• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2021

10:57

NOVAČE, MUŠKARCI NE PLAČU! Pravi katastrofalnu grešku! Ne razumem dve stvari! Mozak mu je bio obuzet...

Tanjug/AP

Tenis

NOVAČE, MUŠKARCI NE PLAČU! Pravi katastrofalnu grešku! Ne razumem dve stvari! Mozak mu je bio obuzet...

Podeli vest

Bivši selektor Dejvis kup tima Bogdan Obradović prokomentarisao je poraz Novaka Đokovića u finalu Ju Es opena od Danila Medvedeva (3:0)

Novak je imao šansu da osvoji 21. grend slem u karijeri i nadmaši Rafaela Nadala i Rodžera Federera, ali će morati da sačeka Australijan open i novu šansu.  

Novak napravio katastrofalnu grešku

Obradović smatra da je Đokovićeva greška što nije igrao veći broj turnira pred dolazak u Njujork.

- Pravi Novak katastrofalnu grešku sa malim brojem turnira. Nole sve to rešava brzo, rutinski, skoro da se ne oznoji. U takvim slučajevima ne stiče tu potrebnu rutinu koja mu je neophodna. Ne treba mu to za prva dva-tri kola, nego za te mečeve kada dođu Zverev, Medvedev, Cicipas, Tim, tu se vide te razlike. Medvedev je igrao više mečeva u pripremi za US open i vidi se da je bio pripremljeniji zbog toga. Greši u tome, pričao sam mu i ranije da mora da igra više turnira - kazao je za Mondo Obradović. 

Uveren je bivši selektor da ovaj poraz neće poremetiti prvog tenisera sveta i da će srpski as dominirati u budućnosti.

Foto: Starsportphoto©

Novak Đoković i Bogdan Obradović

- Novak će karijeru završiti sa 30 grend slem titula! U naredne dve-tri godine će osvojiti još pet i onda će da uspori, da bira turnire i da ide polako. Igraće sigurno još šest-sedam sezona. Možda zvuči kao da preterujem, ali tako su mi rekli i 2001. godine kada sam u jednom intervjuu rekao da će Đoković jednog dana biti prvi igrač sveta. Stojim iza ovoga što sam rekao. Uostalom, videće svi brojku na kraju.

Muškarci ne plaču

Bogdanović je otvoreno pričao o razlozima Novakovog poraza u Njujorku. 

Ne razumem dve stvari kod Novaka u tom meču - emociju i taktiku. Pobeđivao ga je ranije, zna kako treba da igra. Onda tokom meča, posle izgubljenog prvog seta u drugom i trećem nije pokušao da promeni nešto u taktičkom smislu. Mozak mu je bio obuzet emocijama. 

Foto: Tanjug/AP

 

Na kraju su navijači slomili Novaka, raspalako se.

- Ako me pitate kako treba da izgleda možda i najvažniji meč u njegovoj karijeri, zbog svih rekorda i svega što je bilo na talonu, onda ću iskoristiti jednu našu narodnu pesmu - 'Ona plače, on je nežno ljubi, za njih dvoje više sreće nema'. Ne sviđa mi se što je tako reagovao, muškarci ne plaču. Da sam bio u njegovoj loži u tom momentu vikao bih mu da kontroliše emocije i da dobije taj meč.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzionerj

pre 2 godine

Obradovicu, umislio si da si veliki strucnjak a ovim si dokazao da si totalno neiskusan. Naravno da neznas jer nisi ni blizu bio Noletovog nivoa. Zasto bi se suzdrzao pa i on je covek sa osecanjma koje ti nemas. Jednostavno nije mu bio naklonjen dan ali ide sledeca godina. Jak je Nole, prebrodice ovo i osvojiti zadati cilj. Nole nikada ne odustaje. Nole pusti ove nazovi strucnjake. Samo napred i ne osvrci se.

Miki

pre 2 godine

Kažu muškarci ne plaču... Pa svako treba da pusti iz duše ono što ga steže. Plače i životinja kad joj pogledate u oči ponekad suze idu. Plače. Što muškarac ne bi plakao.

Teniser

pre 2 godine

Obradović se pros*ao za sve pare ovog sveta ...

sb

pre 2 godine

Daj bože da osvoji još ijednu. Stasala je nova mlada generacija dvometraša, sa fizičkim predispozicijama da budu savršeni serveri, čiji servisi su uglavnom neodbranjivi čak i za Novaka, tako da je samo pitanje koliko oni tako dugo mogu da serviraju, 2 ili 3 seta i da pritom Novak bude spreman da iskoristi retke trenutke kad im servis popusti. Mislim da je i Novak toga svestan, da rezultat sve manje zavisi od njegove, a sve više od njihove igre i ta činjenica ga čini izuzetno nervoznim ( lomljenje reketa, svađa i urlanje na njegov boks,...). Čak i ono redovno gubljenje prvog seta govori o tome. On je sad samo jedan od barem četvorice, petorice kandidata za osvajanje slemova.

Milena

pre 2 godine

Samo normalni muskarci poseduju emocije pa mogu da se raduju ili placu zavisno od situacije.Ovakvi mediokriteti kao Obradovic umisljaju da se u sve razumeju a nisu se razumeli ni u svoj posao koji su tako dugo "obavljali" a kako su tamo dospeli i to znamo ali to vise nije bitno. Vazno je da je NAJVECI NA SVETU a nas, stigao u njegovu Srbiju medju normalne ljude (mada ima i nenormalnih kao ovaj gorepomenuti ali oni su zanemarljivi).Okupi svoju porodicu koja zivi za tebe i zaboravi na ovu epizodu.Sve sto si do sada postigao je velicanstveno i ti si NAJVECI NA SVETU u svakom smislu!!! Neka te Bog cuva i sreca prati.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija