• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.09.2021

08:37

NOVAK IMA ONAJ POGLED PRED KOJIM SVE STRELJA! Poslao je rivalima opasnu poruku!

USA Today

Tenis

NOVAK IMA ONAJ POGLED PRED KOJIM SVE STRELJA! Poslao je rivalima opasnu poruku!

Podeli vest

Novaka Đokovića u osminu finala US Opena čeka malo poznati Amerikanac Dženson Bruksbi

Prvi teniser sveta je u trećem kolu bio bolji od Keija Nišikorija sa 3:1 posle preokreta, a u ponedeljak ga čeka 99. teniser sveta.

Do sada nisu igrali, jasno je da će Novak imati i publiku protiv sebe, Amerikanci će navijati za zemljaka. Ali, naš as pun samopouzdanja čeka naredni izazov. Novak je na konferenciji za medije posle meča sa Nišikorijem bio sasvim jasan.

Novak puca od samopozdanja

Poslao je ozbiljnu poruku rivalima, stavio je jednu ruku na Kalendarski grend slem i teško će neko da mu pomrsi račune. Jasno je da bi svi rado da zaustave Đokovića na putu da postane protiv igrač od Roda Lejvera sa sva četiri grend slema u sezoni. Nadaju se da bi oni tako mogli da ispišu istoriju, ali kada Nole ima "onaj pogled" koji je video i Nišikori, jasno je da će nemilordno zgaziti sve što mu se nađe na putu.   

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Prilično umem sebe jasno da zamislim da pobeđujem na svakom gren slemu na kojem učestvujem. Imao sam sreću da imam dosta uspeha, 20 titula, ali i dosta finala i polufinala - kazao je Novak, a potom se setio 2016. godine.

-  Međutim, svakako je u posebnom sećanju 2016. kada sam vezao sva četiri u nizu i prvi put osvojio Rolan Garos. Jer ja sam počeo na šljaci i odrastao na njoj i on je mnogo poseban za mene. Kada sam i ove godine osvojio imao sam sličan osećaj kao i tada. Posle je sledio Vimbldon, znao sam da imam dobre šanse na travi jer sam prethodna dva puta slavio. A posle Vimbldona došao sam ovde i mislim da imam dobre šanse. Samim tim što sam još na turniru. Ali moram da razmišljam meč po meč.

Priznao je Nole da je mač sa Nišikorijem bio ozbiljan izazov.

– Teška borba. Najteži meč do sada za mene na turniru. Na prva dva meča sam se osećao dobro, ali brzina Nišikorijevih loptica jednostavno je bila veća. Stajao je blizu linije, nije mnogo promašivao i igrao je sjajno. Terao me je da izađem iz zone komfora. Ali kada sam se adaptirao na sve to osećao sam se bolje. Servirao sam bolje i to kada mi je trebalo. Sve u svemu bio je to visok nivo tenisa. Mnogo sam radio za pobedu, što mi je veoma drago, jer je veliko zadovoljstvo otići sa terena posle pobede nad teniserom koji je veoma dobro igrao.

 


Đoković je pričao i o tome po čemu bi voleo da ga pamte.

– U prvom redu da sam ostavljao srce na terenu, da sam inspirisao igrače da budu bolji i da napreduju i da veruju u sebe još više. Veoma sam strastven po pitanju dece i ranog obrazovanja u detinjstvu. Moja fondacija je na to posebno fokusirana u poslednjih 15 godina. Trudim da živim po istinskim vrednostima poput poštovanja i zahvalnosti, cenjena trenutka i činjenice da se bavim sportom koji mnogo volim i u kojem sam veoma uspešan. Nažalost, malo ljudi može to da kaže.

Srpski teniser je rekao da "ništa ne uzima zdravo za gotovo".

- Patiš, putuješ stalno, pa šta je sledeći izazov, šta je sledeći turnir koji moraš da osvojiš... Teško je nekada ove stvari u tenisu posmatrati iz ptičje perspektive jer sam previše uključen u dešavanja na terenu - i želim još mnogo toga da napravim na terenu - dodao je srpski teniser.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mina

pre 2 godine

Samo da ne pretera sa pucanjem "samopouzdanja"pošto kad pretera posle puca od plakanja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija