• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.07.2021

12:21 >> 12:23

GAZI ĐOKOVIĆ KA ZLATNOJ MEDALJI! Novak protutnjao do polufinala, nema ko da ga zaustavi u Tokiju! /FOTO/

Reuters

Tenis

GAZI ĐOKOVIĆ KA ZLATNOJ MEDALJI! Novak protutnjao do polufinala, nema ko da ga zaustavi u Tokiju! /FOTO/

Podeli vest

​Novak Đoković je u polufinalu Olimpijskih igara pošto je pobedio Japanca Keija Nišikorija 6:2, 6:0, posle 72 minuta igre

Nastavlja Novak da gazi na Olimpijskim igrama i šalje moćne poruke rivalima. Moraće žestoko da se pomuči onaj ko misli da mu pomrsi račune na Olimpijskim igrama.

Foto: reuters

 

Naredni rival u borbi za finale prvom teniseru sveta biće Aleksandar Zverev ili Žeremi Šardi, videćemo ko će pobediti - Nemac ili Francuz.

Foto: reuters

 

Ni danas nisu bili sjajni uslovi za igru u Tokiju, mada je Novakov meč počeo kasnije. U svakom slučaju izborio se Nole  lako i ovog puta sa vrućinom i rivalom. "Samleo" je Srbina Japanca za dva seta, ubacio u mašinu i ekspresno završio meč. 

Otvorio je meč brejkom, a Kei je tek nakon 3:0 za Đokovića  osvojio prvi gem u setu. Sa pola snage je Novak čuvao prednost, napravio još jedan brejk, i na servis rivala stavio tačku, dobio prvi set sa 6:3.

 Zapretio je Kei na startu drugog seta, ali brejk loptom samo naljutio Novaka koji u narednom gemu pravi brejk, a potom je poveoi 3:0 i u nastavku je samo odigrao koliko je bilo potrebno za sigurnu pobedu i plasman u polufinale - 6:3, 6:0.

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - KEI NIŠIKORI 6:2, 6:0

 

Foto: reuters

 

UŽIVO

Drugi set

6:0 - Kraj, pobeda Novaka Đokovića za polufinale OI!

5:0 - Novak lagano privodi meč kraju, na set je od pobede.

4:0 - Grešakama Kei poklanja Srbinu dve nove brejk lopte. Predao se Japanac, Novak drugim brejkom u setu dolazi do ubedljive prednosti.

Foto: reuters

 

3:0 - Kao u prvom setu, potvrda brejka bez izgubljneog poena, juriša Đoković ka polufinalu.

2:0 - Novak je sjajnom igrom na mreži dobio dve brejk šanse! Prvu nije iskoristio, ali Nišikori na drugu greši i Đoković ponovo ima brejk!

1:0 - Imao je Kei brejk priliku u prvom gemu drugog seta . Nije dozvolio Đoković iznenađenje, sa dva sjajna udraca se vraća u gem koji na kraju dobija.

Foto: Reuters

 

Prvi set

6:2 - Na servis rivala stavlja Đoković račku na prvi set, sa dva brejka je rutinski završio posao.

5:2 - Opet rutinski gem za Đokovića, koji čuva prednost brejka. Japanac servira za opstanak u setu.

4:2 - Imao je prvi teniser sveta i u ovom gemu brejk šansu, ali uspeo je Japanac nekako da se izvuče iz teške situacije i smanju prednost Srbina.

4:1 - Samouvereno Nole gazi ka osvajanju prvog seta. Kei nije do sada pokazao da bi mogao da bude konkurentan prvom teniseru sveta. 

3:1 - Nišikori osvaja prvi gem u meču, smanjuje rezultat ali Novak ima prednost brejka.

Ako prođe u polufinale Novaka Đokovića čeka pobednik meča Aleksandar Zverev - Žeremi Žardi!

Foto: Reuters

Kei Nišikori

3:0 - Sjajan start srpskog asa. Brejk je potvrdio ekspresno i to tako što nije izgubio ni poen.  Nije moglo bolje da počne!

2:0 - Možda i neće biti toliko neizvesno, demantovao nas je Novak, koji odmah na startu seta pravi brejk. Poveo je 40:15 na servis Nišikorija 

1:0 - S obzirom na to kako je protekao prvi gem, mogao bi ovo da bude neizvestan meč. Novak je prvi servirao, ali je morao da se naradi za prvi gem u setu. 

Foto: Tanjug/AP

 

Počinje meč!

11.04 - Melinda Benčić jedobila odlučujući set protiv Eelene Ribakine i plasirala se u finale 7:6, 4:6, 6:3. Uskoro će na tom terenu zaigrati Novak Đoković i Kei Nišikori

10.41 - Novak i Nišikori na teren izlaze nakon što se završi meč između Belinde Benčić i Elene Ribakine, trenutno je 1:1 i 3:3 u trećem setu.

09.45 - Đokoviću je protiv Japanca igrao čak 18 puta u karijeri. Dosad ga je 16 puta pobedio Novak.

09.00 - Novak Đoković i Nina Stojanović bi na teren trebalo da izađu oko 12.30.

Foto: reuters

 

09.00 - Meč Đokovića i japanskog tenisera na programu je nakon duela u ženskoj konkurenciji između Belinde Benčić i Elene Ribakine. Procena je da će teniseri na teren oko 9:30 časova.

 09.00 - Pratite uz Informer.rs meč Novaka Đokovića i Keija Nišikorija.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija