• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.10.2021

21:49

ŠOKANTNA TVRDNJA! Navratilova otkrila ZAŠTO Novak nije osvojio Olimpijske igre i US Open

Tanjug/AP/Fotomontaža

Tenis

ŠOKANTNA TVRDNJA! Navratilova otkrila ZAŠTO Novak nije osvojio Olimpijske igre i US Open

Podeli vest

Legendarna teniserka Martina Navratilova tvrdi da zna tačan razlog zbog kog Novak Đoković nije velikim titulama završio sezonu

Prvi reket sveta je posle osvojenih Australijan opena, Rolan Garosa i Vimbldona imao šansu da osvoji kalendarski Grend slem, kao i Zlatni slem s obzirom na to da su se ove godine igrale Olimpijske igre.

Međutim, Novak je prvo u Tokiju izgubio šansu da osvoji Zlatni slem, pošto je u polufinalu Igara poražen posle preokreta od Aleksandera Zvereva. Potom je i u borbi za treće mesto izgubio od Pabla Karenja-Buste.

Mesec i po dana kasnije je stigao do finala US Opena, ali ga je tu zaustavio Danil Medvedev koji ga je zaustavio u pohodu na kalendarski Grend slem.

Foto: USA Today

Novak Đoković na finalu US Opena

Sada se povodom tih poraza oglasila Martina Navratilova i otkrila je zbog čega, po njenom mišljenju, Novak nije uspeo da se domogne istorijskog uspeha.

Zato što kada dođete u zrele teniske godine, postanete svesni važnosti najvećih mečeva i pritisak postane nepodnovšljiv - rekla je Navratilova.

Inače, ako neko zna o čemu priča, to je baš ona. Martina je u dugoj karijeri osvojila 18 grend slem titula u singlu, 31 u ženskom dublu i 10 u konkurenciji mešovitih parova, što je ukupno 59 pehara na najvećim turnirima!

Foto: Informer

Martina Navratilova sa svojom bračnom drugaricom Julijom Lemigovom

Prvu titulu je osvojila 1974. godine u miks dublu na Rolan Garosu kada je imala 17 godina, a poslednju je uzela baš u istoj konkurenciji sa nepunih 50 godina na US Openu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Teniser

pre 2 godine

Potpuno se slažem sa Martinom, Novak je jednostavno "izgoreo" u prevelikoj želji da ispiše istoriju. Uz to, platio je cenu svog patriotizma jer je odlaskom na OI samo pogoršao fizički premor koji je bio evidentan i očigledan nakon Vimbldona. Sličan problem će imati na svim sledećim gren slemovima dok ne bude osvojio svoj 21. i oboorio rekorde Federera i Nadala. Verovatno da će posle toga moći da igra opuštenije i (verujem) osvojiti bar još 2-3 i tako zacementirati svoje mesto najboljeg svih vremena.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17