• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2021

15:04

NEVEROVATNO! Da li je moguće? Novaku se ovo nije desilo od 2017. godine!

Tanjug/ap photo

Tenis

NEVEROVATNO! Da li je moguće? Novaku se ovo nije desilo od 2017. godine!

Podeli vest

Novak Đoković je ove godine osvojio tri grend slema i juri Kalendraski slem

Prvi teniser sveta pobedio je na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu, a ukoliko osvoji i Ju Es open ispisaće istoriju. 

Sve četiri grend slem titule u istoj godini kod muškaraca niko nije uspeo da osvoji još od 1969, a u konkurenciji dama od 1988. godine. “Kalendarski grend slem“ mogao bi da se dogodi posle 52 godine. 

Foto: Tanjug/ap photo

 

Kod muškaraca Don Badž 1938. i Rod Lejver 1962. i 1969. godine su uspeli da osvoje sva četiri velika trofeja u jednoj sezoni. Malo ko je od tada uspeo da dođe  blizu takvog uspeha. Ove godine Novak Đoković je trijumfom na Vimbldonu stigao nadom ak cilja.

Ali, interesantno je da Novak ove sezone nije osvojio nije dan masters trofej.

Indijan Vels zbog pandemije nije odigran, u Majamiju je pobedio Hubert Hurčak, potom u Monte Karlu Stefanos Cicipas, pa Aleksandar Zverev u Madridu, a u Rimu Rafael Nadal. Videćemo ko će u Torontu, na kom neće biti Novaka Đokovića, Sinsinatiju, Šangaju i Parizu do kraja godine. 

Foto: Tanjug

 

Doduše, Novak je početkom godine i rekao da će mu u fokusu biti najveći turniri. Poslednji put kada Novak nije osvojio masters bilo je 2017. godine, kada je muku mučio sa povredom. Pre toga davne 2010. godine.

Nole ima 36 masters trofeja u karijeri, a najviše ih je osvojio 2015. godine, tada je slavio u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu, Rimu, Šangaju i Parizu.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija