• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2021

10:31

NOVAK JE STENA, NESREĆNI RUS NE ZNA ŠTA GA ČEKA! Volim mečeve od 5 setova, što duže traju - osećam se bolje!

USA Today

Tenis

NOVAK JE STENA, NESREĆNI RUS NE ZNA ŠTA GA ČEKA! Volim mečeve od 5 setova, što duže traju - osećam se bolje!

Podeli vest

Novak Đoković je najbolji teniser ikada, a šansu da to definitivno potvrdi imaće u nedelju, kada prvi teniser sveta igra sa Danilom Medvedevom u finalu Ju Es opena

Prvi teniser sveta juri rekordni 21. grend slem i Kalendarski slem. Ako pobedi, staće rame uz rame sa Lejverom (1962. i 1968. godina), Donom Badžom (1938) i Štefi Graf (1988).

- Ostao je još taj jedan meč. Ulažem sve. Idemo. Svi žele da pričaju o istoriji. Trudim se da ostanem fokusiram na ono što znam i to mi pomaže - kazao je Đoković posle pobede protiv Aleksandra Medvedeva. 

Foto: tanjug/ap

 

Novak otvorio dušu posle plasmana u finale

- Sada moram da se fokusiram na oporavak, da dođem do tako potrebne energije. Znam šta su mi vrline i držaću ih se. Godinama sam radio kako bih usavršio svoju igru, radio sam sve kako moja igra ne bi imala mana. Naravno, svaki igrač ima određene slabosti. Uvek možeš da napreduješ u nečemu. Želim da budem ol-raund igrač koliko god je to moguće, tako da kada igram protiv nekog mogu da se adaptiram na njegovu igru i površinu.

Upitan kako bi želeo da ostane upamćen, Novak kaže da se nada da će ga se narod jednog dana sećati kao ličnost koja inspiriše.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je stena

- Voleo bih da narod, pogotovo moji navijači i rivali, da me pamte kao nekog ko je pre svega ostavljao srce na terenu i ko je možda inspirisao neke igrače da dalje napreduju i veruju u sebe više. Takođe i kao nekog ko je pokušavao maksimalno da se saživi sa svim životnim ciljevima – da poštujem druge i budem zahvalan, da cenim svaki trenutak, da budem ponizan i svestan toga da igram sport koji volim i radim ono što obožavam.

Novak je mentalna i fizička gromada, ne mogu da mu pariraju deset godina mlađi rivali.

Volim da igram mečeve na maksimalno pet setova, pogotovo protiv mlađih igrača. Mislim da je iskustvo svega što sam prošao svih ovih godina mnogo pomoglo. Fizički se osećam najbolje moguće, spremno kao što bi svaki vrhunski sportista mogao da bude. Zato i mogu da idem tako daleko. Što duže meč traje deluje mi kao da nemam nikakvih problema. I imam veću šansu da pobedim - kazao je prvi teniser sveta i nastavio pred meč protiv Rusa koga je pobedio na Australijan openu. 

Foto: USA Today

 

Mogu da se adaptiram na sve stilove igre. Mogu taktički da oplemenim igru kako bih lakše stigao do pobede. Tokom godina radio sam zaista mnogo na stvarima koje su mi pomogle da budem sposoban da se adaptiram na sve i svakog. Uvek sam podjednako posvećivao pažnju na svaki deo moje fizičke spreme, snagu, fleksibilnost, agilnost, brzinu. Uvek želim da uradim sve kako bih zadovoljio potreban nivo za svoju igru, ali svakako bih uvek mogao da pronađem neki detalj na kojem bih mogao dodatno da radim.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija