• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.07.2021

11:52 >> 11:11

KATASTROFA! ŠOK U TOKIJU, ĐOKOVIĆ BEZ FINALA! Novak vodio 6:1 i 3:2, pa se TOTALNO RASPAO!

reuters

Tenis

KATASTROFA! ŠOK U TOKIJU, ĐOKOVIĆ BEZ FINALA! Novak vodio 6:1 i 3:2, pa se TOTALNO RASPAO!

Podeli vest

​Novak Đoković je bez finala Olimpijskih igara pošto je nakon preokreta poražen u polufinalu od Aleksandra Zvereva sa 1:2 - 6:1, 3:6, 1:6

Đoković će igrati za bronzanu medalju u singlu, koju je osvojio u Pekingu 2008. godine, a protivnik će mu biti Pablo Karenjo Busta.

Kraj zlatnih nada za Srbina, kraj nada da može do istorije, do Zlatnog slema... Desilo se nešto neverovatno u Tokiju! Novak je briljirao, igrao sjajno, zgazio je Nemca u prvom setu sa 6:1, napravio brejk i poveo sa 3:2 u  drugom setu. Sve je "mirisalo" na finale, na zlato...

A onda šok, Novak je stao i zaledio Srbiju! 
 

Zverev je nanizao osam gemova. Dobio je drugi set sa 6:3, potom u odlučujućem napravio dva brejka i onda poveo sa 4:0 pre nego što je Novak uspeo da osvoji gem. To je bilo sve od Srbina, na kraju veliki preokret Nemca za finale Olimpijskih igara, a boriće se za zlatnu medalju protiv Rusa Karena Hačanova.

Šta se desilo, šta se desilo? 

Teško je objasniti šta se danas dogodilo Đokoviću. Delovao je Novak potpuno prazno, nevoljno, isceđeno... Samo je stao posle 3:2 u drugom setu. Potpuno je zakazao, sada, kada je najviše bilo potrebno. Toliko puta smo videli da se vrati, preokrene, oživi kada su ga svi otpisali, ali sada kod Novaka nismo videli čak ni tračak nade da bi mogao da se vrati.

 

Foto: reuters

 

Počeo je meč žestoko, videlo se da je ulog veliki. Sevali su strašni udarci sa obe strane. Nole je prvi bio na testu, već u prvom gemu, ali odličan servis popravio je stvari.

Potom je sačekao šansu, iskoristio grešku Zvereva u četvrtim gemu, napravio brejk, koji je potvrdio na svoj servi,s pa je posla pola sata igre vidio sa 4:1.  

I, to je bilo sve što smo videli od Nemca u prvom setu. Kada ga je načeo prvi teniser sveta, Nemac se totalno raspao, ostao je bez još jednog servis gema, pa je Nole na kraju dobio set sa 6:1.

Prvi teniser sveta je i u drugom setu spasao jednu brejk loptu. Nemac se nekako držao do petog gema, već tada je bio na ivici, nervozan i frustriran, polomio je reket, a Đoković je samo zadao konačan udarac. Napravio brejk i drugom setu za 3:2. 

Foto: reuters

 

Onda je usledio neverovatan pad u igri prvog tenisera sveta. Zverev je u naletu napravio brejk osvojio dva gema bez izgubljenog poena i preokrenuo na 4:3.  Potom još jednom oduzeo servis gem srpskom teniseru, nanizao je Nemac četiri gema, dok je Srbin samo posmatrao šta se dešava i izgubio je set sa 3:6. 

Novak nije ličio na sebe, sada je on bio nervozan, vikao je na svoj boks... Nije uspeo da zaustavi nalet Nemca ni na startu odlučujućeg seta, koji je Zverev otvorio brejkom. Nemac je igrao, a Srbin statirao, kao da je nemo posmatrao šta se dešava nije imao odgovor, pa je Zverev nnanizao osma gemova od drugog seta i poveo 4:1 u odlučujućem.  Nije Đoković imao snage za povratak, Zverev je na njegov servis iskoristio meč loptu.

Foto: reuters

 

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - ALEKSANDAR ZVEREV 6:1, 3:6, 1:6


TOK MEČA 

Treći set

1:6 - Kraj! Novak je izgubio treći gemu setu, a Zveere drugu meč loptu pretvara u pobedu. U finalu će igrati protiv Karena Hačanova.

1:5 - Zverev igrao kao u transu, sve pogađa, čak i Novaku trena sada čudo ovo da preokrene. Servira za opstanak u meču.

1:4 - Konačno je Đoković stigao do gema!

Foto: reuters

 

0:4 - Zverev je potvrdio brejk i sada ima neverovatnu prednost, juri ga pobedi i finalu! Zverev je osvojio osam gemova zaredom.

0:3 - Novak je nervozan a Zverev ga razbija na terenu i dolazi do brejka i velike prednosti. Neviđen pad u igri prvog tenisera sveta, ovo nije normalno.

Foto: reuters

 

0:2 - Šteta, šteta! Gem za Nemca. Imao je Novak bve brejk prilike. Prvo je Nemac servirao 219 na sat, a onda je Novak prilikom sledećeg poena poena, a Zverev je izborio 40:40. Potom je poslao lopticu u aut, pa je Srbin dobio treću šansu za brejk, ni nju nije iskoristio, kao ni četvrtu. 

0:1 - Nemoguće je da se ovo dešava posle onakvog prvog seta! Zverev sve pogađa i dolazi do 40:15 na servis Đokovića koji se lošije kreće. Sada je odigrao ramom i pomogao Zverevu da napravi brejk!

Novak je otišao na pauzu, koji se vratio za samo nekoliko minuta!

Foto: reuters

 

Drugi set

3:6 - Neverovatno! Set za Nemca, a delovalo je na početku da bi Nole mogao do pobede u dva seta. Zverev sada strašno  servira, neverovatno je kako Novak nije mogao da mu parira u ovom setu.

3:5 - Zverev sada igra na sve ili ništa, više rizikuje i to mu se isplatilo. Poveo je 40:15 na serevis Đokovića i napravio novi brjek. Blizu je osvajanja drugog seta, neočekivan razvoj situacije. Mada, jasno je da se Nemac neće predati tek tako.

3:4 - Nemac je potvrdio brejk i opet nije izgubio poen u gemu! Šta god da se dešava s Nobakov bilo bi dobro što pre da se probudi.

3:3 - Kakav šok! Brejk Zvereva sa nulom, neverovatan pad u igri Đokovića.

3:2 - Breeeejk! Samo je bilo pitanje kada će Nole slomiti Zvereva, koji je već bio na ivici živaca.Drugu priliku Srbin pretvara u brejk i sad nema dileme, biće ovaj meč brzo gotov.

- Nole, Nole... - ori se sa tribina. Naravno, nema navijača, dozvoljen je ulaz sportistima a Srbi ima podršku zemljaka.

Foto: reuters

 

2:2 - Besan je Zverev, nemoćan je na terenu pa pokušava da ispovocira Novaka, a onda je razbio reket tokom četvrtog gema, koji dobija Đoković.  

1:2 - Lak gem za Zvereva, ali čelamo brejk u drugom setu.

1:1 - Imao je sada šansu Zverev da uzme servis gem Đokoviću, koji srpski teniser i drugu brejk loptu spasava i dobija gem.

0:1 - Prvi gem u drugom setu pripao je Zverevu nakon što je ubedljivo izgubio uvodni set u meču.

Foto: tanjug/ap

 

Prvi set

6:1 - Demolirao je Novak Zvereva u prvom setu,mada nije tako delovalo na startu meča, ali kada Srbin upali mašinu, melje bez milosti.

5:1 - Načeo je Đoković Zvereva, a sada mu samo preostaje da totalno dotuče rivala. Pravi Đoković još jedan brejk i sada servira za prvi set.

Foto: reuters

Nemoćan je Aleksandar Zverev

4:1 - Delovalo je da će lako Novak potvrditi brejk,imao je 40:15,  ali ne predaje se Nemac, bori se Zverev,  međutim, ne da Srbin servis gem, potvrđen je brejk. 

3:1 - Konačno, počeo je Zverev da greši i Đoković dolazi do 40:15 na servis rivala. Odmah prvu koristi i dolazi do vođstva u setu.

Foto: reuters

 

2:1 - Au kako je počeo meč. Duge razmene, opasni udarci sevaju sa obe strane. Još jedan nezgodan poen za Novaka koji se završava greškom Nemca i sjajnim drop-šotom Srbina. 

1:1 - Lagan prvi gem za Zvereva na startu meča. Nemac opasno servira. Čini se da je Novak oštećenjer je bila dobra lopta, sudija je uzviknuo aut, a glavni rekao da se poen ponovi.

1:0 - Prvi gem u meču pripao je Đokoviću. Nije bilo lako, morao je Novak da se naradi, čak i da spasi jednu brejk loptu. Imao je nekoliko promašaja forhendom, pa je poklonio Zverevu brejk šansu. Ali, servis je popravio sve.

Đoković prvi servira!

Foto: reuters

 


 

09.45 - Đoković i Zverev su na terenu, uskoro počinje meč

09.43 - Ovo je prvi Novakov meč danas , pošto će igrati i polufinale miks dubal sa Ninom Staojanović.

09.34 - Pobednik ovog meča će u finalu igrati protiv Karena Hačanova koji je sa 6:3, 6:3 pobedio Pabla Karenja Bustu.

08.30 - Nadamo se da će NOvak Đoković srušiti negativan rekord koji ima do sada u polufinalima Igara. Izgubio je 2008. godine i potom osvojio bronzu, dok je četiri godine kasnije ostao i bez odličja.

08.28 - Pratite iz Informer.rs polufinalsni meč između Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
rajko

pre 2 godine

Kad na 3:2 u drugom setu počneš da misliš na naredni meč u mixu... protiv ranjene Zveri(ova) Opet ko malo dete postavio prevelike ciljeve na OI... Srećno dečko, volimo te, guraj dalje ti si i dalje naš junak i uvek ćeš biti, potpuno zasluženo Saši svaka čast

Bruka

pre 2 godine

Ovako mogu samo Srbi da urade. Vodi 1:0, pa 3:2, svetski broj jedan i izgubi na Olimpijadi mec? Sramno. Nema opravdanja. Ne volim Federera, Nadala, navijacki, naravno, ali, znas kada bi oni ovo propustili? Nikada. Zato, tesko da ce Novak biti "najbolji svih vremena". Takvima, ovo ne moze da se "desi". Ne, ne, sto bi rekao pokojni Mladen Delic.

Baća

pre 2 godine

Trenutak Noletove slabosti. Kakav je ovo naslov o najboljem igraču sveta? Pa, valjda i on može ponekad da izgubi meč. Nije Nole robot, već čovek i najbolji sportista koga smo ikada imali. Treba ga podržati i u porazu koji je sastavni deo sporta. Pa koliko su puta gubili mečeve Nadal i Federer iako su bili favoriti?

JAPANAC

pre 2 godine

Mnoigo hteo , mnogo započeo, Zverev ga deklasirao!!!

Gordana

pre 2 godine

Desilo se najgore - posle 6:1 3:2 - video je sebe na postolju sa zlatnom medaljom...A Zverev sa prosekom prvog servisa u karijeri oko 60%, u ovom meču odjednom ima 77% prvog servisa. Doping. Zato je i plakao. Lopov.

Zoran

pre 2 godine

Život je to,to je sport, niko ti ne garantuje da ćeš pobediti,porazi su sastavni deo života i sporta.Idemo dalje Nole,nije to ništa,jedna bitka izgubljena,ima još velikih bitaka u tvom životu,ti si najbolji,Srbija se ponosi s tobom,svi znamo da si igrao srcem za Srbiju.Igraj dalje isto onako kao do sada,i biće još puno radosti za sve nas,voli te Srbija!

Joyce

pre 2 godine

Ne tuguj Nole. Nema te medalje koja može da umanji našu ljubav prema tebi. Nole mi te volimoooooooo...

Kaya

pre 2 godine

Razočarana sam, do bola.. Mogu misliti kako je njemu.. Bedak u fulu..

Pera

pre 2 godine

Dobro, pa šta? Jednostavno imao je loš dan i to se može dogoditi i najboljem na svetu. Ima dana za megdana. Živeo Nole !!!!!

milos44

pre 2 godine

Bez publike je nula, kad nema nikoga sa kim bi se svađao...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane
Politika

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane

Slučajnosti u politici postoje, ali su retke. Svakako ređe nego li u drugim oblastima života. Zdravko Ponoš je možda slučajno i postao narodni poslanik, ali njegova poslednja aktivacija i napadi na vojsku sasvim sigurno nisu slučajni, istakao je ministar odbrane Miloš Vučević.

19.03.2024

10:19

TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)
Live TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)

Francuska je primila znanju rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske. Prema oceni francuskog diplomatskog resora, izbori su protekli s nizom neregularnosti, a Pariz je izrazio žaljenje zbog odsustva posmatračke komisije OEBS-a. Ministarstvo inostranih poslova Francuske je navelo da "nikada ne priznaje" rezultate izbora u Rusiji. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su književnici dr Radovan Kalabić i Igor Ivanović.

19.03.2024

10:00

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59