• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2021

08:59

Nemci o Novaku i vakcinaciji! Šta će biti sa Đokovićem?

Tenis

Nemci o Novaku i vakcinaciji! Šta će biti sa Đokovićem?

Podeli vest

Novak Đoković najverovatnije neće moći da se takmičiti na Australijan openu ukoliko ne bude vakcinisan protiv korona virusa

Ulazak u Australiju biće dozvoljen samo onim teniserima i teniserkama koji budu imali potvrdu o dve primljene doze vakcine protiv kovida.

Odluku Savezne vlade objavio je danas ministar za imigraciju Aleks Hok. On je istakao da da će profesionalni sportisti imati isti tretman kao i svi drugi inostrani državljani koji budu dolazili na Peti kontinent kada Australija u novembru otvori svoje medunarodne granice.

Prvi teniser sveta smatra da je vakcinacija privatna stvar, ne želi o tome da priča, pa se samo o tome priča pred finiš sezone i tri meseca pred početak prvog grend slema u 2022. godini. 

Naravno, nemački meidji pišu o Novaku i tome da li će igrati u Australiji, prenosi "dw". Berliner cajtung (BZ), dnevni list iz glavnog grada Nemačke, piše o dilemi Novaka Đokovića o tome da li će učestvovati na predstojećem turniru u Melburnu, gde je pobedio devet puta.

Foto: reuters

NOvak Đoković,čovek koji je devet pita osvojio Australijan open

Oštre antipandemijske mere u Australiji mogle bi još pre prvog udarca reketom u Melburnu zaustaviti Novaka Đokovića u njegovom lovu na rekordni broj trofeja. Samo što je branilac titule na turniru objavio da će zbog očekivanih restrikcija ostaviti otvorenim odgovor na pitanje da li će učestvovati na grend slemu u Australiji. 

"Berliner cajtung" podseća da Srbin juri rekordni 21. trofej u Australiji:

- Pobednik na 20 "grend slem" turnira trijumfovao je devet puta u Melburnu, a uspeh na još jednom turniru za skoro tri meseca, učinilo bi ga rekorederom ispred Švajcarca Rodžera Federera i Španca Rafaela Nadala. "Naravno da želim da igram", naglasio je Đoković. Ipak, on ne može da se nada da će Endrjus njemu progledati kroz prste, ako nije vakcinisan.

Foto: reuters

 

Trka Formule jedan u Melburnu je otkazana i prošle i ove godine, a sledeće godine zakazana je za 10. april. Otvoreno prvenstvo Australije u golfu održaće se umesto u januaru krajem sledeće godine. Đoković ukazuje na to da su mnogobrojni profesionalci, među njima i najbolja Nemica Angelika Kerber, morali u dvonedeljni hotelski karantin, mada su klasifikovani samo kao osobe koje su imale kontakt sa zaraženima. Izgleda da će tako biti opet.

Prošle nedelje ministar sporta Viktorije, Martin Pekula, savetovao je sportistima da se hitno vakcinišu. Nadležne državne institucije i organizatori turnira imaće sastanke narednih dana. Krajem naredne nedelje biće poznat rezultat"

"Berliner cajtung" navodi Đokovićevu izjavu da mu je njegov agent rekao da se Teniski savez Australije trudi da poboljša situaciju za igrače.

Foto: reuters

 

-Francuske Stefanos Cicipas, koji je povremano izražavao skepsu prema vakcini, ili prošlogodišnji pobednik Otvorenog prvenstva SAD, Austrijanac Dominik Tim, najavili su da će se vakcinisati. Ostaje nejasno šta će biti sa Đokovićem. On pauzira posle izugubljenog finala u Americi pre pet nedelja, a izostao je, bez navođenja razloga, na turniru i kalifornijskom Indijan Velsu. Samo je objavio da je posle finala u Njujorku puno vremena provodio sa porodicom i da nije trenirao. Đoković je porazom od Medvedeva propustio priliku da kao prvi igrač posle 52 godine trijumfuje na sva četiri velika najvažnija turnira u godini. Namerava da nastupi na turniru u Parizu u novembru, kao i na Tenis masters kupu u Torinu kao i na Dejvis kupu - piše Berliner cajtung.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija