• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.10.2021

15:29

Šokantna promena! Vimbldon više neće biti isti!

reuters

Tenis

Šokantna promena! Vimbldon više neće biti isti!

Podeli vest

Najprestižniji teniski turnir Vimbldon, nezvanično prvenstvo sveta, uveo je nove promene

Englezi izuzetno poštuju tradiciju, pa je jasno da im nisu lako pale promene koje su uveli na Vimbldonu.

Vimbldon je potvrdio kalendar za narednu sezonu. Ono što je najavljeno, je i urađeno.

Grend slem će se igrati naredne godine od 27. juna do 10. jula, a organizatori su ukinuli "slobodnu nedelju".

Foto: reuters

 

Na taj dan teniseri i teniserke nisu izlazili na teren, razloga je bila trava, kako bi se očivala i pripremila za drugu nedelju takmičenja.

Ali, naredne godine toga neće biti i igraće se svakog dana. To znači da više nema ni "maničnog ponedeljka", dana kada se turnir vraćao i obično donosio velika iznenađenja, tako da jedna od tradicija koju je nosio Vimbldon odlazi u zaborav.

 

 

Na "slobodnu nedelju" sada će se igrati mečevi četvrte runde u muškom i ženskom singlu, dok je isti slučaj i sa ponedeljkom.

Više nema odvajanja žena i muškaraca od četvrtfinala, nego će se mečevi igrati istog dana. Polufinala su odvojena, kao i finale koje je kod dama u subotu, a kod muškaraca u nedelju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić jasan: Saradnja Srbije i Kine korisna za obe zemlje, radićemo na dva nova projekta
Politika

Vesić jasan: Saradnja Srbije i Kine korisna za obe zemlje, radićemo na dva nova projekta

Saradnja sa Kinom je dobra za Srbiju i razvoj naše infrastrukture, ali je korisna i za kineske kompanije jer im se na taj način otvara evropsko tržište, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da sa kineskim kompanijama sarađujemo na osam projekata u oblasti drumske infrastrukture, kao i da postoje dva nova potencijalna projekta koja će se raditi.

07.05.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija