• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2021

16:08

NOVAK ISKREN DO KOSKE! Pokušavaju da UMANJE MOJE REZULTATE! Porede ih sa uspesima drugih igrača...  Evo ZAŠTO nije bilo pozdrava POSLE MEČA!

USA Today

Tenis

NOVAK ISKREN DO KOSKE! Pokušavaju da UMANJE MOJE REZULTATE! Porede ih sa uspesima drugih igrača... Evo ZAŠTO nije bilo pozdrava POSLE MEČA!

Podeli vest

Novak je na put ka istoriji krenuo pobedom nad mladim Dancem Holgerom Runeom u četiri seta, 6:1, 6:7 (5), 6:2, 6:1

Na kraju meča, najbolji teniser sveta, Novak Đoković, u razgovoru sa srpskim novinarima, otkrio je  kakvi su mu utisci...

Foto: USA Today

 

- Situacija je ove godine neobičnija. Potrebno mi je malo vremena na terenu da se uhodam, uigram, da pronađem ritam igre i tempo koji je krasio moju karijeru i na US Openu. Znam da moram bolje i da će biti bolje, krenuo sam dobro, u prvom setu, imao i brejk u drugom za 4:3. Međutim, servis me je nekako napustio, imao sam slab procenat, uopšte nisam mogao da nađem prvi servis i dosta je bilo neiznuđenih, nekarakterističnih grešaka. Malo sam se usporio, on je imao podršku publike koja ga je nosila. Mlad je, bio je motivisan i to je rezultiralo izgubljenim drugim setom. Treći i četvrti, teško je pričati o tome, on je bio oštećen sa tim grčevima koji su ga snašli. Ali dobro, idemo dalje. Možda je bolje u prvom meču izgubiti set i osetiti možda te neke trenutke koji nisu idealni kako bi i zvanično na neki način ušao u turnir. Činjenica da nisam imao mečeve pred US Open, to mi možda fali, ali igrao sam na tvrdoj podlozi u Tokiju. Doduše u potpuno drugačijim uslovima i okolnostima, pa sam napravio tu malo veću pauzu jer mi je stvarno bila potrebna, da napunim baterije, da bih fizički i psihički mogao da iznesem ovaj US Open sa važnošću i svim onim što je predamnom kao prilika - kaže Đoković.

Foto: USA Today

 

Poznato je da će Novakov protivnik u drugom kolu biti Holanđanin Talon Grikspor, 121. na svetu, on je iznenadio Nemca Jana-Lenarda Štrufa.

- Što se tiče narednog protivnika, ne znam mnogo o njemu. Nikada nisam igrao protiv njega, danas sam ga prvi ili drugi put gledao kao igra, malo sam gledao njegov meč sa Štrufom. To jeste iznenađenje, mislio sam da će Štruf da izađe kao pobednik, ali eto, moraću da uradim domaći zadatak i analizu i da se spremim dobro.

Novak je objasnio kako vidi činjenicu da se o njegovom uspehu iz 2015. i 2016. godine, kada je vezao sva četiri slema u stranim medijima ne pridaje dovoljno pažnje.

Foto: USA Today

 

- Ne znam šta da kažem, da li moji uspesi dobijaju onu pažnju, onu vrstu slavljenja ili prihvatanja od strane medija, ljudi u tenisu koji možda imaju neki drugi igrači... Opet, zahvalan sam na činjenici da se bavim sportom koji volim i da sam uspešan u njemu. Zabeležio sam mnoge istorijske rezultate do sada, znam ko sam i šta sam, šta sam postigao, tako da to ne može niko da mi oduzme, u bilo kom pogledu, iako pokušavaju da umanje ili porede sa nekim uspesima drugih igrača, na neki način koji njima odgovara. To me uopšte ne uzbuđuje, imam svoj put, gradim svoju životnu priču!

Srbin je objasnio  i zašto je izostao tradicionalan pozdrav na kraju meča.

- Što se tiče pozdrava, videli ste kakav je bio treći i četvrti set, teško je bilo proslavljati u tom nekom momentu. Nisam osetio da je trenutak pošto je dečko bio jako povređen - zaključio je Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirjana

pre 2 godine

Razumemo da znas ko si i sta si.Ali ne razumemo jedno:Dali te svi na svetu mrze zato sto si Srbinili je u pitanju nesto drugo..Ti Novace objasni.Da nije mozda u pitanju tvoje ponasanje.Srbija ti svadbu u Crnoj gori oprostila ali drugi nece da oproste tvoje mangupiranje.

Raki

pre 2 godine

Mirjana Svi zapadnjaci u eri Dz.Mc Roa tenisera, nikada nisu nista pisali niti kritikovali SVOGA a on je divljao po celom svetu i zaista DIVLJAO zato jer je njihov ,Zato ne talasaj ako ti se NDJ ne svidja , Dali si ti od onih "tudje je i sirce slatko " sto bi rekao Prof Cirjakovic ima dosta Autosovinista u zemlji Srbiji Srbin razmisli malo !!!!!!!!!!!!!!!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija