• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2021

11:50

BEKER OTKRIO DETALJE! Novak je ponosni Srbin, ali je pogrešio što je igrao na OI

Tenis

BEKER OTKRIO DETALJE! Novak je ponosni Srbin, ali je pogrešio što je igrao na OI

Podeli vest

Boris Beker, bivši trener Novaka Đokovića, smatra da je porazu prvog tenisera sveta u finalu Ju Es opena kumovao odlazaka na Olimpijske igre u Tokiju

Novak Đoković je u finalu poražen od Danila Medvedeva, pa je propustio prliku da osvoji 21. slem, nadami Rafaela Nadala i Rodžera Federera i domogne se kalendarskog slema.

Mogao je Novak i do Zlatnog slema, da je pobedio pre toga na Olimpijskim igrama, a potom u Njujorku.

Foto: reuters

Olimpijske igre su košatale Novaka Đokovića

- Na početku nije ni želeo da ide u Tokio kako bi se regenerisao i odigrao turneju na tvrdoj podlozi spremajući se za US open. Iz ovog ugla, svi znamo da je to bilo previše. Ali on je ponosni Srbin i želeo je da predstavlja svoju zemlju. Ali je isto tako i on samo ljudsko biće. Ne može sve da se osvaja, da se bori sa pritiskom i da se ostane fit. Možda mu je posle Vimbldona bila potrebna duža pauza od tri ili četiri nedelje kao što to uvek radi.  Putovanja su stresna, Olimpijsko selo, ceremonija otvaranja... Sve je to lepo ali je i neverovatno iscrpljujuće - kazao je Beker za Eurosport. 

Pritisak je bio preveli, Novak se rasplakao u finalu ju Es opena.

- Za Novaka je to bio meč koji je pretežak. Nije bio mentalno sposoban da kontroliše emocije. Želeo je da uđe u istoriju i da postane najuspešniji igrač svih vremena. Nije želeo da bude jedan od najboljih, već jedini najbolji. Sa pobedom u Njujorku bi podvukao tu večnu crtu između njega i ostalih. Ali nikada ga nisam video tako bezidejnog.

Foto: ap photo

 

- Nikad nisam video Novaka da plače na terenu. Došao je do emotivnog limita ili ga je prešao. Verovatno su ga ljudi svaki dan posle Vimbldona pitali o osvajanju kalendarskog grend slema ili 21. grend slem titule. Očigledno mu je bilo previše. Uspeo je da suznih očiju poruči Njujorčanima: "Danas je najlepši dan u mom životu jer sam konačno poštovan i voljen". I to u danu kada je propustio verovatno jedinstvenu priliku u karijeri da osvoji sva četiri u jednoj godini. Poznajem Novaka privatno i profesionalno i mogu da vam potvrdim da je on dobar momak. On je veliki takmičar koji ponekad pretera sa emocijama na terenu, ali kome se to nije desilo? Javnost, uključujući i medije, zaista mora da prihvati da u tenisu ne postoje dve, već tri legende koje imaju velike kvalitete kao sportisti i osobe - poručio je Nemac, koji je kritikovao medije jer od Novaka prave lošeg momka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 2 godine

Sve je tačno. Samo ponosni Srbin jer je želeo da se i drugi ponose, e zato je išao na OI. Nije kao neki brinuo samo o svojoj karijeri. Nije uspeo da bude vrh vrhova, da ne kažem besmrtan. Junak je, Obilić je.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija