• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.09.2021

08:10

BOSANCI NAPALI ĐOKOVIĆA zbog fotografije sa komandantom Vukova sa Drine!

USA Today

Tenis

BOSANCI NAPALI ĐOKOVIĆA zbog fotografije sa komandantom Vukova sa Drine!

Podeli vest

Novak Đoković je tokom minulog vikenda boravio u Bosni i Hercegovini

Prvi teniser sveta je ponovo obišao Bosansku piramidu sunca u društvu dece Stefana i Tare, a bio je i na svadbi prijatelja Nemanje Majdova u Sokocu.

U Sarajevu su ga dočekali kao Boga, ali su neki brzo promenili mišljenje, za 24 sata je Nole postao omražen.

Na društvenim mrežama je osvanula i fotografija Novaka Đokovića sa Milanom Jolovićem Legendom, bivšim komandantom specijalne jedinice "Vukovi sa Drine“.

Jolović je nosilac brojnih vojnih i ratnih priznanja Vojske Republike Srpske i Vojske Jugoslavije od kojih se posebno izdvaja orden Miloša Obilića za hrabrost.

On je sa svojom jedinicom na Igmanu spasio život Ratku Mladiću, posle čega ga je Mladić unapredio u viši čin.

Zbog pomenute fotografije, Novak se našao na udaru dela javnosti u Bosni i Hercegovini.

 

 

Novinar iz BIH Dragan Bursać je u rubrici "Ja mislim" na portalu "Radio Sarajevo" izvređao je Đokoviću.

- Našao se tako najbolji teniser sveta i za stolom Milana Jolovića Legende, komandanta ”Vukova sa Drine“, koji je tokom borbi za osvajanje Srebrenice ostao upamćen po rečenici upućenoj svojim borcima preko motorole: "Sad pritisni brate, frka im je! Nato pakt nam ne može ništa! Opleti dole, da čujem vukove kako zavijaju!" Za one koji ne znaju, narečena “Legenda“ je najaktivnije učestovala u operaciji "Krivaja 95", istoj onoj u kojoj je izveden i sproveden srebrenički genocid. Milanu Joloviću se pripisuje, mimo toga i “herojstvo“ u kome je tokom rata spasio život ratnom zločincu Ratku Mladiću". A čovek koji je odrastao u Miloševićevoj Srbiji, šiban i filovan ratnom propagandom nakaradnog režima, bez obrazovne baze, na žalost, razmišlja jednako kao i njegovi fanovi i tako se pravi začarani nacionalistički krug. A mogao je Đoković biti najveći svih vremena, mogao je predstavljati celu planetu sporta i pomagati joj na milijardu načina, mogao je na kraju biti toliko iznad situacije, da mu nikad ne padne na pamet skakati mostarsku lastu u glib i blato balkansko. Umesto toga, deli ordenje sa ratnim zločinicima Karadžićem i Mladićem, peva po seoskim svadbama sa Dodicima i teferiči sa ljudima koji su organizaciono bili zaduženi za operacije nakon kojih je usledio genocid - piše između ostalog Bursać.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
samopostovanje

pre 2 godine

nisu ga napali bosanci nego bosnjaci muslimani...bosanac je geografska odrednica...novaka su napali i vredjali bosnjaci i iz bosne i krajine i hercegovine i podrinja...

Miroslav

pre 2 godine

Bicu kratak - Novace, NIJE ti to trebalo ... Upao si u 'namjestenu zamku' - sta ce tebi Dodik, Komandant 'Vukova sa Drine'??!! Bosanski sam Srbin, ali ...

Filozof

pre 2 godine

Nisi ti nikakav Srbin sabahudine.Doduse tvoji preci su bili.Postoje Srbi i RS a ne nekakvi bosanski Srbi.Nole legendo!

Pavla

pre 2 godine

A kad su se kolinda i plenković slikali sa Novakom, tada njima nije smetalo. Sad kad je u društvu Dodika i drugih, njima smeta. Eeej bošnjaci, ko vas nezna skupo bi vas platio.

Kole

pre 2 godine

Nole,ipak neko mora da te savjetuje ...Ovo ti je glupo..Dodik???Svašta..

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija