• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.08.2021

23:17

Novak ZAGRMEO pred US Open! To bi mi bio najveći uspeh u karijeri

Tanjug/AP

Tenis

Novak ZAGRMEO pred US Open! To bi mi bio najveći uspeh u karijeri

Podeli vest

Predstojeći US Open igra se od 30. avgusta do 12. septembra, a na njemu će Novak Đoković pokušati da ispiše istoriju

Najbolji teniser planete na poslednjem grend slemu sezone ima priliku da ostvari dupli uspeh. Prvi je da prestigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju titula na najvećim turnirima, gde sva trojica za sada imaju po 20, a drugi je šansa da napravi kalendarski Grend slem.

Novinare u Njujorku je zanimalo da li bi baš kalendarski Grend slem bio najveći uspeh u Novakovoj karijeri.

To je lako pitanje. Da, bio bi. Znam da je velika prilika preda mnom u Njujorku, gde sam tokom godina igrao dobro. Publika se vraća na stadion. Jedva čekam. Motivisan sam da igram najbolji tenis. Ali, idemo udarac po udarac. Sanjam da osvojim Slem kojim bi kompletirao kalendarski. Znam kako da mentalno uravnotežim stvari sa velikim očekivanjima. Moje učešće ovde, bez Rodžera i Rafe... Oseća se to. Ali bez obzira na njihovo odsustvo, još uvek su tu kvalitetni teniseri, poput Zvereva, Medvedeva, Cicipasa, to su tri glavna pretendenta. Grend slem je Grend slem - rekao je prvi reket sveta.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković slavi pobedu u finalu US Opena 2018. godine

Potom je odogovorio i na pitanje kada je shvatio da je moguće doći do uspeha koji nije viđen 52 godine.

Nakon što sam osvojio prvi Slem u Australiji (smeh). To je moj najuspešniji Grend slem. Rolan Garos je za mene najveća prepreka. Drugi put u karijeri sam osvojio ove godine. Nakon što sam osvojio, pomislio sam: ’U redu, nemam mnogo vremena za pripreme za Vimbldon, za travu’. Šanse na Vimbldonu su mi svakako veće nego na Rolan Garosu. Da, to bi bio trenutak kada sam pomislio da je to moguće - poručio je Đoković.

Novak pohod ka istorisjskom trofeju u Njujorku počinje protiv kvalifikanta, pa još uvek zapravo ne zna ime prvog rivala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija