• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2021

14:36 >> 14:49

KAKVA ČAST! Ana Ivanović nominovana za KUĆU SLAVNIH!

Tenis

KAKVA ČAST! Ana Ivanović nominovana za KUĆU SLAVNIH!

Podeli vest

Nekadašnj srpska teniserka Ana Ivanović jedna je od šestoro kandidata za prijem u tenisku Kuću slavnih u Njuportu u 2022. godini

Osim Srpkinje, nominovani su Flavija Peneta, Kara Blek, Karlos Moja, a drugu godinu nominovani su i Huan Karlos Ferero i Lisa Rejmond. Nominacije važe tri godine, osim u slučaju izglasavanja prijema u prestižno društvo!

Foto: USA Tuday

 

Ana Ivanović je bila na krovu sveta, a među najboljih pet na svetu provela je 91nedelju!

Jedna od najlepših sportiskinja svih vremena, osvajačica je Rolan Garosa 2008. godine, kada je u finalu savladala Dinaru Safinu. Stigla je do finala u Parizu i 2007. godine, kada je poražena od Žistin Enan i u Melburnu 2008. godine kada je slavila  Marija Šarapove!

Foto: reuters

 

Osvojila je ukupno 15 WTA titula, a sa Srbijom je stigla do finala FED kupa 2012. Povukla se na kraju 2016. godine. Tri kandidata sa najviše glasova navijača dobiće dodatni procenat na onaj procenat koji im dodele novinari, istoričari i postojeći članovi Kuće slavnih! Kandidat sa najviše glasova navijača dobiće dodatnih tri posto, drugi će dobiti dva, a treći jedan posto.

Od 15. do 31. oktobra, navijači će moći da glasaju na vote.tennisfame.com!

Foto: AP/Photo

 

- Navijači koji prate tenis, poznaju igru i strastveni su, njihovo mišljenje je dragoceno. Drago nam je što će navijači sada imati svoj glas. Takođe, geografska raznolikost kandidata ove godine uistinu pokazuje da je tenis globalno popularan sport - rekao je izvšni direktor Kuće slavnih Tod Martin, nekadašnji četvrti teniser sveta.

Foto: Reuters

 

Potrebno je da najmanje 75 posto glasova bude potvrdno za prijem u Kuću slavnih, a početkom 2022. godine, biće objavljeni rezultati glasanja! Ceremonija prijema zakazana je za 16. jul 2022. godine u Njuportu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baki

pre 2 godine

Svaka čast za nominaciju !!!! Samo ni Ana ni Jelena J. nisu stale u odbranu Ðokovića da ga pored svih pljuvanja bitnih i nebitnih tenisera bar pikušaju hvaliti i bodriti javno.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17