0:1 - Servirao odlično je Šapovalov i poprilično lako osvojio gem na svoj servis! Nije dopustio ni poen Novaku, koji je dobio 15, od poslednjih 16 polufinala! 

 

Prvi set:

 

 

7:3 - Dupla greška Šapovalova! Vodi Novak u setovima!

6:3 - Izašao je Novak na mrežu i sjajno poentirao! Tri set lopte za Đokovića!

5:3 - Smanjuje Šapovalov! Servira Novak!

5:2 - Lepa prednost za najboljeg tenisera sveta!

4:2 - Povisio je Novak prednost!

3:2 - Sada dupla servis greška Novaka

3:1 -Još jedna greška Šapovalova na mreži

2:1 - Greška Denisa Šapovalova iz bekhenda

1:1 - Loš drop šot Kanađanina

0:1 - Loš drop šot Novaka, Šapovalov poentira
 

6:6 - Sjajni Šapovalov izjednačuje! Ide se u taj-brejk! 

6:5 - Napokon vodi Novak! Sada Šapovalov servira za opstanak u meču! 

5:5 - Kako servira Šapovalov! Imao je Novak 30:0, nakon toga i brejk loptu, ali je ispustio pod naletom fenomenalnog Kanađanina! Ipak, iskoristio je narednu i brejknuo rivala!  

4:5 - Drži se Đoković i dalje u prvom setu, smanjuje vođstvo protivnika, ali teškim mukama! Šapovalov sada servira za osvajanje seta!

Foto: Tanjug

 

3:5 - Kako igra Šapovalov! Dobija gem sa nulom i sjajno servira! Publika mu daje krila...

3:4 - Uspeo je Novak da osvoji gem na svoj servis i smanji prednost Šapovalova! Ipak, Denis i dalje čuva svoj servis, a ima prednost brejka...Inače, ovaj polufinalni meč prati i legendarni engleski fudbaler Dejvid Bekam! 

 

 

2:4 - Sjajno igra Šapovalov! Fenomenalno ga služi prvi servis i povećava prednost nad Đokovićem!Nije izgubio ni poen Kanađanin...

2:3 - Sada se razgoropadio Novak! Odličan servis volej Đokovića i poprilično lako dobijen gem Srbina!

Foto: Tanjug

 

1:3 - Sa nulom je potvrdio brejk Šapovalov! Vreme je da se Nole trgne! 

1:2 - Šapovalov je došao do dve brejk lopte u ovom gemu! Imao je i 40:15, ali je onda Novak uspeo da "nađe" svoj prvi servis i izjednačio, da bi na kraju Kanađanin iskoristio drugu brejk loptu! Napravio je Đoković dve duple servis greške i praktično poklonio brejk Denisu...

1:1 - Uspeo je i Šapovalov da osvoji gem na svoj servis! Teže nego Novak, ali najbitnije za njega je da ga je osvojio! Kada ga sluša prvi servis, ne dozvoljava da izgubi gem Kanađanin! 

Foto: Tanjug

 

1:0 - Siguran je Novak na svoj servis i furiozno osvaja prvi gem na meču! Viđena su tri servis vinera Srbina na startu meča.

17:40 - Meč će svojim servisom otrvoriti Novak! 

 

 

17:38 - Šapovalov je rođen u Izraelu, otac mu je Rus, majka Ukrajinka i ovo mu je najbolji rezultat u karijeri što se tiče gren slevova! On je sa šest godina otišao u Kanadu i život posvetio tenisu!

 

17:35 - Upravo su Novak i Šapovalov izašli na teren... 

17:30 - Navijači sa nestrpljenjem čekaju meč najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i Kanađanina Denisa Šapovalova! 

17:15 - Italijanski teniser Mateo Beretini prvi je finalista Vimbldona! On čeka pobednika duela Đoković-Šapovalov! Inače, Beretini je prvi Italijan koji je IKADA stigao do finala prestižnog turnira u Londonu! 

 

 

17:00 - Đoković i Šapovalov i dalje čekaju da se završi duel Beretini-Hurkčač! Vodi Italijan 2:1 u setovima i 3:2 u četvrtom! 

16:30 - Imao je Beretini sve u svojim rukama, vodio 2:0, ali je Hurkač dao gas i digao se iz pepela! Dobio je treći set i uneo neizvesnost u meč! U ovom momentu je 2:1 za Beretinija!

 

 

16:06 -  Interesantna je činjenica da je Novak izgubio samo jedan set do polufinala takmičenja, i to na startu turnira od teniske nade Drejpera, a nakon toga je "čistio" redom Kevina Andersona, Denisa Kudla, Kristijana Garina i Martona Fučoviča!

16:00- Dobar dan i dobro došli na lajv prenos polufinalnog meča na Vimbldonu između Novaka Đokovića i Denisa Šapovalova!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hahahaahaah

pre 2 godine

Ne ide "Srbin na Italijana", vec Novak na Matea. I Vi ste Srbi, pa ne znate napisati ni clanak o tenisu, a kamoli udariti lopticu. A i Novaka je rodila Hrvatica, zar ne? Glupo je kititi se tudjim perjem. To je uspeh Djokovica, a ne "Srbina", Da je "srpski uspeh", i Vi bi ste bili teniseri, naucnici, i itd, a ne zuta stampa...

Ja

pre 2 godine

Protiv Italijana ce ovo morati mnogo bolje. Napred Nole.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija