• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.07.2021

10:55 >> 09:21

NIŠTA OD BRONZE ZA SRBIJU! Borio se Novak kao lav, ali nije imao snage i ostao je bez medalje!

reuters

Tenis

NIŠTA OD BRONZE ZA SRBIJU! Borio se Novak kao lav, ali nije imao snage i ostao je bez medalje!

Podeli vest

Nažalost, Novak Đoković nije uspeo da se oporavi posle dva poraza u dva polufinala, singlu i miksu, pa je poražen i u borbi za bronzanu medalju od Pabla Karenja Buste 4:6, 7:6, 3:6 posle dva sata i 47 minuta

Imao je Nole šanse, ali ih nije koristio, spasio meč loptu u drugom setu, izborio izjednačenje, ali je nastavio da greši i poklanja gemove rivalu, pa je Španac nakon tri seta savladao prvog tenisera sveta i domogao se bronzane medalje.

Novu šansu da stigne do medalje imaće uskoro, u miks dublu, u paru sa Ninom Stojanović. Protivnici su Australijanci Pirs i Barti.

Delovalo je Novak nevoljno, istrošeno, iscrpljeno, nije imao snage, a sve to je kažnjavao Španac. Imao je naš as na početku meča tri brejk šanse, koje nažalost nije iskoristio pa je usledila kazna.

Foto: reuters

 

Busta je napravio brejk bez izgubljenog poena u petom gemu, koji je sačuvao do kraja seti koji je dobio sa 6:4. Nole je imao svoje šanse, a bilo je očigledno da se nije oporavio od šoka, da i dalje razmišlja o porazu od Zvereva, jer u normalnim okolnostima Nole to ne propušta. Pet brejk šansi je imao u prvom setu i nijednu nije iskoristio. 

Žestoka borba viđena je u drugom setu, nije bilo čak ni prilike za brejk pa je odluka pala u taj-brejku. Nole je bolje otvorio početni gem poveo je sa 4:1. Ali, dozvolio je Špancu da se vrati, imao je Busta i meč loptu. 

Foto: reuters

 


Na sreću nije mu dozvolio Novak da je iskoristi, zaigrao je Srbin bolje u finišu taj-brejka koji je dobio sa 8:6, set 7:6 i izjednačio na 1:1.

Mogao je Đoković brejkom da otvori odlučujući set, ali je i ovog puta kao i tokom celog meča propustio priliku pa je bacio posle toga reket na tribine. Već u narednom gemu Busta ga je kaznio, oduzeo mu servis gem, a onda i poveo 3:0. Bilo je tada jasno da je Španac bliži medalji. Sačuvao je vođstvo do kraja, mada ga je Novak namučio na meč lopti, pošto je spasio tri, ali Španac se na kraju domogao srebrne medalje.

Foto: tanjug/ap

 

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - PABLO KARENJO BUSTA 4:6, 7:6, 3:6

 

TOK MEČA

Treći set

3:6 - Kraj! Pobeda Španca!

3:5 - Ekspresan gem Novaka, ali sada mora da napravi brejk. 

2:5 - Sve manje nade, Novak se muči, jedva se kreće, Španac pred pobedom.Novak servira za ostanak u meču

2:4 - Smanjuje Novak prednost Španca ali i dalje juri minus od jednog brejka.

1:4 - Rutinski gem za španskog tenisera koji juri ka pobedi i medalji!

1:3 - Novak osvaja prvi gem u trećem setu.

0:3 - Potvrdio je brejk Španac i sada je blizu medalje. Besan je Novak Đoković, Španac je opet pogađao linije ... Nole je opet uništio reket a Špancu nije jasno kako nije kažnjen Srbin.

 

 

 

 

0:2 - Dok Novak ne koristi svoje šanse, Španac s druge strane ne propušta poklone. Napravio je brejk i ima prednost u odlučujućem setu.

0:1 - Šteta, šteta! I na startu trećeg seta je Novak imao brejk loptu, ali neće se Španac tek tako predati. Posle jedne prkockane šanse Nole je toliko bio ljut da je bacio reket na tribine. Na sreću  nije dobio ni opemenu Srbin. Gem je pripao Špancu posle 16 minuta igre.

Foto: reuters

 

Drugi set

7:6 - Sa tri mini brejka počeo je odlučujući gem,ali je Novak poveo sa 4:1. Međutim, i ovog puta je prokockao prednost pa je Španac stigao do 4:4. Potom je Novak spasio meč loptu za 6:6 a onda iskortistio set lotu i izjednačio na 1:1.

6:6 - Odluka će pasti posle taj-brejka!

6:5 - Idemo Nole! Ubeldjiv gem našeg asa, ni sada nije izgubio poen. Nadamo se da će Đoković izvoriti odlučujući set.

5:5 - Opet egal, nema brejk lopte ni posle desetog gema u drugom setu.

Foto: reuters

 

5:4 - Ajmo Nole! Drama u finišu seta, Đoković vodi, ali još nismo videli brejk.

4:4 - S druge strane rutinski gem Španca za novo izjednačenje

4:3 - Umesto asa za vođstvo 4:3, morao je Novak ponovo da servira zbog čelendža Španca. Na sreću nije ga to poremetilo, osvaja gem.

3:3 - Novi egal u drugom setu, jedna i drugi drže svoj servis! Imao je Novak 30:15 na servis Španca, potom je bilo i 40:40, ali nije uspeo da dođe do brejka. Šteta!

Foto: reuters

 

3:2 - Vodi prvi teniser sveta ali i dalje čekamo brejk u drugom setu.

2:1 - Možda je ovo znak da se Đoković vraća u meč, gem za Novaka sa nulom.

1:1 - Lak gem i za Bustu koji poravnava rezultat u prvom setu. 

1:0 - Siguran je bio Đoković na svoj servis. Vodi 1:0 u drugom setu

Foto: reuters

 

Prvi set

4:6 - Neverovatno! Novak je poptuno van igre. Opet je imao šansu za brejk, poveo je 40:15 na servis Španaca, ali sve je prokockao, vratio se u gem a onda iskoristio set loptu. 

4:5 - Dve brejk i set lopte imao je sada Busta, ali je Novak konačno odigrao dobro kada je bilo potrebno i ostao u setu.

3:5 - Ne popušta Busta, i ovaj gem osvaja bez drame, smao jedan poen je Đoković uspeo da dibije na servis rivala.

Foto: reuters

 

3:4 - Uspeo je Novak da zaustavi razmahanog Španca i zaustavi njegovu mini seriju.

2:4 - Novi lagan gem za Bustu koji je potvrdio brejk i povećao prednost u prvom setu.

2:3 - Brejk Španca! Posle propuštene tri brejk šanse Novaka, Španac to kažnjava i uzima našem asu servis gem za prednost u prvom setu. Da sve bude gore, Novak nije uspeo da osvoji ni poen u ovom gemu.

2:2 - Opet je Novak imao brejk loptu, ali je Španac ponovo uspeo da odigrao sjajno pod pritiskom, pa novo izjednačenje!

Foto: reuters

 

2:1 - Novi gem Novaka na njegov servis. Nije lako teniserima na terenu, izuzetno je vruće u Tokiju, hlade se sa kesama leda.

1:1 - Šteta, imao je Đoković dve brejk šanse u ovom gemu, ali je Španac uspeo da pronađe rešenje i uzme prvi gem.

1:0 - Dobro počinje Novak Đoković borbu za bronzu, lak prvi gem za našeg asa.

Počeo je meč! Đoković prvi servira!

Novak i Busta se zagrevaju, meč počinje za nekoliko minuta.

Foto: tanjug/ap

 

 

06.49 - Srbinm i Španac su do sada odigrali pet mečeva. Busta je dobio samo jedan, ako može tako da se kaže, kada je Đoković prošle sezone eliminisan i šesnaestini finala Ju Es opena, jer je slučajno lopticom udario linijskog sudiju.

06.45 - Pratite uz Informer.rs uživo meč Novaka Đokovića i Pablo Karenjo-Buste koji se bore za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 2 godine

BOL I ZAL ALI TO JE SPORT...ZALI VECINA SRBIJE OSIM SMRADOVA KOJI SE RADUJU TVOM PORAZU.LJUBORA NA COVEKA KOJI OD SRBIJE NIJE DOBIO AMA BAS NISTA A ZAUZVRAT DAO CELOG SEBE.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija