• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2021

00:35 >> 00:44

MEDVEDEV UNIŠTIO ISTORIJSKU NOĆ! Novak SRUŠEN u finalu US OPENA!

Tanjug/AP

Tenis

MEDVEDEV UNIŠTIO ISTORIJSKU NOĆ! Novak SRUŠEN u finalu US OPENA!

Podeli vest

Danil Medvedev srušio je Novaka Đokovića u finalu US opena i sprečio istorijsku noć za tenis

Nema veze šampiona, najbolji si svih vremena!

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u finalu US opena od Danila Medvedeva i tako je prekinut njegov put ka "kalendarskom slemu" i 21. grend slem tituli u karijeri! 

Mora se priznati, nije Novak večeras mogao ništa protiv perfektnog Danila Medvedeva! Rus je plesao po terenu, odigrao najbolji meč u svojoj karijeri i savladao srpskog šampiona sa 3:0 (6:4, 6:4, 4:6)!

Foto: Tanjug

Nije mogao Novak da se izbori večeras sa Medvedevim! Rusu je sve išlo od ruke, leteo je po terenu, servirao bez greške (16 asova naspram 6 Novakovih), dok sa druge strane perfektna sezona uzela je maha, a Đoković nije uspeo da nađe snage i pruži bolji otpor ruskom bombarderu!

Delovalo je da je Novak dobro otvorio prvi set, uspeo je da ode na 40:15 u prvom servis-gemu, ali su usledile tri neiznuđene greške i Medvedev je lako uspeo da napravi rani brejk. Bilo je to dovoljno za tenisera poput Rusa da reši i pitanje pobednika u prvom setu, brutalno je Medvedev servirao, igrao na sve ili ništa, a to mu je dalo ogroman momentum na početku finala. 

Foto: Tanjug

Nije uspevao Đoković da uzvrati i zapreti Danilu na njegovom servisu, čak 10 asova u prvom setu i duplo manje grešaka je bilo dovoljno da Rus povede sa 1:0. Peti put je najbolji teniser današnjice morao da kreće iz minusa. 

Uzvratio je Novak istom merom u drugom setu. Uzveo svoj gem bez izgubljenog poena, a potom imao i tri brej-lopte, ali se Medvedev majstorski odbranio i preneo pritisak na drugu stranu. Pri rezultatu 2:1 Đoković je imao brejk loptu na drugi servis Medvedeva, ali je sporna sudijska odluka da prekine poen posle duže razmene zbog navodnog netsa potpuno izvela srpskog tenisera iz takta. Novak je poludeo, razbio reket, a Medvedev to iskoristio i napravio brejk već u narednom poenu. 

Foto: Tanjug

Nastavio je Rus da bombarduje našeg tenisera servisom, a Novak je potpuno ispao iz koloseka nakon što je izgubio gem na svom servisu. Pokušao je Medvedev da dođe i do drugog brejka, ali je Đoković uspeo da se obrani i produži drugi set, ali ne i da ga osvoji. 

Nije bilo spasa Novaku na startu trećeg seta! Medvedev je napravio seriju 3:0, uz dva brejka prednosti i sve je pošlo naopako. Rus je leteo po terenu, pokrivao gotovo svaki ugao koji je Đoković napadao i, mora se priznati, zasluženo srušio najboljeg tenisera svih vremena i njegov san o "kalendarskom slemu".

Uspeo je Đoković da se razmrda u finišu seta, publika ga je rasplakala, uspeo je Srbin da napravi i brejk, ali se prekasno uključio u meč!

Medvedev je osvojio svoju prvu grend slem titulu, sprečio magičnu noć u Njujorku i najavio da je došlo i njegovo vreme! Nakon dva poraza u finalima, maler je razbijen. Ipak, nije morao baš večeras da se razigra...

 

ĐOKOVIĆ - MEDVEDEV 0:3 (4:6, 4:6, 4:6)

 

TOK MEČA:

Treći set: 

4:6 - KRAJ! Novak nije uspeo da osvoji "kalendarski slem"!

Foto: Tanjug

4:5 - AU KOLIKO NAPETO! Uspeva Novak da veže tri gema i sada je ogroman pritisak na leđima Danila Medvedeva!

3:5 - AJMOOOOOOOOOOOOOOOOOO! Pravi Nоvak Đoković prvi brejk na meču! Smanjuje srpski teniser zaistatak! 

2:5 - Ponovo je bilo klimavo, ali se Novak izvukao! Serviraće Medvedev za meč!

1:5 - Sada je i sreća na strani Danila Medvedeva! Rus je pogodio vrh mrežice, loptica je prošla i donela novi gem Rusu!

1:4 - AJMO MAJSTORE! Đoković sa nulom uzima prvi servis gem, potreban je prvi brejk na meču kako bi ostale šanse za preokret! 

Foto: Tanjug

0:4 - Mogao je Novak da pripreti Medvedevu, imao nekoliko dobrih prilika, ali potpuni raspad sistema kod srpskog tenisera! Deluje da se i on polako predaje...

0:3 - Novi brejk za Medvedeva... Raspao se Novak na startu trećeg seta! 

0:2 - Velika šteta! Imao je Novak Danila Medvedeva u šaci, zicer na mreži na 40:40, ali se Rus ne predaje! Drugi igrač sveta leti po terenu, zatvara sve prolaze Đokoviću. Ipak, raduje reakcija najboljeg tenisera svih vremena!

0:1 - Brejk... Odmah na startu uspeva Danil da osvoji gem na servis Novaka Đokovića! Imao je srpski as 30:0, ali je Medvedev uzvratio, vezao četiri poena i naterao Novaka na greške!

Drugi set:

4:6 - Kakve bombe izbacuje Medvedev iz ruke! Brutalni servisi, a Novak nema odgovore na to! Kada Đoković izgradi poen, Rus je svuda na terenu! Set deli Danila od prve grend slem titule!

Foto: Tanjug/AP

4:5 - Još jednom se Novak opasno kockao i još jednom je dobio! Četiri puta je izašao na mrežu srpski teniser i uspeo da osvoji sve poene! Medvedev sada servira za set!

3:5 - Novi gem bez izgubljenog poena! Nema šta mnogo da se kaže za Medvedeva, prosto igra bez greške!

3:4 - AJDE BREEEEEEE! Imao je Medvedev 0:30, delovalo je da je Novak potpuno izgubljen, ali su usledila četiri perfektna servisa, a potom i poena za novi Đokovićev gem! Ima srpski as dovoljno vremena da se vrati u drugi set.

2:4 - Gem bez izgubljenog poena za Danila Medvedeva! Novak je potpuno ispao iz ritma. 

2:3 - Izgubio je Novak fokus nakon prethodnog gema i koristi to Medvedev! Uspeo je Đoković da sačuva jednu, ali ne i drugu brejk šansu! Ponovo je stao servis našem teniseru, pokušao je da napadne Danila na mreži, ali je ovaj pročitao njegovu nameru i poslao lopticu u noge za kapitalnu prednost u drugom setu!

Foto: Tanjug/AP

2:2 - Blago rečeno sporna sudijska odluka rešila je pitanje pobednika u četvrom gemu! Novak je imao brejk-loptu, usledio je drugi servis za Medvedeva, a potom je lopta navodno zakačila mrežu iako je nastavljena razmena i Rus je dobio novi prvi servis! Poludeo je Đoković i razbio reket!

2:1 - Uspeo je Đoković da se odbrani od naleta ruskog bombardera! Imao je Medvedeb brejk loptu na Novakov drugi servis, ali je Srbin uspeo da se trgne i sa dva savršena serisa odbrani svoj gem!

1:1 - Imao je Novak tri brejk lopte, nakon sjajnog početka drugog gema, ali je Danil Medvedev vezao dva asa i uspeo da sačuva svoj servis! Sada je sigurno - Đoković se uključio u veliko finale!

1:0 - BRAVO ŠAMPIONE! Perfektan početak drugo seta za Novaka, bez izgubljenog poena! Jasna poruka za Danila Medvedeva da je Srbin pronašao igru!

Prvi set: 

4:6 - Završava posao Danil Medvedev u prvom setu! Čini se da nije gledao prethodne mečeve Novaka, očekuje se da sada proradi srpska mašinerija! 

Foto: Tanjug/AP

4:5 - Duplo više neiznuđenih grešaka ima Novak u prvom setu, čak deset, ali ni to nije dovoljno Medvedevu da napravi drugi brejk iako je imao dobru poziciju na 30:30! Ponovo je Đoković posle dobrog servisa izašao na mrežu i naterao Rusa da pogreši! 

3:5 - Bez greške servira Danil Medvedev u dosadašnjem delu meča! Šest as posle samo četiri servis-gema, Rus igra svoj najbolji meč u karijeri, sada gem bez izgubljenog poena. 

3:4 - Čuda pravi Novak Đoković na mreži! Vezuje sada Srbin osam poena na svom servisu i uzima još jedan gem bez previše problema! Sve veći pritisak na Medvedevu nakon nešto sporijeg starta srpskog tenisera. 

2:4 - Nastavlja Medvedev da bombarduje Novaka servisom. Tri laka poena, a potom je Đoković uspeo da izvuče dužu razmenu i pokaže Rusu ko je bolji. Ipak, još jedna bomba i sada je 2:4!

2:3 - Uzvraća i Novak istom merom! Gem "sa nulom" za srpskom velemajstora! Napokon je i Đoković pronašao ritam u servisu, a potom i as za - 2:3!

Foto: Tanjug/AP

1:3 - Servis gem bez greške za Medvedeva, dva asa, a potom i dva servis-vinera. Nije imao Novak nikakve šanse!

1:2 - BRAVO MAJSTORE! Imao je Danil Medvedev dve brejk lopte, šansu da napravi veliku zalihu u pravom setu, ali se Novak brutalno odbranio i preokrenuo! Nikako da proradi Đokovićev servis na startu meča, koristi maksimalno Rus sve greške srpskog tenisera, ali je vezao najbolji igrač današnjice dva asa i uzeo prvi gem!

0:2 - Agresivan start Medvedeva i odmah dva asa u prvom servis gemu. Čini se da će Rus rizikovati i igrati "na dva prva servisa" bez obzira na sve! Uspeo je Novak da osvoji samo jedan poen u drugom gemu. 

0:1 - Posle servis vinera, usledila je prva Novakova dupla greška. Pritiskao je srpski teniser Medvedevu bekhend stranu i naterao Rusa na nekoliko grešaka. Ipak, nije se dao drugi igrač planete, uspeo je da se vrati od 40:15 i na kraju napravi rani brejk!

 

Novak Đoković je dobio pravo da bira i odlučio je da prvi servira u velikom finalu! Sve je spremno za početak spektakla! 

22:09 - Iznenađenje na "Artur Ešu", Novak je dobio veće ovacije prilikom izlaska na teren! 

22.02 - Ovo su poslednje Novakove pripreme pred istorijsko finale.

 

 

 

 

 

21.47 - Dominik Tim je fasciniran Novakom Đokovićem.

- Novak je jedinstven, ogromna legenda. Mislim da će i večeras pobediti taj pritisak. Kada sebi postavi cilj on je neverovatan, teško ga je dobiti. Rakao je sebi posle Pariza da ide na četvrti grend slem trofej i to je u njegovim očima - rekao je Dominik Tim pred finale.

21.30 - Imaće Novak podršku srpskih navijala na "Artur Ešu".

 

 

 

 

 

 

21.13 - Vreme je za osvetu publici u Njujorku koja je pre 11 godina u finalu navijala za Rafaela Nadala!

 

21.04 - US open čeka ispisivanje istorije.

 

 

 

20:48 - Jedan od najglasnijih u savetovanju Rusa protiv Novaka bio je Medvedevov zemljak Jevgenij Kafeljnikov koji se potrudio da osmisli taktiku za Danila. 

- Rekao bih mu da ne žuri. Kada protivnik ima odgovore na sve što on radi, Danil počinje više da rizikuje i da radi mnogo više od onoga što može. Strpljenje će zato biti ključno, uz mnogo koncentracije od prvog do poslednjeg poena - rekao je Kafeljnikov za ATP. 

20:43 - Navikli su nas svetski mediji da je Novak Đoković glavni negativac u svetu sporta, te da u većini slučajeva navijaju za njegovog rivala. Očekivano je bilo da se to dogodi i večeras pred finale US opena, ali na iznenađenje mnogih francuski "Lekip" rešio je da podrži srpskog šampiona. 

20:00 - Dobro veče i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs na kojem možete pratiti uživo iz minuta u minut meč finala US Opena između Novaka Đokovića i Danila Medvedeva


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sada vidi

pre 2 godine

Novache, sada vidi i oseti, kako je bilo Federeru i Rafi, kada si krenuo da ih rusis. Pokusaj da osvojis jos neki Grand Slam, za "utehu", postavi granice, koje ce se tesko oboriti. Uzivaj u tome, za utehu. Posle tebe, sta ce Srbiji biti interesantno u pogledu tenisa, kao do sada? Ako nisam u pravu, demantuj me na terene, mada tesko. Propustio si Zlatni Slam, rekorde, pa vidi ili batali, sada, kada si na vrhu, vrhova. Kada je to uradio, mozda najveci, realno, po meni, mada nisam merodavan, Bjern Borg, sto to ne bi uradio i ti?

Car

pre 2 godine

Ipak nije najbolji svih vremena. Polako dolaze mladji i bolji igraci.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija