• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2021

08:33

MEDVEDEV NAPADA ĐOKOVIĆA! Evo kako Rus može da sruši Novaka sa prvog mesta!

Tanjug

Tenis

MEDVEDEV NAPADA ĐOKOVIĆA! Evo kako Rus može da sruši Novaka sa prvog mesta!

Podeli vest

Novak Đoković je porazom u finalu Ju Es opena od Danila Medvedeva propustio šansu da se domogne 21. slema i kalendarskog grend slema, ali i da overi prvo mesto na ATP listi do kraja sezone

Novak Đoković je uvećao prednost na ATP listi posle grend slema u Njujorku iako je poražan jer zbog diskvalifikacije prošle sezone nije branio bodove, dok je Medvedev branio polufinale.

Srbin ima 12.133 boda, dok je Danil Medvedev i dalje drugi posle pobede u finalu 6:4, 6:4, 6:4 i osvojanja prvog  gren slema u karijeri. Sada ima 10.780 bodova, pa mu Đokoviću i dalje beži samo 1.353 boda. 

Medvedev napada Novaka

Nema sumnje, žestoka borba će se voditi za tron do kraja sezone.

Medvedev je prošle sezone osvojio masters u Parizu, a zatim i završni ATP Masters u Londonu, pa tako do kraja godine brani 2.500 bodova, dok Novak brani samo 400 bodova sa Završnog mastersa i 90 sa turnira u Beču.

Pitanje je da li će naš teniser izlaziti na teren do kraja sezone, pošto je sve zabrinuo izjavom nakon poraza u finalu Ju Es opena.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

- Pravo da vam kažem, nemam nikakav plan, apsolutno ništa. Ne znam da li ću igrati bilo šta, bilo gde. Trenutno sam samo ovde, u mislima, u Njujorku - priznao je Novak.

Indijan Vels je ove godine pomeren za termin od 4. do 17. oktobra, masters u Parizu je od 1. do 7. novembra, a tačka će biti stavljena u Torinu na Završnom mastersu od 14. do 21. novembra.

Videćemo da li će Novak igrati Indijan Vels i Pariz, dok u Torinu, ako osvoji, može da se izjednači sa Rodžerom Federerom po broju titula, koji ih ima šest i beži Novaku jednu.

Foto: USA Today

 

S druge strane, Medvedev je potvrdio da će do kraja sezone igrati na Indijan Velsu, u Parizu i na završnom Mastersu. Rekao je da neće igrati u Beču i Sankt Peterburg, ali uvek može da se predomisli kako bi osvojio dodatne bodove.

Ipak, da bi mogao da zapreti Đokoviću, Rus mora da osvoji Indijan Vels, Pariz i Završni masters u Torinu bez poraza u grupi. Ali, i da se nada da Novak neće igrati do kraja godine ili da i u Indijan Velsu i Parizu odmah na startu ispadne, a da u Torinu ne pobedi nijedan meč u grupi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija