• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2021

07:22

BRUTALNI NOVAK POSLE PREOKRETA DEMOLIRAO BERETINIJA I UTIŠAO PUBLIKU! Srbin dva koraka do ISTORIJE!

Tanjug

Tenis

BRUTALNI NOVAK POSLE PREOKRETA DEMOLIRAO BERETINIJA I UTIŠAO PUBLIKU! Srbin dva koraka do ISTORIJE!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Italijana Matea Beretinija 3-1 (5:7, 6:2, 6:2, 6:3) i plasirao se u polufinale US Opena, gde ga čeka Aleksandar Zverev

Prvi reket sveta, Novak Đoković, je ponovo izgubio prvi set protiv Beretinija, kao i u finalu Vimbldona, ali je opet pokazao da mu nema ravnog na planeti kada je mentalna snaga u pitanju! Preokrenuo je meč, stigao do pobede i u polufinalu će pokušati da se osveti Nemcu Aleksandru Zverevu, četvrtom teniseru sveta koji je sprečio Noleta da dođe do zlata u Tokiju!

Na početku meča Đoković je morao da pokuša da neutrališe brejk loptu u prvom gemu, koji je trajao čak osam minuta. Došao do 0:30, ali onda je sjajni Italijan krenuo da servira preko 210 km/h i Nole nije imao šansu!

Foto: Tanjug

 

Najduži je bio šesti gem, koji je trajao 12 minuta. Đoković je propustio dve brejk lopte i ponovo se dobrim servisima Beretini dopao publici koja je jedva dočekala da ga podrži protiv Srbina! Sedmi gem je bio uzbudljiv. Publika je tokom poena ponovo vrištala, na udarce Đokovića imali su reakcije, što se nije svidelo najboljem teniseru sveta, koji im je posle jednog osvojenog poena poručio da ih ne čuje.

Foto: Tanjug

 

Posle 42 minuta borbe u šest gemova, usledilo je nekoliko poprilično lakih gemova za obojicu i došli su do 5:5! Đoković je iznenađujuće pao u gemu, a Italijan je napadao iz forhenda, igrao sjajno i stigao do brejk lopte koju je iskoristio. Servirao je za vođstvo i imao 40:0, Đoković je uzeo tri poena zaredom i vratio se na 40:40, ali to je bilo to. Beretini je osvojio 12. gem i dobio prvi set 7:5! Publika je bila u transu i verovatno je i sam rival Srbina pomislio da je vreme da pobedi čoveka koji kuca na vrata istorije...

Italijan se umorio posle borbe u prvom setu i servis mu je u drugom setu stao, a Đoković je podigao nivo igre! Kontrolisao je ritam meča, sve pogađao i ubrzo došao do brejka. Pri rezultatu 2:1 je brejkovao Beretinija i lako overio brejk za brzinskih 4:1.

Foto: Tanjug

 

U narednom gemu, Beretini se izvukao od 0:40 fantastičnim servisima. Uspeo je da spasi tri vezane brejk lopte, ali tu nije bio kraj. Imao je Đoković još dve brejk lopte, napravio je dve greške, a onda je Beretini servisima preokrenuo gem i ostao u setu.

Đoković je zatim odservirao za 5:2, pritisnuo Beretinija koji je servirao za ostanak u setu i od 0:30, Novak osvaja tri vezana poena i dolazi do brejk i set lopte. Iskoristio je svetski broj jedan i došao do izjednačenja.

Nastavio je Novak seriju gemova i u trećem setu. Pošto je lako osvojio gem na svoj servis, pritisnuo je Beretinija i odmah napravio brejk na startu trećeg seta.

Foto: Tanjug

 

Potvrdio je brejk osvojivši gem sa nulom i to je bio peti uzastopni osvojeni gem.Beretini je uspeo da prekine Đokovićevu seriju u četvrtom gemu, ali je morao da se pomuči jer je spasao brejk loptu. Ponovo su servisi priskočili u pomoć.

Šesti, slobodno možđemo reći maratonski gem, koji je mogao da reši set, pripao je Beretiniju! Đoković je igrao odlično, imao je brejk loptu na drugi servis Beretinija, ali je odigrao vrlo loš bekhend. Italijan je preokrenuo i smanjio na 4:2. U sedmom gemu. Srećom po Novaka, servis je proradio u ključnom trenutku – brejk lopta je "izbrisana", gem je preokrenut i došao je do 5:2. I onda ponovo Đoković pravi pritisak na servis Beretinija kada je servirao da ostane u setu.

Foto: Tanjug

 

Brzo stiže Novak do 0:40, fantastičnim udarcima i vinerima i dolazi do tri brejk i set lopte. Koristi drugu i dobija set 6:2. Na startu četvrtog seta, preslikana priča – Novak lako uzima svoj prvi servis gem, pa pravi pritisak na servis Beretinija.

Đoković je iskoristo je prvu brejk loptu u drugom gemu četvrtog seta i 16. u meču i odmah napravio brejk. Lako ga je potvrdio i došao brzo do 3:0.

Srbinu je sredinom četvrtog seta ponovo publika pravila problem, ali Đoković ih je ućutkao, kako samo on zna!  Sada ga čeka Zverev i osveta koju Novak silno želi!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija