• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2021

23:29

ŠUO NOVAKA U NJUJORKU! Gubio, poklanjao gemove, zabavljao navijače i plasirao se u osminu finala Ju Es opena!

Tanjug/AP

Tenis

ŠUO NOVAKA U NJUJORKU! Gubio, poklanjao gemove, zabavljao navijače i plasirao se u osminu finala Ju Es opena!

Podeli vest

Novak Đoković je u osmini finala Ju Es opena pošto je posle preokreta pobedio Keija Nišikorija 6:7, 6:3, 6:3, 6:2 posle tri sata i 35 minuta igre

Nije bilo lako, ali nekako smo navikli u poslednje vreme da prvi teniser sveta prvo da prednost rivalima, što im ne bude od velike pomoći. Đoković onda ubaci u šestu brzinu, poput mašine samelje protivnike i trijumfuje nakon prekreta. U osmini finala Đokovića čeka bolji iz duela Broksbi – Karacev.

Novak nervirao navijače

Novak je sporo krenuo, odigrao je katastrofalan prvi set koji je izgubio nakon taj-brejka i 64 minuta igre.  Već u drugom gemu je prokockao dve brejk šanse, Japanac je to kaznio, uzeo mu je servis gem i poveo sa 4:2.

Foto: Tanjug/AP Photo

Novak Đoković u osmini finala

Nije naravno Srbin paničio, uzvratio je u osmom gemu i izjednačio na 4:4. Međutim, nastavio je da srlja iz greške u grešku, Nišikori je to znao da iskoristi, prvo se domogao taj-brejka, a onda i seta posle velike borbe.

 

Foto: Tanjug/AP

Kei Nišikori


 
Nije briljirao mnogo ni u drugom setu Novak, ali dovoljno da dobije i vrati se u meč. I dalje je delovao Nole pasivno, nije se dobro kretao, delovao se nezadovoljno... Ali, bio je miran, napravio je dva brejka, spasio čak sedam brejk šansi, a iskoristio prvu set loptu za 6:3 i vratio meč na početak. 

Ludnica u trećem setu

U trećem setu smo videli ludnicu. Nole je napravio brekjk i bez mnogo problema došao do 4:1, a onda je sve prosuo. Prokockao je 40:0 na svoj servsis, poklonio je gem Japancu i vratio ga u set - posto je smanjio na 4:3.

Foto: Tanjug/AP

 



Ali, već u narednom gemu Srbin se iskupio, odmah uzeo servis Nišikoriju, a onda prepoznatljivim urlikom proslavio osvajanje seta i prekret u meču od 2:1.

 

 


U četvrtom setu je otpor Japanca slomio u petom gemu, potom poveo sa 4:2, napravio još jedan brejk i zapečatio sudbinu Nišikoriju.

 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

  

NOVAK ĐOKOVIĆ - KEI NIŠIKORI  6:7, 6:3, 6:3, 6:2

 

TOK MEČA

Četvrti set

6:2 - Kraj! Pobeda Novaka Đokovića za plasman u osminu finala ju Es opena!

5:2 - Ovo je kraj, Nole ima dva brejka prednosti! Gem ga deli od trijumfa!

4:2 - Lak gem za Srbin, potvrđen brejk i prednost!

3:2 - Brejk! Slomio je Đoković otpor Nišikorija u četvrtom setu i možda napravio odlučujućim korak u setu ka pobedi u ovom meču.

2:2 - Lak gem i za prvog tenisera sveta za novo izjednačenje!

1:2 - Novi gem za Nišikorija koji vodi u četvrtom setu!

1:1 - Egal na startu četvrtog seta, mada je Đoković imao brejk šansu u prvom gemu. Šteta što je nije iskoristio.

 

 

Treći set

6:3 - Potvrđen brejk i stavlja tačku Đoković na treći set, preokrenuo je i vodi u meču sa 2:1

5:3 - Dobro je! Odmah je Novak uzvratio posle onog neverovatnog gena napravio brejk i vratio prednost. 

4:3 - Katastrofa! Japanac pravi brejk mada nije talo delovalo na startu ovog gema ali je Nole kumovao greškama i više nema prednost u trećem setu! Imao je Novak 40:0 na svoj servis a onda sve uprskao , Japac koristi drugu šansu i vraća se u set!

4:2 - Dolazi Kei do drugog gema u setu ali Nole i dalje ima prednost brejka.

4:1 - Eksplodirao je Novak i sada će teško Kei da ga zaustavi, hita Srbin ka trećem setu.

Foto: Tanjug/AP

 

3:1 - Sjajno! Lagan brejk Đokoviča, Nišikori sada ništa nije mogao, Novak je odigrao strašan gem!

2:1 - Još jedan dobar gem Đokovića, mada je Nišikori preti, ali Srbin siguran.

1:1 - Preživeo je Japanac ovaj gem iako je Novak imao brejk šansu! Nole je u jednom momentu tokom gema pao, ali na sreću bez posledica. Izjednačenje!

1:0 - Au kakav pogled Novaka na startu trećeg seta. Ovo znači samo jedno - Kei se neće dobro provesti-
 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Drugi set

6:3 - Brejk Đokovića, dobija naš as set i vraća meč na početak. Teško će se Nišikori oporaviti imao je čak sedam prilika u ovom setu za brejk ali nijednu nije iskoristio.

 

 

5:3 - Gem sa Keija koji je smanjio na 4:3, ali Japanac polako posustaje. Ovako melje Nole svoje rivale, ovaj meč traje skoro dva sata a tek je drugi set, a naš as dobija gem sa nulom i povećava prednost.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

4:2 - Novak izluđuje svoje navijače i Nišikorija. Opet je Đoković bio na testu, Japanac je sada imao dve brejk šanse, ali ni ovog puta nije uspeo da slomi otpor prvig tenisera sveta.

3:1 - Ovo je bilo jedva! Potvrdio je Novak brejk ali posle velike borbe i nakon što je spasio čak pet brejk lopti! Izdržao je opasan nalet Japanca! Ovo će definitivno biti veliki test za Đokovića, samo da položi naš as.

2:1 - Evo ga! Brejk Đokovića i urlik na Artur Ešu koji je rezbudio i navijače! Na tribinama je i Jelena supruga prvog tenisera sveta.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

1:1 - Uzvraća Srbin, prvi gem sa nulom u drugom setu prvog tenisera sveta. Miran je Novak, ne bi se reklo da je zabrinut pose gubitka prvog seta.

0:1 - Ne popušta Kei, nastavlja gde je stao u prvo i dobija prvi gem u drugom setu!
 

Prvi set

Katastrofalan set za našeg asa, napravio je čak 20 neiznuđenih grešaka. Nije moglo gore!

6:7- Novak je nastavio da srlja iz greške u grešku a Nišikori to Koristi i dobija prvi set posle taj-brejka. Do devetog poena u taj-brejku nije bilo mini-brejka, a onda je Novak pogrešio na mreži i na kraju set je pripao Japancu.

Foto: Tanjug/AP

 

 

6:6 - Gledaćemo ipak taj-brejk u prvom setu!

5:5 - Ali, ne podaje se ni Japanac, neće odustati bez velike borbe. Novo izjednačenje u setu.

5:4 - Sada furiozan gem prvog tenisera sveta koji postavlja stvari na svoje mesti. Navijači su oduševljeni.

4:4 - Ovo smo čekali! Požurio je Nišikori na svom servisu, pa pogrešio i poklonio Đokoviću 30:0 . Nole je potom došao do brejk šanse, koju ovog puta koristi i vraća se u set.

3:4 - Novi lak gem Novaka na servis gem.

Foto: Tanjug/AP

 

2:4 - Odoleva Kei, opet je prvi teniser sveta imao šansu za brejka, ali sačuvao je Japanac servis gem i ovog puta.

2:3 - Novak smanjuje minus, ali je brejk i dalje na strani Japanca!

1:3 - Potvrđen brejk, Japanac je potvrdio prednost.

1:2 - Kei je sada uzvratiom pa je poveo 40:0 na servis prvog igrača planete. Nije iskoristio prvu šansu, ali zato drugi pretvara u brejk i dolazi do prednosti.

1:1 - Šteta, šteta! Imao je naš as odmah dve brejk šanse, ali je Nišikori uspeo da pronađe rešenje i izvuče se nekako iz problema i dpobije gem za izjednačenje u drugom gemu.

1:0 - Prvi teniser sveta ekspresno osvaja prvi gem u meču, samo jedan poen je izgubio na startu naš as.

Počeo je meč!

19.40 - Trebalo bi uskoro na teren da izađu Đoković i Nišikori, pošto je Sakari sa 6:4, 6:3 pobedila Kvitovu u brzo završila posao.

 

 

19.16 - Poslednja četiri puta kada su se njih dvojica sastajali na grend slemovima, Novak ne samo da je  pobeđivao, već i osvajao te grend slemove. Bilo je tako u Australiji 2019, na US openu i Vimbldonu 2018. i u Australiji 2016. godine. 

18.55 - Nole igra za 24.uzastopni trijufm na grend slem turnirima ove godine.

18.45 - Novak je upisao 15 uzastopnih pobeda protiv Nišikorija, niz koji traje skoro sedam godina, Ali, Japanac je Đokovića jednom već šokirao na US openu. U polufinalu 2014. godine, kada je slavio 3:1.

18.44 - Pratize uz Informer.rs meč trećeg kola Ju Es opena između Novaka Đokovića i Keija Nišikorija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija