• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.07.2021

07:08

NOVAČE, OVO JE "ZICER"! Skoro POLOVINA ATP liste odustala od OLIMPIJSKIH igara!

reuters

Tenis

NOVAČE, OVO JE "ZICER"! Skoro POLOVINA ATP liste odustala od OLIMPIJSKIH igara!

Podeli vest

Novak Đoković je u večernjim satima u četvrtak oduševio Srbiju kada je rešio da nastupa na predstojećim Olimpijskim igrama

Đoković je zabrinuo sve nakon izjave da je njegov nastup u Tokiju pod znakom pitanja, ali je putem svog Tvitera otklonio sve dileme jer je za njega Srbija iznad svega! 

- S velikim ponosom se pakujem za Tokio i pridružujem našoj reprezentaciji u borbi za najsjajnija odličja na Olimpijskim borilištima. Za mene je igra za Srbiju uvek bila posebna radost i motivacija i daću sve od sebe da nas sve obradujem! Idemo - napisao je Novak! 

Zanimljivo, Đoković bi u Tokiju kako god bilo imao ulogu najvećeg favorita zbog svoje forme. Srpski teniser je vezao tri grend slema i deluje nezaustavljivo, ali su mu i najveći rivali znatno olakšali eventualni put ka zlatu i tituli koja mu fali!

Organizatori Olimpijskih igara suočavaju se sa brojnim otkazima najboljih tenisera današnjice, te u Tokio neće doći čak 23 igrača iz prvih 50, što će znatno olakšati posao srpskom šampionu. 

Foto: reuters

Lavinu je pokrenuo Rafael Nadal koji je prvi rekao "ne" Olimpijskim igrama, Dominik Tim je nastavio seriju, nakon njega su odustali Šapovalov, Kirjos, Garino, Siner, Opelka i za kraj Federer. 

Naravno, tu su još uvek Cicipas, Zverev, Rubljov i Medvedev, ali i Novak Đoković koji će ko god igrao biti glavni favorit, ali u ovom odnosu snaga čini se da bi Tokio mogao da bude "zicer" za srpskog tenisera koji preti da osvoji "zlatni slem" na US openu, a tome pridoda i olimpijsko zlato. Bio bi to najveći uspeh u istoriji sporta ukoliko Noletu to pođe za rukom!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija